– Telstar 18 aduce un omagiu primei mingi oficiale adidas pentru Campionatul Mondial, Telstar 1970 –

– O reinvenție a clasicului cu un nou design și cea mai avansată tehnologie folosită în fabricarea mingilor –

– Dispune de un cip inovator NFC pentru a oferi consumatorilor o interacțiune digitală –

– Mingea a trecut prin testări complexe, realizate în parteneriat cu cele mai mari echipe naționale și de club din lume, precum Argentina, Real Madrid și Manchester United –

Moscova, 9 Noiembrie – adidas Fotball lansează astăzi mingea oficială pentru Cupa Mondială FIFA 2018 organizată în Rusia. Telstar 18 va fi folosită de cei mai buni jucători din lume în încercarea de a obține vara viitoare cel mai important titlu din fotbal.

Telstar 18 este o reinterpretare a primei mingi adidas pentru Cupa Mondială FIFA, Telstar, lansată în 1970 în cadrul campionatului din Mexic. Numele original provine din poziționarea sa ca „Star de televiziune’’. Este prima minge decorată cu pentagoane negre, care a schimbat design-ul din fotbal pentru totdeauna, modelul fiind conceput pentru a se evidenția pe ecranele alb-negru ale televizioarelor.

Mingea are un nou tip de carcasă care păstrează calitatea mingii Brazuca, Mingea Oficială a Cupei Mondiale FIFA 2014, construită în același timp cu ajutorul noilor tehnologii, pentru a maximiza performanța.

Mingea a trecut prin teste ample, pentru a avea siguranța că răspunde nevoilor celor mai buni jucători de fotbal din lume. Importanți jucători ai echipelor naționale și celor mai mari cluburi din lume, precum Argentina, Columbia, Mexic, Manchester United, Juventus, Real Madrid și Ajax, au fost implicați în procesul de testare a mingii.

Evoluția față de mingea oficială din trecut este reprezentată de noul design al componentelor, care au un efect de imprimare metalic, și de textură care oferă performanță și aderență optime, necesare atât pe gazon, cât și pe asfalt. Sustenabilitatea a reprezentat un punct-cheie în realizarea modelului Telstar 18, cu elemente care includ ambalaje reciclate.

Telstar 18 dispune de un cip NFC inserat – prima dată când se utilizează un cip în realizarea unei mingi oficiale de fotbal – și la momentul actual devine cea mai inovativă minge a Campionatului Mondial. Cipul facilitează consumatorilor interacțiunea cu mingea folosind un smartphone. În momentul interacțiunii, fiecare minge generează un cod unic, oferind conținut și informații exclusive pentru utilizator. Experiența personalizată și localizarea permit afișarea detaliilor specifice fiecărei mingi și le oferă utilizatorilor acces la provocări la care pot participa până la începutul Campionatului Mondial.

ROLAND ROMMLER, Category Director Football Hardware, a declarat: „Telstar-ul original este una dintre cele mai emblematice mingi de fotbal din toate timpurile și cea care a schimbat design-ul fotbalului pentru totdeauna, astfel încât dezvoltarea mingii Telstar 18, care păstrează principiile modelului original, a fost o provocare interesantă pentru noi. Noua structură și includerea cipului NFC  duce  inovația și design-ul din fotbal la un alt nivel și oferă atât utilizatorilor, cât și jucătorilor o experiență complet nouă.”

Mingea Telstar 18 va fi disponibilă, începând cu 11 noiembrie, în magazinele adidas din întreaga lume.

Pentru alte informații vizitați site-ul adidas.com/football sau urmăriți @adidasfootball pe Instagram sau Twitter.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să accesați http://news.adidas.com/RO

Despre adidas Fotbal

adidas este liderul mondial în fotbal. Este sponsorul oficial / furnizorul oficial al celor mai importante turnee de fotbal din lume, cum ar fi Cupa Mondială FIFA ™, Cupa Confederațiilor FIFA, Liga Campionilor UEFA, UEFA Europa League și Campionatele Europene UEFA. adidas sponsorizează și unele dintre cele mai importante cluburi din lume, inclusiv Manchester United, Real Madrid, FC Bayern München, Juventus și AC Milan. Unii dintre cei mai buni jucători de fotbal din lume, sunt de asemenea pe lista adidas, precum Leo Messi, Paul Pogba, Gareth Bale, Karim Benzema, Roberto Firmino, Thomas Müller, Luis Suárez, James Rodríguez, Diego Costa, Mesut Özil, Renato Sanches și Julian Draxler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *