BenQ, companie recunoscută pe plan mondial pentru inovații în domeniul soluțiilor de imagine, a lansat monitoarele EW2480 și EW2780, caracterizate de un design elegant și dotate cu tehnologii care le recomandă pentru redarea de conținut multimedia.

Mulțumită progreselor înregistrate în domeniul hardware și apariției serviciilor de streaming, piața de divertisment digital a cunoscut o adevărată explozie și a generat practic o nouă categorie de utilizatori, cu cerințe specifice și așteptări din ce în ce mai mari. Indiferent că folosesc ecrane de mici sau mari dimensiuni, aceștia își doresc tot mai mult o experiență audio-vizuală la standarde cinematografice, iar din acest motiv, monitoarele dezvoltate pentru acest domeniu au devenit tot mai căutate. Pentru a răspunde cerinței în creștere de astfel de produse, BenQ a lansat 2 modele noi – EW2480 și EW2780 – caracterizate de designul modern, cu o ramă extrem de îngustă și de calitatea deosebită a imaginii.

Noul BenQ EW2480 este un monitor Full HD cu diagonala de 23.8”, ce folosește un panou IPS pe 8bit, capabil să reproducă 72% din spectru NTSC și să ofere o luminozitate de până la 250cd/m2. El asigură un contrast nativ de 1000:1, are o rată de reîmprospătare de 60Hz și un timp de răspuns de 5ms. Aceleași caracteristici se întâlnesc și în cazul lui EW2780, care se bazează în schimb pe un panou IPS Full HD pe 8bit de 27”.

Atât EW2480, cât și EW2780 dispun de întregul pachet de tehnologii Eye Care, concepute pentru protejarea ochilor. Prin urmare, utilizatorul va beneficia de maximum de confort. Flicker Free și Low Blue Light reduc la minimum stresul la nivelul ochilor, în timp ce Brightness Intelligence Plus (B.I.+) corelează luminozitatea ecranului cu nivelul de lumină ambientală. În acelaşi timp Color Weakness aplică filtre speciale, concepute pentru cei cu deficiențe la recunoașterea anumitor culori. Mai mult, cele două modele BenQ sunt dotate cu tehnologie HDRi, mulțumită căreia scenele întunecate sunt mai bogate în detalii, dar și cu funcția Super Resolution, cu ajutorul căreia se obține o majorare a rezoluției de afișare pentru imaginile de calitate slabă, printr-un procedeu de upscaling. Jocurile nu au fost nici ele neglijate, BenQ adăugând celor două monitoare tehnologie FreeSync, cu ajutorul căreia fluiditatea mișcărilor este garantată în orice condiții. De asemenea, utilizatorii care nu dețin sau nu doresc să folosească un sistem audio dedicat, pot apela cu încredere la boxele treVolo integrate de 2×2.5W în cazul lui EW2480 și de 2x2W pentru EW2780 – optimizate la rândul lor pentru filme, muzică și comunicare. Ambele modele sunt prevăzute cu câte 3 porturi HDMI 2.0, oferind astfel o flexibilitate extinsă atunci când se doreşte schimbarea rapidă a sursei de semnal video.

BenQ EW2480 și EW2780 vor fi disponibile în România prin intermediul partenerilor autorizați, aducând un plus de stil prin designul elegant și un nivel superior de calitate vizuală mulțumită tehnologiilor avansate încorporate, ceea ce le recomandă atât pentru acasă, cât și pentru birourile amenajate modern.

EW2480 – https://www.benq.eu/ro-ro/monitor/entertainment/ew2480.html

EW2780 – https://www.benq.eu/ro-ro/monitor/entertainment/ew2780.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *