Erbicidele sunt aliatii de nadejde ai agriculturilor in lupta acestora cu buruienile care apar printre plantele anumitor culturi si care pun in pericol dezvoltarea si maturizarea recoltei.
Pesticide-AZ.ro recomanda aplicarea solutiilor tip erbicid total pentru curatarea terenurilor

Substantele chimice de tip erbicid total au o actiune neselectiva si distrug toate buruienile ce cresc pe suprafetele unde sunt aplicate aceste solutii.

Erbicid selectiv sau erbicid total?

Pesticide-AZ.ro, magazin online reprezentat de catre Fermierul va clarifica notiunile de erbicid selectiv si erbicid total, pentru ca dvs. sa actionati in functie de problema pe care o remarcati in cadrul dezvoltarii culturii agricole.

In cazul culturilor agricole, acestea pun in pericol culturile, distrugandu-le prin privarea plantelor de lumina naturala sau de nutrientii necesari prezenti in sol. Drept urmare, agricultorii iau masuri de fiecare data si aplica solutiile potrivite pentru distrugerea buruienilor, si anume aplicarea de erbicid selectiv, ce prezinta o actiune toxica limitata la unele specii vegetale. Solutiile de erbicid selectiv sunt recomandate culturilor agricole, acestea fiind putin spre deloc deranjate de actiune acestora asupra buruienilor.

Aplicarea de erbicid total este recomandata pentru locurile necultivate, unde este nevoie de indepartarea buruienilor: caile ferate, marginea drumurilor si toate spatiile invadate de culturi vegetale nedorite (gradinile localurilor, aleile curtilor sau in jurul blocurilor). Detinatorul brevetului pentru erbicid total (pe baza de glifosat) este compania Monsanto, primul produs de gen fiind lansat in anul 1974 (erbicidul total RoundUp).

Pesticide-AZ.ro explica cum se folosteste si se aplica solutiile erbicid total

Solutiile de erbicid total pot fi aplicate atat pe suprafete mici, cat si arii intinse. Pentru ca solutia sa actioneze, aceasta trebuie aplicata pe frunzele plantelor pe care doriti sa le indepartati, deoarece planta absoarbe solutia doar prin frunze. Drept urmare, nu este recomandata ruperea frunzelor buruienilor si aplicata apoi solutia, deoarece aceasta nu va actiona.

Dupa patrunderea in planta prin intermediul frunzelor, erbicidul total incepe sa actioneza, in aproximativ o saptamana, cand plantele se inrosesc si mor.

Deoarece solutia de erbicid total nu patrunde si nu ramane in sol, aplicarea acestuia trebuie sa aiba loc periodic.

Sub ce forma sunt comercializati compusii chimici de erbicid total?

Erbicidele totale sunt acele erbicide bazate pe substanta glifosat, iar pesticide-az.ro va pune la dispozitie produsele Round-up, Agro-Glypho sau Leone, destinate aplicarii impotriva buruienilor.

Ca si in cazul altor produse comercializate, pesticide-az.ro ofera mai multe optiuni pentru substantele erbicid total. Din punctul de vedere al compozitiei si consistentei, erbicizii totali sunt disponibili astfel:

Sub forma de solutie (diferite amestecuri in stare lichida);

Pulberi muiabile (suspensie- amestec solid/lichid);

Emulsii;

Granule;

Specialistii companiei Fermierul va recomanda evitarea contactului pielii si ochilor cu solutia, de aceea este necesar sa fiti precauti atunci cand pulverizati solutia pe plante.

Toate indicatiile si informatiile privind toxicitatea solutiilor de erbicid total sunt specificate pe etichetele si ambalajele produselor comercializate in cadrul magazinului online Pesticide-AZ.ro

Gama de produse disponibila poate fi vizualizata intr-un dintre cele patru magazine de desfacere sau depozitul din Ramnicu Valcea, sau online, accesand website-ul companiei: www.pesticide-az.ro

Pentru comenzi, detalii sau alte intrebari, nu ezitati sa contactati unul din reprezentantii companiei:

E-mail: contact@pesticide-az.ro

Sau telefonic:

0250.772.566

0726.214.441

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *