• Au fost anunțați câștigătorii competiției Open, jurizați pe baza unei singure imagini
 • Au fost prezentați câștigătorii din competiția National Awards, competiție care celebrează talentul fotografic în peste 62 de țări
 • Finaliștii din categoria Professional vor fi anunțați pe 26 martie; câștigătorii vor fi anunțați în cadrul ceremoniei din Londra, de pe 17 aprilie
 • Imagini disponibile pe worldphoto.org/press

București, 27 februarie – World Photography Organisation anunță fotografiile câștigătoare din cele zece categorii ale competiției Open a Sony World Photography Awards 2019.

Selectate dintr-un număr record de imagini înscrise din 195 de țări și teritorii, juriul a premiat zece imagini excepționale, care întrunesc cerințele fiecărei categorii. Câștigătorii sunt:

 • Arhitectură: Philippe Sarfati, Franța, pentru fotografia Heatwave
 • Cultură (categorie susținută de Culture Trip): Pan Jianhua, China Mainland, pentru fotografia Shadow Puppetry
 • Creativitate: Martin Stranka, Cehia, pentru fotografia Dreamers and Warriors
 • Motion: Christy Lee Rogers, SUA, pentru fotografia Harmony
 • Peisaj: Hal Gage, SUA, pentru fotografia Stumps, Alder Lake, Nisqually River, Oregon
 • Natură și faună: Tracey Lund, Marea Britanie, pentru fotografia Underwater Gannets
 • Portret: Richard Ansett, Marea Britanie, pentru fotografia Grayson Perry – Birth
 • Natură moartă: Rachel Yee Laam Lai, Hong Kong SAR, pentru fotografia Peony and Leaves
 • Fotografie stradală: Carole Pariat, Franța, pentru fotografia Open-Air Toilet
 • Voiaj (categorie susținută de Eurostar): Nicolas Boyer, Franța, pentru fotografia Woman Wearing a Wedding Dress

 

 

Fotografii câștigători provin dintr-o multitudine de țări și contexte, aceștia sunt fie fotografi profesioniști, la începutul carierei sau chiar amatori.

Cei zece câștigători ai competiției Open vor intra mai departe în competiția pentru titlul de Fotograful Open al Anului și pentru premiul de $5,000 (USD). Fotograful câștigător va fi anunțat alături de câștigătorii competiției Professional, în cadrul ceremoniei ce va avea loca la Londra, pe 17 aprilie.

Celebrarea talentului local cu National Awards

De asemenea, câștigătorii National Awards din cadrul Sony World Photography Awards sunt dezvăluiți astăzi. Aflată la cea de-a șaptea ediție, National Awards confirmă angajamentul Sony și a World Photography Organisation de a susține talentul fotografic local, recunoscând lucrările fotografilor din 62 de țări și promovându-le în toată lumea. Câștigătorii se găsesc pe tot globul, din Myanmar până în Peru, din Mexic până în Vietnam, iar National Awards le oferă o ocazie unică de a-și prezenta lucrările. Lista completă a câștigătorilor National Awards poate fi găsită la www.worldphoto.org/2019-national-awards.

Premii și povești de succes

Toți câștigătorii categoriei Open și National Award vor primi echipamente foto Sony. În plus, lucrările câștigătoare vor fi publicate în catalogul competiției din 2019 și vor fi prezentate la Expoziția Sony World Photography Awards din Londra, în perioada 18 aprilie – 6 mai; lucrările vor fi apoi expuse în Italia, Germania și Japonia.

Recunoașterea câștigată în competițiile Open și National Awards poate schimba viața fotografilor. Pedro Jarque Krebs reprezintă una dintre poveștile de success: un fotograf peruvian care a fost selectat pentru categoria „Faună” din competiția Open și a câștigat National Award în Peru. Acesta a câștigat în continuare și alte premii internaționale și a devenit cunoscut în întreaga lume. Sony World Photography Awards i-a recunoscut și în acest an meritele fotografului și l-a nominalizat în shortlist-ul „Natură și Faună” din cadrul competiției Open.

Realizat de World Photography Organisation, Sony World Photography Awards este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate fotografiei, la nivel global. Acest eveniment împlinește 12 ani alături de partenerul său principal Sony și include patru competiții în total: Professional (pentru o serie de lucrări), Open (pentru o singură fotografie), Student (pentru instituții academice) și Youth (12-19 ani). A 12-a ediție a înregistrat în total 326.997 de fotografii înscrise de participanți din 195 de țări și teritorii și prezintă cele mai frumoase fotografii contemporane din lume, capturate în ultimul an.

Notă pentru editori
Toate imaginile câștigătoare și nominalizate sunt disponibile pentru descărcare și publicare la
www.worldphoto.org/press

Despre World Photography Organisation 

Organizația Mondială a Fotografiei este o platformă globală pentru inițiativele din lumea fotografiei. Activând în peste 180 de țări, scopul organizației este acela de a ridica nivelul de conversație în acest domeniu celebrând cele mai bune imagini și cei mai buni fotografi din lume. Organizația se remarcă prin crearea relațiilor pe termen lung cu fotografii, dar și cu partenerii de marcă din industrie. World Photography Organisation găzduiește un număr mare de evenimente anuale, precum: Sony World Photography Awards, cea mai mare competiție de fotografie din lume, dar și PHOTOFAIRS, International Art Fairs Dedicated to Photography. Pentru mai multe detalii accesați www.worldphoto.org

Sony World Photography Awards, unul dintre cele mai importante concursuri de fotografie din lume, și PHOTOFAIRS, liderii internațional din domeniul artei fotografice. Pentru mai multe detalii, vizitați www.worldphoto.org

Despre Sony

Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, foto, de gaming, pentru comunicații și tehnologia informației pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony este lider absolut pe segmentele electronicelor și divertismentului. Sony a înregistrat vânzări anuale consolidate de aproximativ 76 de miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 31 martie 2018. Sony Global Web Site: http://www.sony.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *