Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) și MOBOTIX AG vizează dezvoltarea celor mai inovatoare soluții de supraveghere video, ce îmbină conceptul descentralizat al camerelor IP MOBOTIX cu tehnologiile avansate Konica Minolta din domeniul opticii și al imagisticii. MOBOTIX este pionier și lider mondial pe piața sistemelor video de supraveghere de înaltă rezoluție. În martie 2016, Konica Minolta a achiziționat 65% din acțiunile companiei germane MOBOTIX.

Konica Minolta își propune să furnizeze soluții de securitate pentru rețele de nouă generație, utilizând sistemul său de scanare 3D de înaltă rezoluție 3D-LiDAR, precum și soluții de monitorizare pentru mediile de producție și pentru centrele de îngrijire și asistență medicală. Totodată, Konica Minolta continuă să extindă distribuția produselor și serviciilor MOBOTIX, utilizând propria rețea de vânzări la nivel global.

Tehnologia descentralizată MOBOTIX

Sistemele de supraveghere tradiționale stochează imaginile, în timp ce procesarea și înregistrarea se fac ulterior pe un computer folosind un software de video management. Acestea solicită deja o mare putere de procesare a computerului pentru a susține mai multe camere. Prin urmare, o structură centralizată nu este adecvată pentru sistemele video de înaltă rezoluție.

Spre deosebire de alte sisteme de supraveghere video existente pe piață, conceptul descentralizat MOBOTIX are încorporat în fiecare cameră de supraveghere un computer de mare viteză și o memorie digitală (un card SD) pentru înregistrări pe termen lung. Soluțiile de securitate video inteligente contribuie nu numai la soluționarea incidentelor înregistrate, ci și la prevenirea acestora, întrucât detectează ameninţările înainte de fi produse. Mai mult, pot fi analizate diverse procese, evenimente, tipuri de atitudini și comportamente, pentru evitarea incidentelor, creșterea productivității și adoptarea deciziilor optime în diferite medii de lucru.

Avantajele soluțiilor de supraveghere MOBOTIX

Soluțiile MOBOTIX necesită mai puține camere (datorită clarității detaliilor importante, vizibile în imaginile cu unghi larg de vizualizare), mai puține computere (întrucât aproximativ 40 de camere pot înregistra materiale de înaltă rezoluție cu sunet pe un singur computer sau pe memoria digitală a camerei) și o lățime mai mică de bandă (având în vedere că totul se procesează în interiorul camerei, iar imaginile de înaltă rezoluție nu trebuie transferate permanent pentru analiză).

Camerele de supraveghere video MOBOTIX au o rezoluție remarcabilă de trei milioane pixeli (2048 X 1536), de 12 ori mai mare față de sistemele cu camere de supraveghere analogice. Pachetul software furnizat împreună cu camera conține un software de management profesional ce poate fi utilizat pentru o varietate de aplicații – de la simpla monitorizare a unei case de vacanță până la supravegherea stadioanelor de fotbal, a centrelor comerciale și a aeroporturilor.

Numeroase alte inovații precum detectarea automată a evenimentelor, transmiterea mesajelor de alarmă direct pe telefonul mobil, analiza video, spațiul de stocare propriu, funcțiile de control de la distanță și compatibilitatea camerelor cu sistemul de telefonie VOIP au generat noi valori pentru utilizatorii MOBOTIX.

Toate modelele de camere de supraveghere MOBOTIX sunt certificate conform standardului IP 65 și sunt destinate atât pentru uz interior, cât și exterior. Acestea sunt rezistente la intemperii, stres termic, sunt etanșe, nu necesită surse de încălzire și pot fi alimentate prin cablu de date. Camerele pot fi utilizate chiar și la temperaturi mai joase de -30°C și au un consum mic de energie de 3 Wați.

Control_Room_160913-2

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată pe 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc. Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi rețeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa de peste 27 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. La fel ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2017 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie şi asigură servicii pentru echipamente multifuncţionale, faxuri, imprimante, echipamente de tipar digital şi oferă Servicii Optimizate de Imprimare bazate pe soluţii complete de management al documentelor.

Mai multe informații găsiți pe site-ul Konica Minolta: www.konicaminolta.ro

Imagini ale produselor sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.

Termeni și nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *