Cu atatea utilizari diferite ale energiei solare in ultimul timp, exista destule exemple de aplicatii solare fotovoltaice din viata de zi cu zi si nu numai. Energia solara devine din ce in ce mai utila pretutindeni. Iata 4 dintre cele mai populare aplicatii fotovoltaice din prezent:
1. Panouri solare pe acoperis
Panourile solare pe acoperis reprezinta de departe una dintre cele mai populare implementari ale sistemelor fotovoltaice, pentru ca ii ajuta pe proprietarii de locuinte sa economiseasca foarte multi bani si ii poate face independenti din punct de vedere energetic. In aceleasi timp, ei beneficiaza de o sursa de energie nepoluanta, regenerabila.
2. Stalpi solari
Iluminatul solar este o modalitate de a economisi bani atat pentru proprietarii de locuinte cat si pentru administratiile publice, care pot beneficia de stalpi solari pentru iluminatul urban fara sa fie nevoie de nici un fel de infrastructura. Acesti stalpi au panouri solare si folosesc becuri cu LED.
3. Aplicatii solare fotovoltaice de tip portabil
In aceasta categorie de aplicatii intra gadgeturile: telefoane mobile, tablete, lanterne, boxe portabile sau orice dispozitiv care poate fi alimentat cu energie solara. Alimentarea dispozitivelor electronice de tot felul a devenit foarte populara in ziua de azi, pentru ca tendinta generala este renuntarea treptata la folosirea directa sau indirecta a combustibillor fosili a caror exploatare este poluanta si trecerea spre surse de energie ecologice.
4. Transporturi cu energie solara
Una dintre aplicatiile solare fotovoltaice inovatoare, dar din ce in ce mai populare, este pentru transporturi, cum sunt de exemplu cele feroviare. Asta inseamna montarea unor panouri solare pe trenuri, autobuze, avioane sau chiar pe sosele. Deja se monteaza pavaje de tip solar sau chiar drumuri solare.

Daca ti-a venit vreodata ideea sa treci si tu pe energie solara, E-acumulatori te poate ajuta sa ai energie chiar maine! Chiar daca poti sa utilizezi aceste tehnologii la scara mica, cu tot felul de gadgeturi, lampi solare, incarcatoare solare sau altele, adevaratele avantaje ale aplicatiilor solare fotovoltaice le vei simti atunci cand iti instalezi panouri solare pe acoperisul casei. Cumpara panouri din magazinul nostru online E-acumulatori si ti le instalam chiar noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *