ReductoStart pentru 7 milioane de romani

In perioada urmatoare, 7 milioane de romani sunt asteptati in cabinetele medicale si in farmacii, unde specialistii le ofera informare si consiliere pentru a slabi sub supraveghere medicala.

Compania farmaceutica Abbott Laboratories lanseaza ReductoStart – un program educational care are rolul de a informa populatia asupra riscurilor obezitatii, oferind in acelasi timp solutii pentru prevenirea si tratamentul corect al acestei boli. Conform unor statistici medicale, aproximativ 60% din populatia Romaniei cu varsta peste 18 ani sufera de o forma de supraponderalitate sau obezitate, in timp ce numarul celor care au fost diagnosticati de medicii de specialitate este de doar 3,7 milioane.

ReductoStart pentru 7 milioane de romani

„In Romania, problema kilogramelor in plus este tratata fie cu superficialitate, fie cu nepasare. Oamenii apeleaza mai degraba la sfatul prietenilor, leacuri miraculoase sau solutii radicale (infometare sau interventii chirurgicale traumatizante), atunci cand de fapt primul gest pe care ar trebui sa-l faca este sa mearga la medic si sa beneficieze de consiliere de specialitate. Plecand de la premisa ca obezitatea este o problema reala de sanatate, programul ReductoStart isi propune sa ofere populatiei acces la informatii de calitate si supraveghere medicala competenta. In acelasi timp, programul se adreseaza si publicului de specialitate – medici si farmacisti – carora initiatorii campaniei le pun la dispozitie informatii de ultima ora despre obezitate si optiunile terapeutice disponibile in acest moment”, a declarat Dr. Marius Preda, Medic Specialist in Diabet, Nutritie si Boli Metabolice la Spitalul Clinic Militar Central din Bucuresti.

Programul ReductoStart ofera publicului din Romania acces la informatii, disponibile incepand cu data de 20 aprilie la adresa www.reductostart.ro, dar si in cabinete medicale si in farmacii. Simultan se vor desfasura consultatii medicale de specialitate, lista medicilor inscrisi in program fiind disponibila la adresa www.reductostart.ro. De asemeni, in farmacii se vor efectua masuratori gratuite ale stratului de tesut adipos efectuate de personal specializat si instruit in acest sens – studenti la facultatile de medicina. Publicul larg va putea obtine detalii despre program si informatii despre obezitate la numarul de telefon 0722 545 765, la care raspunde permanent un medic de specialitate.

Despre Tempo Advertising

Partenerii programului ReductoStart sunt presa de opinie si informare din Romania, medici specialisti si medici de familie din toata tara precum si farmacisti. In acest sens, compania Abbott Laboratories doreste sa multumeasca tuturor celor care se implica in programul ReductoStart si sprijina eforturile sale si ale celorlalti parteneri.
Silviu Caimac
PR Assistant
Tempo Advertising
314 15 15
silviu.caimac@tempoadvertising.ro

TEMPO ADVERTISING

www.tempoadvertising.ro

Contact TEMPO ADVERTISING

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *