Sistem-fotovoltaic-Autoconsum-Fronius-Symo-22-panouri

Cu siguranta s-a intamplat sa auziti macar odata despre sisteme fotovoltaice on-grid si cele off-grid. Care este diferenta? La ce ne ajuta? Si de unde le putem achizitiona?

Sunt intrebari ale caror raspunsuri le putem gasi des pe internet, iar magazinul e-acumulatori.ro este punctul cel ami recomandat de unde sa achizitionati astfel de sisteme. Daca este o locuinta izolata (nelegata la SEN) sau la o distanta mare de reteaua nationala de energie electrica, atunci veti opta pentru un sistem fotovoltaic cu baterii  (Sistem Fotovoltaic Off-Grid). In cazul in care sunteti deja conectat la retea, aveti disponibile 3 tipuri de Sisteme Fotovoltaice On-Grid:.

Sistem fotovoltaic in care toata productia va fi injectata in retea (Full Feed In).

Sistem fotovoltaic complex, in care prioritar este consumul energiei produse de panourile fotovoltaice, iar reteaua nationala (SEN) are rol de back-up asigurand supraconsumul sau primind surplusul de energie.

Sistem fotovoltaic ongrid cu baterii, sistem care permite instalarea sistemelor cu rol de economisire si cu posibilitatea de a bloca injectia in retea in care prioritar este consumul energiei produse de panourile fotovoltaice iar reteaua nationala (SEN) are rol de back-up asigurand supraconsumul, incarcand bateriile sau eventual primind surplusul de energie. Aceste tipuri de sisteme fotovoltaice hibride se bazeaza pe invertoarele hibride cu regulator de incarcare incorporat.

sistemele cu panouri off-grid (cu stocare) sunt potrivite pentru cei care locuiesc in zone izolate, departe de reteaua electrica nationala sau pentru cei care considera ca fiind prea mari costurile de bransare la retea. Un sistem off-grid este compus din panouri fotovoltaice, structura de sustinere a acestora, controller/regulator de incarcare, invertorul care converteste curentul continuu produs de panouri in curent alternativ si acumulatori. In plus, se recomanda si achizitionarea unui generator de back-up. Practic, energia produsa poate fi consumata direct, iar surplusul se stocheaza in acumulatori. Proprietarul unui astfel de sistem cu stocare nu are nevoie de autorizatii si avize de instalare.

Sistemele on-grid fara stocare pentru consum propriu si injectie in retea a excesului de energie produsa sunt potrivite pentru cei care locuiesc in zone racordate la reteaua electrica nationala. Acestea sunt compuse din panouri fotovoltaice, structura de sustinere a acestora, un invertor on-grid monofazat sau trifazat, un contor inteligent cu dublu sens si o serie de accesorii (conectori, cofret de siguranta, cablu solar).

Spre deosebire de instalatiile fotovoltaice off-grid cele on-grid prezinta avantajul ca nu au nevoie de baterii sau acumulatori pentru stocarea energiei produse, ceea ce le face mai ieftine. Energia produsa de celulele fotovoltaice ale panourilor alimenteaza consumatorii din gospodarie, iar excesul se injecteaza in reteaua publica putand fi consumata ulterior, in perioadele in care productia de energie verde este diminuata din cauza conditiilor meteo. Fiind complet depedente de reteaua electrica publica la care se conecteaza, ii obliga pe proprietari sa faca demersuri pentru obtinerea unei serii de avize si autorizatii de instalare.

Magazinul e-acumulatori.ro ofera cele mai bune solutii pentru sisteme fotovoltaice on-grid, la preturi care se pliaza pe bugetul tuturor clientilor. Cea mai buna energie este cea care nu necesita exploatarea niciunei resurse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *