În timpul sarcinii, bebelușul este protejat de lichidul amniotic, un lichid transparent și complet steril, care asigură un mediu cu temperatură constantă, menține cordonul ombilical în poziție normală pentru a asigura cantitatea optimă de oxigen, ajută la dezvoltarea tonusului muscular și a oaselor și la dezvoltarea corespunzătoare a plămânilor.

Astfel, lipsa unei cantități suficiente de lichid amniotic, care poate fi determinată de ruperea prematură a membranelor, reprezintă un risc atât pentru mamă, cât și pentru dezvoltarea normală a copilului. Complicațiile materno-fetale ale ruperii premature a mebranelor pot consta în naștere prematură, prolapsarea cordonului ombilical, corioamniotită, dezlipirea prematură a placentei.

Senzația de pierdere de lichid care poate fi amniotic este frecventă în timpul sarcinii, ceea ce poate fi o cauză importantă de stres.

Ce este amniotestul și cum se utilizează?

Barza Amniotest este un autotest non-invaziv pentru detectarea scurgerilor de lichid amniotic cu o acuratețe mai mare de 97,06%. Este ușor de utilizat și interpretat și permite monitorizarea continuă, timp de 12 ore, a pierderilor intermitente de lichid.

Absorbantul test se fixează pe slip și îşi schimbă culoarea atunci când vine în contact cu lichidul amniotic, care are o valoarea a pH-ului mai mare de 6,5 unităţi.

Cutia include 3 absorbante-test. Fiecare absorbant poate fi purtat până la 12 ore.

Rezultatul poate fi obținut imediat după ce s-a produs scurgerea lichidului, prin examinarea culorii benzii indicatoare de pe absorbantul test.  Dacă pe absorbant a apărut culorea în albastru sau verde, indiferent de intensitate, de mărime, formă sau localizare, trebuie consultat medicul fără întârziere.

Barza Amniotest este recomandat pentru monitorizarea atât a sarcinilor cu risc crescut, cât și a celor normale, pentru că detectarea timpurie a scurgerilor de lichid amniotic poate ajuta la:
> Prevenirea complicațiilor sau a nașterii premature.
> Identificarea unei posibile rupturi a membranelor, în special după amniocenteză.
> Confirmarea faptului că s-a rupt apa, pentru o naștere în siguranță.

Barza Amniotest vă oferă mai multă linişte sufletească, atunci când aveţi cel mai mult nevoie de ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *