Incubatorul de oua este un dispozitiv modern si mult mai eficiente pentru clocirea oualelor. Pentru ca rezultatele sa fie pe masura asteptarilor incubatorul trebuie supravegheat pentru a functiona in cele mai bune conditii pana la momentul eclozarii.

Pe piata exista mai multe tipuri de clocitoare oua, iar in functie de nevoile tale il vei alege pe cel mai potrivit pentru tine. Primul lucru la care trebuie sa fii atent inainte de a achizitiona un incubator este alegerea speciei pe care ti-o doresti. Daca vrei pui de gaina vei alege un incubator special conceput pentru acest lucru. E drept ca exista si incubatoare universale care pot fi potrivite pentru mai multe tipuri de pasari.

Stabilirea performatei incubatorului. In fuctie de nevoile tale si de numarul de pui pe care ti-I doresti vei alege si nivelul de performanta al incubatorului. Pe piata se gasesc modele profesionale, mdele semi – profesionale sau medel pentru uz casnic.

Sisemul de intoarcere al oualor este si el important, daca nu ai timp sa supraveghezi incubatorul si sa intorci manual oualele poti opta pentru un model ful automat sau semi automat care va intoarce singur oulele la anumite perioade de timp, de cate ori este nevoie.

Daca vrei un incubator cat mai bun atunci ai nevoie de unul cu functii cat mai multe si cat mai speciale. Un incubator de oua performant ar trebui sa aiba si functia de reglarea temperaturii din interiorul incubatorului. Exista si aici trei categorii de incubatore: manual, semi automat sau automat. Modelele automate si cele semi automate trebuie sa cuprinda si un higrometru. Hogrometru este un dispozitiv ce masoara si analizeaza umitidatea din interior. Daca ai nevoie de un incubator performant ai mare grija ca acesta sa aiba functia de umidificare si ventilare.

Sper sa gasesti aceste informatii folositoare si spor la gasirea unui incubator ce se adapteaza nevoilor tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *