1288169275Picture 108

In ziua de astazi nu poti sa te multumesti doar cu ce gasesti pe rafturile din magazine. Mai ales daca lucrezi intr-un domeniu de precizie precum cel care foloseste mecanisme si motoare hidraulice. Majoritatea investitorilor aleg calitatea materialelor de la magazinul ph-t.ro, deoarece acesti furnizori detin cele mai bune produse la preturi exceptionale.

Teava calibrata este unul dintre produsele disponibile pe site-ul magazinului. Tevile calibrate le regasim in domeniul hidraulic si sunt esentiale pentru a face totul sa functioneze. Pentru transmiterea energiei mecanice de la elementul motor la elementul actionat se foloseste energia hidraulica a unui mediu lichid, sub forma de presiune hidrodinamica sau hidrostatica. In functie de modul in care se foloseste energia hidraulica, se disting doua tipuri de sisteme de actionari hidraulice: sisteme de actionare hidraulica de tip hidrodinamic si sistem de actionare hidraulica de tip hidrostatic.

Sistemele de actionare de tip hidrodinamic au fost folosite pentru prima data la inceputul secolului al XX-lea la navele militare pentru cuplarea arborelui motorului Diesel cu arborele elicei, in scopul reducerii turatiei acestuia din urma. Extinderea folosirii acestor sisteme a fost favorizata de faptul ca indeplinesc doua functii: aceea de cuplare a arborelui conducator cu cel condus, inlocuind functia ambreiajului mecanic si aceea de variatie a turatiei arborelui condus, inlocuind functia cutiei de viteze. Principiul de functionare consta in transformarea energiei mecanice furnizate de arborele motor in energie cinetica a lichidului si apoi din nou in energie mecanica, actionand arborele condus. Folosirea acestui sistem in actionarea masinilor-unelte este limitata din cauza variatiei considerabile a vitezei la variatia sarcinii, complexitatii sistemelor de reglare si comanda, greutatii inversarii sensului de miscare, precum si randamentului redus la puteri mici de actionare.

Sistemele de actionare de tip hidrostatic, folosesc energia potentiala a lichidului de lucru sub forma de presiune hidrostatica. Acestea corespund mult mai bine cerintelor de stabilitate a vitezei care se impun masinilor-unelte, conditiilor de reglare, inversare, sunt mult mai simple din punct de vedere constructiv. Un sistem de actionare hidrostatic se compune dintr-o pompa si un motor hidraulic de tip volumic, adica dintr-un grup generator-motor ce modifica starea energetica a lichidului de lucru prin variatiile de volum cuprins intre organele sale mobile si cele fixe.

Scopul unui sistem hidraulic specific poate varia, dar toate sistemele hidraulice functioneaza prin acelasi concept de baza. Definite simplu, sistemele hidraulice functioneaza si indeplinesc sarcini prin utilizarea unui fluid sub presiune. Un alt mod simplu de a spune acest lucru este ca lichidul sub presiune face ca lucrurile sa functioneze.

Puterea combustibilului lichid in hidraulica este semnificativa si, in consecinta, hidraulica este frecvent utilizata in echipamentele grele. Intr-un sistem hidraulic, presiunea, aplicata pe un fluid in orice punct, este transmisa catre dispozitivul care foloseste echipamentul. Fluidul sub presiune actioneaza asupra fiecarei parti a sectiunii unui vas care contine si creeaza forta sau putere. Datorita utilizarii acestei forte si in functie de modul in care este aplicata, operatorii pot ridica sarcini grele si se pot face cu usurinta sarcini repetitive precise.

Magazinul ph-t.ro are cele mai bune solutii pentru profesionisti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *