Primul smartphone cu ecran PureDisplay care oferă o experiență superioară de vizionare și o imagine avansată prin intermediul lentilelor ZEISS

Național, 04.10.2018 – HMD Global, the Home of Nokia Phones, compania care deține licența exclusivă a brandului Nokia pentru telefoane și tablete, anunță lansarea primului smartphone cu tehnologie PureDisplay, Nokia 7.1, care schimbă experiența vizionării pe telefon, datorită nivelului înalt de contrast, clarității sporite și culorilor vii ce vor caracteriza întreg conținutul vizual.

Ecranul impresionant HDR al Nokia 7.1 este completat de un design atent creat și oferă o experiență înaltă de imagine prin intermediul unei camere duale cu senzor de adâncime, detecție in două faze și optică ZEISS, astfel încât utilizatorul nu va pierde niciun moment.

„Aproximativ două treimi din videoclipurile din întreaga lume sunt vizualizate pe telefon, de aceea am decis să introducem tehnologia PureDisplay, pentru a oferi tuturor utilizatorilor o experiență premium de vizualizare. Nokia 7.1 dispune de o conversie în timp real SDR-HDR, astfel încât utilizatorii pot beneficia de entertainment la calitate HDR, chiar și în cazurile în care conținutul nu a fost astfel creat. Suntem de părere că cea mai bună cameră este cea pe care o ai mereu cu tine, așadar, cu ajutorul opticii ZEISS, am pus bazele unei noi experiențe în ceea ce privește imaginea. Datorită tehnologiei de detecție în două faze cu autofocus rapid, utilizatorii pot realiza fotografii HDR incredibile. Ne bucurăm că, alături de cei mai buni parteneri, putem oferi o experiență premium și un smartphone care se face ușor remarcat, la un preț rezonabil”, a declarat Juho Sarvikas, Manager de Produs, HMD Global.

Ecranul PureDisplay

Nokia 7.1 este primul smartphone care dispune de tehnologie PureDisplay, pentru o experiență cinematică HDR de înaltă calitate, din toate punctele de vedere.  Mai mult, având în vedere că YouTube dispune acum de conținut HDR, iar serialele preferate se află la un click distanță pe Netflix sau Amazon Prime, utilizatorii pot beneficia de o experiență de vizionare premium. Ecranul PureDisplay cu HDR10 al Nokia 7.1 are un contrast sporit (cu un raport dinamic al contrastului 1.000.000:1) și dispune de și mai multă claritate, cele mai mici detalii și culorile vii fiind puse în evidență în condiții de luminozitate atât ridicată, cât și scăzută.

Chiar dacă utilizatorul se află afară, unde lumina soarelui este puternică, sau într-o cameră slab luminată, ecranul Full HD+ 5,84” cu raport 19:9 va adapta automat luminozitatea și contrastul, în funcție de condițiile ambientale de iluminare. Astfel, conținutul va fi afișat clar și vizibil chiar și în lumina puternică a soarelui. Cu acest display inovator, utilizatorul va “trăi” acțiunea unui videoclip. Chiar și conținutul non-HDR este augmentat în timp real, prin intermediul unui procesor grafic dedicat, de 16biți, care procesează milioane de pixeli pe secundă, pentru a oferi cea mai înaltă calitate, adaptată tuturor condițiilor.

Nokia 7.1 are o platformă mobilă Qualcomm® Snapdragon™ 636 care permite un progres important în materie de performanță, fiind telefonul ideal pentru vizionarea cu ușurință a conținutului HDR. Această platformă este optimizată pentru consumul de conținut, beneficiind de performanță ridicată în ceea ce privește reprezentările grafice și o baterie consolidată, cu o autonomie extinsă, pentru ca utilizatorii să se poată bucura, timp mai îndelungat, de înregistrările audio și video. Portul USB Type-C încarcă 50% din baterie în decursul a 30 de minute, pentru a ține pasul chiar și cu cei mai activi utilizatori.

Design Premium

Nokia 7.1 reprezintă punctul de întâlnire dintre design și excelența în tehnologie. Materialele premium folosite și finisajele noului Nokia 7.1 sunt reprezentative pentru standardele înalte de calitate garantate de Nokia. Detaliile tehnice sunt inspirate din măiestria bijutierilor și a ceasornicarilor. Nokia 7.1 prezintă mai multe finisaje de metal contrastante, care se îmbină perfect și prezintă tente deschise. De asemenea, Nokia 7.1 dispune de un joc de culori datorită proprietăților unice de refracție ale sticlei, obținându-se astfel culori deopotrivă intense sau neutre, care captează lumina, dar și adâncimea. Prin detalii precum muchiile colorate din aluminiu oxidat, tăiate cu diamantul, Nokia 7.1 emană măiestrie artizanală.

Nokia 7.1 este un smartphone care se potrivește a fi pus atât în buzunar cât și ținut în mână, oferind o experiență optimizată, fără a avea dimensiuni sporite. Datorită cadrului de aluminiu cu durabilitate 6000 și a nucleului metalic din aluminiu turnat, robustețea este reprezentativă pentru noul smartphone Nokia.

Spune-ți povestea în imagini profesioniste

Optica ZEISS, disponibilă pe smartphone-ul Nokia 7.1, cu camera duală de 12MP/5MP și detecție în două faze permite autofocus rapid, de înaltă acuratețe, asigurând fotografii de calitate atât în condiții de luminozitate ridicată, cât și scăzută. Utilizatorul poate realiza fotografia perfectă, mai ales pentru că funcția HDR asigură imagini autentice, clare – telefonul fiind perfect pentru a realiza fotografii și a le distribui către prieteni sau followers. Nokia 7.1 permite realizarea fără efort a fotografiilor de înaltă calitate, similare celor de studio, cu ajutorul modului ‘bokeh’, disponibil pe camera principală cu senzor de adâncime, dar și fotografii-portret, realizate cu ajutorul camerei frontale.

Noua interfață a camerei oferă utilizatorului posibilitatea de a controla balansul de alb, sensibilitatea (ISO), viteza obturatorului și expunerea, folosind modul Pro Camera. Camera frontală a Nokia 7.1, cu inteligență artificială (AI), introduce funcția de recunoaștere facială pentru a putea folosi filtre, măști și caractere animate 3D. Mai mult, cu un singur click utilizatorul poate distribui #bothie-urile cu filtre amuzante, live pe Facebook sau YouTube, chiar din aplicația de cameră. Google Lens și Motion Photos pot fi de asemenea accesate direct din aplicație, ușor și rapid.

Pur, sigur și mereu actualizat, consolidat cu Android One

Nokia 7.1 se alătură portofoliului de smartphone-uri Nokia din familia Android One, oferind o experiență software de înaltă calitate, garantată de Google. Smartphone-urile Nokia cu Android One dispun de spațiu de stocare sporit și de autonomie extraordinară a bateriei, încă din prima zi. Mai mult, acestea beneficiază de cele mai recente inovații dezvoltate de Google în materie de inteligență artificială (AI).

Nokia 7.1 va beneficia, timp de trei ani, de actualizări lunare de securitate și timp de doi ani de actualizări ale sistemului de operare, conform programului Android One. Mai mult, funcția Google Play Protect scanează toate aplicațiile din Magazinul Google Play și protejează terminalul de malware. Astfel, Nokia 7.1 devine unul dintre cele mai sigure și moderne telefoane disponibile pe piață, întrucât acesta va fi mereu actualizat datorită inovațiilor Google, precum Google Assistant sau Google Photos, cu spațiu nelimitat de stocare.

Nokia 7.1 este pregătit pentru actualizarea sistemului de operare la Android 9, care include caracteristici de inteligență artificială, menite să transforme terminalul în unul mai inteligent, mai rapid, care se adaptează utilizatorului. Funcția Adaptive Battery limitează folosirea bateriei de către aplicațiile rar folosite, iar funcția App Actions anticipează următoarele acțiuni ale utilizatorului. Aceste funcții îmbunătățesc considerabil funcționalitatea telefonului și experiența Android.

Accesorii disponibile

O dată cu noua experiență de vizionare sunt introduse și două noi accesorii audio: Nokia True Wireless Earbuds și Nokia Pro Wireless Earphones.

Nokia True Wireless Earbuds oferă un sunet clar atât pentru convorbiri, cât și pentru muzică, având o autonomie de până la 3,5 ore, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a le reîncărca în mișcare, cu ajutorul încărcătorului din interiorul carcasei de buzunar. Mai mult, fiecare cască are doar 5 grame.

Nokia Pro Wireless Earphones sunt ideale pentru utilizatorii Nokia activi, mereu în mișcare. Conectate la un guler poziționat în jurul gâtului, caștile Nokia Pro Wireless reprezintă accesoriul perfect pentru deplasări, având o autonomie de aproximativ 10 ore, cu o singură încărcare. Funcția de vibrație built-in îi atrage utilizatorului atenția cu privire la apelurile primite, iar prin intermediul căștilor inteligente magnetice, acesta poate răspunde la telefon sau poate porni muzica doar prin separarea lor, nefiind nevoie de scoaterea smartphone-ului din buzunar.

Disponibilitate

Nokia 7.1 este disponibil începând cu luna octombrie în România, în două culori: Gloss Midnight Blue și Gloss Steel, la prețul recomandat de 1699 RON.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *