O trăsătură importantă a servo-cablurilor este capacitatea cât mai redusă dintre conductori și pierderea redusă de putere pe cablu. Aceste trăsături permit creșterea lungimii cablurilor de conectare și reducerea pierderilor de putere.
Lapp Kabel Group și Lapp România au lansat, la cea mai recentă expoziție de profil de la Nürnberg, două noi cabluri care respectă aceste principii: ÖLFLEX® SERVO 7TCE și ÖLFLEX® SERVO 728 CY.
Lapp Romania – lansare de noi cabluri
Lapp Romania – lansare de noi cabluri

ÖLFLEX® SERVO 7TCE: Un cablu potrivit pentru mai multe servo-motoare construite de marii producători internaționali, agrementat conform normelor americane pentru aplicații de tip UL TC-ER (pozare neprotejată) și listat pentru aplicații Flexible Motor Supply. Structura internă a cablului este complexă, plecând de izolația conductorilor făcută din polietilenă reticulată, până la mantaua exterioară făcută dintr-un termoplast elastomer. Capacitatea redusă conferită de izolația din polietilenă reticulată permite creșterea distanței dintre servo-controler și motor. Mantaua exterioară conferă rezistență deosebită la uleiuri, radiație ultravioletă și în același timp are o înaltă întârziere la propagarea focului, toate în concordanță cu normele americane.

ÖLFLEX® SERVO 728 CY: Cablu ecranat pentru encoder, potrivit pentru cele mai multe tipuri de encodere analogice sau incrementale provenite de la marii producători mondiali. Izolațiile de conductor sunt realizate din polipropilenă, fapt care conferă capacitate scăzută și permite creșterea distanței între encoder și unitatea de comandă. Cablul este ecranat și are mantaua exterioară realizată din PVC special aditivat, pentru a rezista la uleiuri. Acest fapt îl recomandă pentru aplicații în domeniul ingineriei mecanice (de exemplu, centre de prelucrare în coordonate), pentru pozare fixă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *