Pompe solare, echipamente pentru irigatii, dar si plase antigrindina sau agrotextilii antiburuieni sunt incluse intr-o ampla oferta de produse si solutii tehnice din portofoliul IRIDEX, care vor fi prezentate in cadrul editiei de anul acesta a expozitiei Agriplanta-Romagrotec, eveniment care reuneste la Fundulea cele mai importante companii din agricultura romaneasca. Ajunsa la cea de-a opta editie, expozitia este o importanta platforma de dialog intre agricultori si specialisti, dar si factori de decizie din domeniu. Editia de anul acesta, care se va desfasura in perioada 17-20 mai, este gazduita intr-un spatiu generos, pe o suprafata de peste 36 de hectare, si imbina trei componente care ii asigura eficienta: o ampla expozitie in camp, loturi demonstrative si demonstratii cu masini agricole. Cu o experienta de peste 15 ani in domeniu, Iridex Group Plastic sustine implementarea conceptului de Smart Agriculture si va prezenta in cadrul evenimentului cele mai noi tehnologii in domeniu, de la dronele de monitorizare a culturilor, la sisteme inteligente de irigatii si diferite categorii de ambalaje pentru recolte.

Iridex Group Plastic va prezenta, la Fundulea, o gama larga de solutii si echipamente, printre care echipamente pentru irigatii (sisteme cu tambur si furtun, sisteme pivot si lineare, motopompe si staţii de pompare, pompe alimentate cu energie solara), plase antigrindina pentru diverse culturi, o gama variata de plase de protectie pomi, protectie solara, antipasari, agril antiinghet, agrotextil antiburuieni, agrotextil protectie fan si paie, solutii de ambalare legume si fructe (plase, boxpaleti), compostare GORE Cover. Cu o importanta aparte pentru agricultori, mai ales pentru cei din zona de deal si campie, tehnologiile de irigare au evoluat si permit acum reduceri ale consumului de apa (picurare, microaspersiune), valorificarea superioara a apei prin reducerea pierderilor sau asocieri cu alte lucrari (fertilizare, erbicidare etc.). Iridex Group Plastic, distribuitor in Romania al sistemelor Irrimec – producator de top la nivel mondial, cu peste 40 de ani de traditie –, propune o plaja larga de solutii de irigatii adaptate conditiilor de mediu, specificului solului, precum si un raport bun intre pret si calitate. Implementarea sistemelor de irigatii se eficientizeaza printr-un sistem inteligent de monitorizare cu drona si aplicatie software pentru interpretarea datelor, iar consultantii Iridex Group Plastic va pot recomanda o schema de folosire cu eficienta sporita (detalii la stand).

Sisteme de irigatii adaptate tipurilor de culturi si reliefului

Iridex Group Plastic la Agriplanta2

Printre sistemele propuse de Iridex Group Plastic se numara atat cele de irigatii lineare, precum si sistemele cu tambur si furtun. Sistemul de irigatii linear are o anvergura mare si este realizat dintr-un sistem format dintr-un cart pe patru roti si tronsoane autopropulsate. Sistemul special de propulsie si aliniere permite instalatiei de irigat sa opereze chiar pe terenuri dificile cu precizie mare si siguranta. Deplasarea intre terenurile de irigat se poate realiza prin mijloace proprii. Componentele provin in cea mai mare parte de la echipamentul de tip pivot, recunoscut pentru rezistenta la toate solicitarile ce ar putea sa apara pe durata exploatarii.

Sistemele cu tambur si furtun sunt instalatii mobile, pe sasiu/ carucior, deplasabile de-a lungul culturilor, in functie de necesitate. Principalele avantaje ale acestor sisteme se numara usurinta in operare si faptul ca terenul de irigat nu necesita lucrari de nivelare pentru ca sistemul sa se poata deplasa. Un alt avantaj il constituie gama larga de dimensiuni ale structurilor, care pot fi astfel adaptate nevoilor si suprafetelor de irigat, evitandu-se risipa de apa si costurile nejustificate. Uneori, suprafetele care trebuie irigate au dimensiuni mai mici, cum este cazul gradinilor, spatiilor verzi sau al terenurilor de sport. Pentru aceste suprafete, va indicam mai ales echipamentele usoare din gamele RAIN SKY si MINI RAIN–ECO RAIN ST2. Folosirea acestor sisteme mici, special concepute pentru irigarea terenurilor sportive nu prea mari, a spaţiilor verzi si a gradinilor, este foarte simplificata. In ultimii ani, sistemele de irigare liniare si cele de tip pivot sunt in topul preferintelor fermierilor romani. Iridex Group Plastic ofera ca servicii asistenta gratuita pentru a alege cele mai potrivite solutii, precum si asistenta la montaj, punere in functiune si service 24/7 prin specialistii sai. Se asigura astfel fiabilitatea echipamentelor care au o durata de viata indelungata. In plus, din anul 2016, compania ofera spre inchiriere sisteme de irigatii adaptate la conditiile de teren.

Despre Iridex Group Plastic

Compania Iridex Group Plastic, infiintata in 1993 ca firma privata, reuneste domenii de activitate diverse: constructii, mase plastice, salubritate, agricultura, toate avand ca numitor comun grija pentru mediu. Compania este prima producatoare de plasa tip retea din polietilena (obtinuta prin extrudare) din Romania.

Iridex Group Plastic este numarul 1 pe piata materialelor geosintetice avand in portofoliu colaborari la proiecte de infrastructura mediului in toata tara. Cele mai importante orase din Romania precum Bucuresti, Timisoara, Iasi, Craiova, Bacau, Ramnicu Valcea, Brasov, Sibiu, Sighisoara, Targu Mures, beneficiaza de depozite de deseuri municipale realizate cu materiale furnizate si instalate de echipa Iridex. Parteneriate de peste 20 ani cu firme furnizoare de geosintetice, precum Tensar, Cetco, GSE Environmental, dovedesc seriozitatea cu care Iridex isi trateaza partenerii de afaceri.

Din respect pentru comunitate, Iridex isi reafirma angajamentul pe termen lung in politicile de responsabilitate pentru mediu si are in vedere implementarea principiilor economiei circulare, folosind instalaţii nepoluante fabricate in Uniunea Europeana, a caror activitate este monitorizata permanent si certificata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *