Cea de-a șasea ediție East European Comic Con s-a încheiat duminica trecută, 20 mai, și a creat cadrul perfect pentru cei 48.000 de vizitatori de a interacționa cu actorii preferați, cu artiști grafici talentați și consacrați, de la noi, dar și de peste hotare, cu zeci de jocuri video, expozanți și nu numai.

              

 Cei mai mulți pasionați de seriale și filme s-au declarat încântați de Staz Nair și Gethin Anthony, cunoscuți pentru rolurile lui Qhono, respectiv Renly Baratheon din Game of Thrones. Cei doi actori au făcut deliciul publicului prin glumele făcute unul altuia, dovedindu-se și foarte prietenoși cu fanii. În plus, s-au declarat îndrăgostiți de România și au vrut să descopere cât mai multe despre țara noastră.

 Pe de altă parte, cei mai populari actori, solicitați pentru sute de poze și autografe, au fost superstarul din The Originals, Daniel Gillies (interpretul lui Elijah Mikaelson) și Andrew Scott (maleficul genial Moriarty din Sherlock).

 Publicul s-a bucurat și de compania actorilor Jim Beaver (Supernatural) și Chris Rankin (Harry Potter), dar și de creațiile celor 41 de ilustratori prezenți pe Aleea Artiștilor, capi de afiș fiind David Lloyd (co-creator V for Vendetta), Maya și Yehuda Devir și Guillermo Ortego.

 Oferta expozanților s-a dovedit a fi cea mai vastă de până acum, participanții având de ales între mii de produse, unele la prețuri foarte avantajoase, iar zona de gaming a fost în permanență luată cu asalt de fanii care au putut astfel să participe la competiții sau să testeze jocuri noi pe cele mai performante echipamente IT. N-au lipsit nici spațiile dedicate celor care au vrut să se relaxeze încercând un boardgame sau celor care au vrut să își testeze abilitățile manevrării de kendama. Vizitatorii au testat și jocuri pe bază de Virtual Reality, s-au fotografiat pe Tronul de Fier și au reușit să treacă Dincolo de Zid în singurul Escape Room mobil din Europa cu tematica Game of Thrones.

 În plus, au avut parte și de o ofertă generoasă în ceea ce privește opțiunile de mâncare, dulciuri și băuturi, Street Food Heroes devenind aproape neîncăpător pentru miile de doritori.

 East European Comic Con s-a desfășurat în perioada 18-20 mai pe o suprafață de peste 12.000 de metri pătrați, în pavilioanele B1 și C1 din complexul Romexpo.

 În curând, organizatorii vor dezvălui detalii despre alte evenimente derivate din East European Comic Con, ce urmează să aibă loc în 2018, dar și despre cea de-a șaptea ediție de anul viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *