Fără titlu

Poate ca subiectul motoarelor hidraulice nu intereseaza pe oricine, insa tehnicienii, inginerii si expertii din acest sector vor sti ce sunt si ce magazin comercializeaza piese pentru aceste motoare. La ph-t.ro se gasesc o multime de piese de schimb pentru astfel de motoare, la preturi convenabile. Site-ul ph-t.ro ofera motoare hidraulice de diferite marimi, prinderi si puteri disponibile, dar si motoare pneumatice din otel sau inox, de diferite marimi si puteri.

Masinile hidraulice, definite ca acea categorie particulara de instrumente si masini care utilizeaza puterea unui fluid pentru a efectua lucrari, sunt utilizate in multe aplicatii grele. Aceste masini utilizeaza o transmisie hidrostatica, cu lichid hidraulic pompat la diverse actuatoare si motoare prin tuburi. Orice logica de control este implementata de supape si distribuitori.

Avantajul principal al unei transmisii hidraulice este faptul ca permite transmiterea unor puteri mari la orice distanta si prin furtunuri flexibile: acest lucru permite realizarea de transmisii offset si fara restrictii de aliniere particulare, cu avantajul intrinsec de a avea o capacitate excelenta de absorbtie a varfurilor de incarcare rezultate din impacturi si supraincarcari. Mai mult, gama de actuatoare standardizate care pot fi utilizate in transmisiile hidraulice este foarte larga. Raportul putere / greutate al actuatoarelor este foarte mare, caracteristica care le face foarte utile pentru aplicatiile mobile (de exemplu, pentru masinile de miscare a pamantului).

O alta caracteristica fundamentala a sistemelor de transmisie hidrostatica este posibilitatea de a multiplica forta sau cuplul intr-un mod simplu si – din nou – independent de distanta dintre intrare si iesire, fara a fi necesara o conexiune mecanica (angrenaje, curele, scripeti). Aceasta inmultire poate fi obtinuta in diverse moduri. Ca exemplu, ne putem gandi la cilindrii hidraulici, in care este suficient sa modificam zona pistonului (la aceeasi presiune) pentru a obtine o forta mai mare. La fel se poate realiza si cu pompe si motoare hidraulice.

Pompele hidraulice sunt utilizate in diferite industrii si au ca si principiu de functionare urcarea presiunii de la un nivel inferior la un nivel superior, astfel actionandu-se diferite aparate, masini sau subansambluri de masini.

Aceste pompe se clasifica dupa tipul mecanismului mobil astfel:

-Pompe cu piston. Aceste pompe, asemanatoare motorului unui automobil, sunt actionate de pistoanele in linie. Pot fi folosite in medicina pentru implantul de pacemaker. Acestea utilizeaza o astfel de pompita hidraulica ce actioneaza, la un interval de timp prestabilit, cordul uman;

-Pompe rotative;

-Pompe cu membrana;

-Pompe cu rotor.

Aceste pompe sunt, de obicei, utilizate in instalatiile sau grupurile hidraulice, circuitele electrice ale utilajelor, masinilor agricole, masinilor-unelte etc.

Pompele hidraulice functioneaza in conditii optime la temperaturi cuprinse intre -10 si 80 de grade, putand insa fi pornite si la -15 grade Celsius.

Motoarele hidraulice sunt de doua tipuri dupa felul in care se executa transferul hidraulicul de energie: hidromotoare ce realizeaza o miscare de translatie si hidromotoare ce realizeaza miscare de rotatie.

Acestea sunt folosite pentru antrenarea diferitelor mecanisme ale utilajelor, automobilelor, masinilor-unelte, dar pot fi folosite si ca constructii auxiliare pentru diferite linii de productie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *