Noi soluții pentru fotografiere prin cablu și wireless cu multiple camere, care permit mai multă flexibilitate și creativitate

Sony, lider mondial în domeniul imaginilor digitale și cel mai mare producător de senzori de imagine din lume, lansează noi soluții pentru fotografiere prin cablu și wireless cu multiple camere pentru camera foto RX0, care le permit fotografilor mai multă flexibilitate, creativitate și operabilitate.

Modelul RX0, anunțat la IFA 2017, valorifică avantajele seriei RX în materie de calitate a imaginii într-un corp robust, rezistent la apă[i] și ultra-compact, cu dimensiuni aproximative de 59mm x 40.5mm x 29.8mm (WxHxD)[ii] și o greutate de numai 110g[iii]. Dimensiunile miniaturale și versatilitatea maximă a noii camere foto îl transformă într-un instrument puternic atunci când este utilizat de sine stătător sau combinat cu alte camere RX0 în condiții de fotografiere multi-angle și multi-view. Camera dispune de o poziție simetrică a obiectivului și o funcție „image flip”, oferind o mai mare flexibilitate de montare în spațiile restrânse și contribuind astfel la îmbunătățirea potențialului creativ de care dispune camera.

Camera compactă RX0 oferă două tipuri de soluții de fotografiere și control pentru camere multiple, inclusiv o soluție prin cablu pentru sincronizarea precisă și controlul camerei și o soluție wireless pentru confort sporit și flexibilitate.

Noua RX0 cu Camera Control Box

Sony a anunțat un nou accesoriu Camera Control Box (modelul CCB-WD1) care se conectează la camera RX0[iv] și permite controlul PC-ului prin browser web[v], prin intermediul unei conexiuni IP (internet protocol) prin cablu. Prin convertirea semnalului de control în semnal IP, setările camerei pot fi controlate[vi] sigur de la un singur PC conectat, din orice locație. O conexiune prin cablu permite, de asemenea, controlul și sincronizarea perfecte a mai multor perechi de camere RX0 și Camera Control Boxes – până la 100 de unități[vii] în total – permițând fotografilor să producă efecte cinematografice de înaltă calitate precum „bullet-time” și realitate virtuală sau să fotografieze evenimente de anvergură din unghiuri unice.

Atunci când se utilizează mai multe perechi de camere RX0 și accesorii camera control boxes, setările tuturor camerelor conectate pot fi schimbate simultan și pot fi declanșate simultan să pornească/oprească înregistrarea. În plus, este disponibilă și o funcție de sincronizare video, care permite ca timpul de expunere să fie sincronizat între toate camerele conectate. Acest lucru reduce eventualele decalaje de timp între camere și susține procesul de combinare simultană a mai multor imagini pentru a crea efecte speciale.

De asemenea, fișierele pot fi transferate direct pe PC-ul conectat[viii], o caracteristică importantă fiind de a atribui și schimba numele fișierelor pentru a evita orice confuzie atunci când sunt utilizate mai multe camere. În total, pot fi conectate până la 100vii de camere RX0 și accesorii CCB-WD1 Camera Control Boxes pentru un feed live multi-cameră. În plus, prin intermediul Camera Control Box, setările și modurile de fotografiere pentru toate camerele conectate pot fi programate cu ușurință de către utilizator.

Prețuri și disponibilitate

Noul accesoriu CCB-WD1 Camera Control Box va fi disponibil din luna februarie 2018, la un preț de aproximativ 750 de euro.

Fotografiere wireless multi-view îmbunătățită cu noua aplicație PlayMemories™ Mobile

Cea mai recentă versiune 6.2 a aplicației PlayMemories Mobile de la Sony extinde capacitățile de control multi-cameră, când este cuplată cu RX0iv. Cu noua versiune a aplicației mobile, utilizatorii vor putea conecta smartphone-ul sau tableta la maxim 50 de camere RX0, prin intermediul unui punct de acces[ix] pentru a le controla simultan[x]. Pe lângă funcționalitatea actuală de schimbare a setărilor principale ale camerei, toate camerele conectate pot fi pornite/oprite simultan[xi], iar utilizatorii au posibilitatea de a controla și de a fotografia prin intermediul unor „grupuri” de camere alocate separat.

Noua versiune 6.2 a aplicației PlayMemories Mobile va fi disponibilă din această lună.

Despre Sony:

Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, foto, de gaming, pentru comunicații și tehnologia informației pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony este lider absolut pe segmentele electronicelor și divertismentului. Sony a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2017 vânzări anuale consolidate de aproximativ 76 de miliarde de dolari. Sony Global Web: http://www.sony.net/.

[i] Conform cu nivelurile de protecție JIS/IEC (pe baza testelor Sony). Fotografierea la adâncimi de până la 10 metri este posibilă timp de 60 de minute. (JIS: Japan Industrial Standards; IEC: International Electrotechnical Commission). În funcție de condițiile și situațiile de utilizare, fără garanții legate de deteriorarea, funcționarea defectuoasă sau rezistența la apă a acestei camere

[ii] Dimensiuni aproximative

[iii] Greutate aproximativă cu bateria și suporturile incluse

[iv] Este necesară actualizarea software-ului pentru RX0 (programată în ianuarie 2018)

[v] Condiții de operare recomandate pentru computer

Sistem de operare: Windows 7/Windows 8.1/Windows 10, Mac OS X 10.11/macOS 10.12-10.13

Browser web: Google Chrome, Internet Explorer, Safari

[vi] Utilizare doar în rețea cu măsuri de securitate

[vii] În funcție de specificațiile echipamentului care va fi utilizat, numărul de dispozitive care pot fi conectate variază. Au fost testate conexiuni pentru până la 100 de unități (pe baza testelor Sony)

[viii] Transfer de până la 4 GB per fișier

[ix] În funcție de specificațiile punctului de acces, smartphone-ului sau tabletei care urmează să fie utilizate, sistemul de unde radio în locația de instalare, numărul de dispozitive care pot fi conectate variază. Au fost testate conexiuni pentru până la 50 de unități (pe baza testelor Sony)

[x] Utilizați numai conexiunea Wi-Fi cu măsuri de securitate

[xi] Este necesară conexiune Bluetooth. În funcție de specificațiile smartphone-ului sau tabletei care vor fi utilizate, numărul de dispozitive care pot fi controlate variază.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *