Budureasca a reușit, pentru a doua oară consecutiv, să cucerească medalia de aur la prestigiosul concurs Decanter World Wine Awards . Marele câștigător al concursului desfășurat în Anglia a fost vinul Tămâioasă Românească 2016 sec, din gama Premium . Alături de performanța de la Decanter, un alt vin din portofoliul Budureasca – Chardonnay 2016 sec, din gama Premium, a câștigat medalia de aur la Mondial de Bruxelles .
NOI MEDALII INTERNAȚIONALE OBȚINUTE DE BUDUREASCA!
Rezultatele extraordinare de la Decanter și Mondial de Bruxelles, reconfirmă practic semnalele pozitive pe care continuăm să le primim din toate colțurile lumii cu privire la calitatea vinurilor noastre. Iar meritul pentru acest lucru este al întregii echipe, începând cu Administratorul companiei, Dumitru Vârgă, și continuând cu oenologul nostru, Stephen Donnelly, cel care cunoaște în detaliu toate secretele vinurilor Budureasca
Olga Miloiu, Director Executiv Budureasca

În total, pe lângă cele două medalii menționate anterior, producătorul român de vinuri din regiunea Dealu Mare a obținut pentru România alte 4 medalii – două de argint la Decanter, pentru vinurile Noble 5 sec 2013 și Pinot Noir 2014 sec, din gama Vine in Flames și două de bronz la Mondial de Bruxelles pentru Fume 2016 sec și Fetească Neagră 2014 sec, ambele din gama Premium.

Rezultatele extraordinare de la Decanter și Mondial de Bruxelles au fost considerate de către Olga Miloiu, director executiv al Budureasca, o confirmare a eforturilor depuse în direcția de extindere a business-ului Budureasca la nivel internațional, început acum mai mulți ani și intensificat în ultima perioadă.

“Vinurile Budureasca se bucură astăzi de un renume important nu doar pe plan intern, ci și pe piețele externe, fapt confirmat din plin în ultimii ani de portofoliul de medalii cucerite de vinurile noastre la concursurile internaționale de renume. Extinderea vânzărilor către piețele externe reprezintă un proces dificil și de lungă durată, cu atât mai mult cu cât România încă nu reprezintă un reper ca producător de vinuri de calitate, chiar dacă se află pe o pantă ascendentă. Rezultatele extraordinare de la Decanter și Mondial de Bruxelles reconfirmă practic semnalele pozitive pe care continuăm să le primim din toate colțurile lumii cu privire la calitatea vinurilor noastre. Țin sa subliniez că meritul pentru aceste rezultate este al întregii echipe, și menționez în mod special implicarea dlui. Dumitru Vârgă – administratorul companiei, precum și talentul deosebit și dedicarea dlui. Stephen Donnelly – oenologul nostru, care cunoaște în detaliu toate secretele vinurilor Budureasca”, a declarat Olga Miloiu.

Decanter World Wine Awards este unul dintre cele mai importante concursuri din industria vinului, desfășurat anual în Londra. Ediția din 2017 a competiției a avut loc la Vintner’s Hall intre 24 si 28 aprilie. La concurs au participat peste 17.000 de probe de vin – un record pentru concurs – judecate de 219 experti internationali in domeniu.

Mondial de Bruxelles este un alt concurs extrem de important în universul vinului, ajungând in acest an la editia a XXIV-a. Desfășurat în orașul Valladolid, Spania, în perioada 5-7 mai, la concurs au participat peste 9000 de vinuri, analizate de catre un juriu format din jurnaliști, somelieri și profesioniști din industria vinului. Fiecare membru al juriului a trebuit să deguste și să evalueze aproximativ 50 de vinuri pe zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *