Simpozionul Stiintific al Inginerilor Romani de Pretutindeni – editia a VI-a – “Impactul calitatii asupra integrarii Romaniei in spatiul economic european”

Asociatia Generala a Inginerilor din Romania (AGIR) organizeaza Simpozionul Stiintific al Inginerilor Romani de Pretutindeni – editia a VI-a – cu tema: Impactul calitatii asupra integrarii Romaniei in spatiul economic european”. Acesta va avea loc in Bucuresti, Bd. Dacia nr. 26, in perioada 10-11 septembrie 2004.

Tema simpozionului constituie o problema importanta în procesul de aderare la Uniunea Europeana. Calitatea ofera capacitatea de a face fata concurentei din interiorul si din afara Uniunii Europene. Preocuparea sectoarelor din economie este ca setul de norme si standarde reprezentate de acquis-ul comunitar sa fie puse in practica, sa se treaca de la faza de armonizare la cea de implementare. Pe acest subiect vor avea loc dezbateri la care vor participa reprezentanti ai sectoarelor economice, din tara si din strainatate.
Simpozionul ofera un prilej pentru schimburi de idei si realizarea unor adevarate punti de legatura intre inginerii români din tara si cei aflati in afara frontierelor României, oportunitati pentru un util schimb de experienta si de colaborare in plan economic, prin activitati comune.
A intrat deja in traditie organizarea unor astfel de manifestari, AGIR având placerea sa gazduiasca, in anii 1995, 1996, 1998, 2000 si 2002 primele editii ale simpozionului, cu temele “Ingineria româneasca in lume”, “Managementul in economie” , “Societatea informationala”, “Dezvoltarea durabila” si “Societatea cunoasterii”.
La aceste manifestari au participat ingineri romani din tara, din majoritatea tarilor europene si de pe alte continente, din comunitatile romanesti din tarile invecinate, precum si reprezentanti ai organizatiilor guvernamentale, asociatiilor profesionale, societatilor industriale, institutiilor de cercetare, de invatamant universitar si academic.
Lucrarile simpozionului privind calitatea se vor desfasura in plen si pe sectiuni astfel:
Sectiunea 1: Industrie si servicii;
Sectiunea 2: Agricultura – produse agricole si alimentare;
Sectiunea 3: Protectia mediului;
Sectiunea 4: Protectia consumatorilor si a sanatatii;
Sectiunea 5: Invatamant universitar.

Despre ASOCIATIA GENERALA A INGINERILOR DIN ROMANIA

Asociatia Generala a Inginerilor din Romania (AGIR) este o organizatie profesionala inginereasca, apolitica, neguvernamentala, fara scop lucrativ si nonprofit, cu autonomie deplina si o traditie de 120 de ani. Are structura federativa, cuprinde 35 de filiale în tara, o filiala în Franta, si 18 asociatii profesionale ingineresti de specialitate, avand membri individuali, membri asociati, membri de onoare, membri colectivi (organizatii profesionale ingineresti cu personalitate juridica) si membri sustinatori.
AGIR este Membru National al:
Federatiei Mondiale a Organizatiilor Ingineresti (WFEO/ FMOI),
Federatiei Europene a Asociatiilor Nationale Ingineresti (FEANI),
Consiliului Regional de Coordonare a Organizatiilor Ingineresti din Centrul si Estul Europei (RCC),
Asociatiei Internationale de Educatie Continua Inginereasca(IACEE).

Informatii suplimentare: AGIR, Dep. Documentare – Cristina Puican, tel. 212 81 06, fax: 312 55 31
office@agir.ro

ASOCIATIA GENERALA A INGINERILOR DIN ROMANIA

www.agir.ro

Contact ASOCIATIA GENERALA A INGINERILOR DIN ROMANIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *