Manu Bennett_arrows

După cum a promis fanilor la recent încheiata ediție East European Comic Con care a avut loc în luna mai, îndrăgitul actor neo-zeelandez Manu Bennett va lua parte și la Transylvania Comic Con, în perioada 18-20 octombrie, eveniment ce va avea loc la Sala Polivalentă din Cluj Napoca.

Un spirit liber și jovial, Manu a cucerit publicul din România, nu doar grație rolurilor sale din producții de succes ca Spartacus, Arrow sau trilogia The Hobbit, dar și interacțiunilor călduroase și memorabile cu fanii la edițiile precedente East European Comic Con.

Nu ar fi chiar prima dată când actorul vizitează Ardealul. În 2015, după terminarea ediției de la București, a petrecut câteva zile într-o excursie prin țara noastră, inclusiv în Transilvania.

În opoziție cu personalitatea sa, Manu a portretizat de-a lungul timpul antagoniști feroce precum căpătenia orcilor, Azog, din seria The Hobbit, prestație care i-a atras laudele lui Peter Jackson, sau legendarul personaj Slade Willson (Deathstroke) din serialul Arrow.

Manu Bennett a renunțat la o posibilă carieră în rugby pentru a-și urma chemarea spre actorie. Primul rol major a fost în filmul Tomoko, filmat în Japonia în 1999. I-a urmat o apariție în Xena – Prințesa Războinică, precum și în Without Trace în care a jucat alături de Anthony LaPaglia.

A ajuns cunoscut la nivel global grație serialului american Spartacus, acolo unde interpretează unul din personajele principale, Crixus.

Cea mai recentă producție TV în care și-a făcut apariția a fost The Shannara Chronicles, un serial fantasy, încheiat în 2017.

Manu Bennett completează lista actorilor invitați la Transylvania Comic Con, listă care îi cuprinde și pe Alexander Ludwig (Bjorn, personaj principal în serialul fenomen Vikings), Roger Ashton-Griffiths (Lord Mace Tyrell din Game of Thrones) David Nykl (Radek Zelenka din Stargate Atlantis sau Anatoli Knyazev – KGBeast din Arrow), Rick Cosnett (Wes Maxfield din The Vampire Diaries și Eddie Thawne din The Flash) și Kevin McNally (Master Gibbs, mâna dreaptă a căpitanului Jack Sparrow din Pirates of the Caribbean).

Încă de la prima ediție, Transylvania Comic Con își propune să devină un reper al evenimentelor de acest gen în regiune, alături de East European Comic Con, cel mai amplu eveniment în acest moment  din centrul și estul Europei.

“Clujean fiind, mi-am dorit foarte mult să venim cu evenimentul în inima Transilvaniei, mai ales că de aici a pornit toată pasiunea […] În ultimii doi, trei ani, am analizat și am pregătit Transylvania Comic Con, în special pentru că trebuie să îl structurăm pentru o locație cu totul nouă pentru noi. Tocmai de aeea, va avea o personalitate proprie și o identitate unică, întrucât ne dorim să devină rapid un reper pentru regiune. Sperăm ca publicul să fie deschis și să susțină prima ediție printr-o participare cât mai numeroasă”, a declarat Mircea Mureșan, managerul general al East European Comic Con și Transylvania Comic Con.

De asemenea, cele mai importante nume din industria de gaming vor lua parte la Transylvania Comic Con și le vor oferi pasionaților șansa de a testa cele mai noi jocuri sau de a lua parte la competiții cu premii însemnate, folosind echipamente de ultimă generație.

Dintre atracțiile principale nu vor lipsi o zonă de street food cu mâncăruri delicioase, concursuri de cosplay, artiști de bandă desenată, demonstrații de VR, precum și un târg generos unde vizitatorii pot interacționa cu expozanții și pot alege din miile de produse inedite, inspirate din producțiile sci-fi preferate.

De-a lungul timpului, East European Comic Con le-a oferit șansa fanilor de a întâlni personalități precum Jason Momoa (Game of Thrones, Aquaman), Mark Shepard (Supernatural), Daniel Gillies (The Originals), Robert Knepper (Prison Break), Charles Dance (Game of Thrones, The Imitation Game), Sylvester McCoy (Dr.Who, The Hobbit), precum și mulți alți actori de seamă din producții de top ca Game of Thrones, Spartacus, Supernatural, Doctor Who, Fringe, Harry Potter, The Vampire Diaries, Lord of the Rings, Sherlock sau Vikings.

Biletele pentru Transylvania Comic Con se pot achiziționa de pe www.comic-con.ro, precum și din Magazinele Cărturești (via Myticket / Entertix).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *