Kaspersky Lab a publicat raportul sau de CSR (Corporate Social Responsibility), care include initiativele companiei in domeniul tehnologiei, al educatiei si pe cele caritabile. Raportul din acest an subliniaza efortul depus pentru a promova egalitatea de gen in industria de tehnologie si modul in care Kaspersky Lab incurajeaza educarea copiilor privind securitatea digitala.

Compania Kaspersky Lab este unul dintre sustinatorii egalitatii de gen in industria de tehnologie. Intelegem ca diversitatea fortei de munca face companiile mai productive si mai dinamice si suntem implicati in promovarea carierelor in securitatea cibernetica, in randul  femeilor. Credem ca securitatea cibernetica este un domeniu atractiv si care aduce numeroase satisfactii. In plus, face mult bine pentru ca protejeaza oameni, companii si alte organizatii, de alte amenintari cibernetice. Avem nevoie de mai multe femei care sa ne ajute sa echilibram decalajul existent si sa largim perspectiva industriei asupra acestor amenintari.

Sponsorizarea competitiei Girls in Tech’s AMPLIFY  de catre Kaspersky Lab – o competitie pentru antreprenori femei – este doar una dintre initiativele pe care compania le sprijina pentru a-si indeplini obiectivul de a ajuta mai multe femei sa isi urmeze pasiunea pentru servicii si produse digitale. Prin intermediul proiectului PwC’s Tech She Can, Kaspersky Lab si-a propus, de asemenea, sa creasca numarul femeilor care lucreaza in tehnologie.

In plus, Kaspersky Lab se implica in a-i sprijini pe parinti sa-si tina copiii in siguranta atunci cand folosesc tehnologia. Aceste solutii includ aplicatia pentru dispozitive mobile Kaspersky Safe Kids, care le permite parintilor sa-si localizeze copiii oricand. Aplicatia trimite chiar notificari atunci cand cei mici se afla in afara perimetrului definit. De exemplu, in Africa de Sud, Lida Erasmus a reusit sa-si gaseasca fiica adolescenta dupa ce a plecat de acasa cu un tanar si nu s-a mai intors. Cu ajutorul aplicatiei, Lida a reusit sa isi localizeze fiica si sa o aduca acasa.

Periodic, Kaspersky Lab organizeaza actiuni pentru a creste nivelul de constientizare asupra sigurantei copiilor pe Internet. Copiii intre 7 si 13 ani din Johannesburg si Cape Town, precum si din diferite parti din Asia de Est au fost invatati sa se protejeze de situatii din viata reala si din cea virtuala, care ar putea fi periculoase.

In plus, angajatii Kaspersky Lab sustin cauze caritabile prin voluntariat si organizeaza evenimente pentru a ajuta persoane aflate in dificultate si a face lumea un loc mai bun. Personalul din Rusia si America de Nord a fost deosebit de activ in diverse initiative, de la livrarea de bunuri de prima necesitate catre un orfelinat din Udomlya, la strangerea de fonduri pentru Societatea Americana pentru Cancer sau cea care lupta impotriva maladiei Alzheimer, si sustinerea celor cei afectati de uraganul Harvey.

 „In cei 21 de ani de istorie a companiei noastre am parcurs un drum lung – in multe privinte. Responsabilitatea sociala corporativa poate sa nu fie cea mai evidenta, dar este foarte importanta pentru dezvoltarea culturii noastre organizationale”, spune Eugene Kaspersky, CEO al Kaspersky Lab. „De asemenea, ea reprezinta contributia noastra la a face lumea din afara zidurilor companiei noastre un loc mai sigur si mai bun. Ne concentram pe proiecte apropiate de domeniul nostru de activitate, cum ar fi accesul la solutii gratuite de securitate sau predarea copiilor despre siguranta online, dar avem si proiecte pentru asigurarea egalitatii de gen si promovarea educatiei STEM. Ma bucur ca putem impartasi rezultatele muncii efectuate nu numai in sediul nostru central, ci si in birouri din intreaga lume, care au propriile programe locale de voluntariat si alte initiative caritabile.”

Pentru mai multe informatii despre initiativele de responsabilitate sociala corporativa ale Kaspersky Lab, va rugam sa cititi intregul raport aici: https://csr.kaspersky.com/en/.

 

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este o companie globala din domeniul securitatii cibernetice, prezenta pe piata de peste 20 de ani. Informatiile vaste despre amenintarile cibernetice si experienta in securitate IT detinute de Kaspersky Lab se materializeaza in mod constant in solutii de securitate si servicii de ultima generatie pentru a proteja companiile, infrastructura critica, autoritatile guvernamentale si utilizatorii individuali din toata lumea. Portofoliul companiei include protectie endpoint de top si mai multe solutii specializate de securitate si servicii, pentru a combate amenintarile digitale tot mai sofisticate. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejati de tehnologiile Kaspersky Lab, precum si 270.000 de companii client, pe care le ajutam sa protejeze ce e mai important pentru ele. Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaspersky.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *