Recent, Grupul Hikvision, cel mai mare producator mondial de produse si solutii inovatoare de supraveghere video, a furnizat un sistem avansat de monitorizare a temperaturii angajatilor Grupului Dacia Renault in cadrul unui proiect dezvoltat de partenerul sau Eutron Invest Romania (www.eutron.ro), companie romaneasca cu o traditie de peste 25 de ani in furnizarea de solutii tehnologice personalizate.

Solutia Hikvision a fost implementata la Uzinele Dacia Mioveni, la Centrul Tehnic Renault Titu si la sediul Renault Bucharest Business Connected. Printre alte proiecte publice desfasurate anterior de Hikvision in Romania se numara si donatia catre Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” a unor camere de detectare a temperaturii persoanelor.

Hikvision, o companie axata pe cercetare in cele mai revolutionare tehnologii
Grupul Hikvision a fost infiintat in 2001 in Hangzhou – China. Activeaza in 155 de tari, prin intermediul a 2400 de parteneri. Topul Forbes al celor mai performante 2000 de companii din lume situeaza Hikvision pe locul 800.
Devenit in timp cel mai important furnizor mondial de produse si solutii performante de supraveghere video, grupul are peste 34.000 de angajati, dintre care peste 16.000 sunt ingineri de cercetare si dezvoltare. De altfel, compania investeste 7 – 8% din veniturile sale anuale in cercetare si dezvoltare.
In 2019, Hikvision a generat un venit total de 1,77 miliarde euro, inregistrand o crestere anuala (YoY) de 15,69%, iar profiturile nete atribuite actionarilor companiei au fost de 382 milioane euro, ceea ce reflecta o crestere a YoY de 9,36%.

Hikvision inoveaza in tehnologiile de baza de codare audio si video, procesarea imaginilor video si stocarea datelor aferente, precum si in domenii orientate spre viitor, cum sunt cloud computing, big data si deep learning.
In ultimii ani, Hikvision s-a extins si pe piete verticale: securitatea publica, transporturile, educatia, asistenta medicala, energie, precum si in domeniul cladirilor inteligente.
Totodata, pe langa industria de supraveghere video, Hikvision isi consolideaza prezenta in domenii ca dispozitive inteligente pentru uz casnic, automatizari industriale si electronice pentru automobile – toate bazate pe tehnologia video-inteligentei.

Produsele Hikvision, cele mai performante de pe piata
Echipamentele si tehnologiile de scanare a temperaturii marca Hikvision sunt instalate in lumea intreaga, in aeroporturi, cladiri de birouri, uzine, statii de metrou, gari, scoli si in alte locuri publice cu trafic intens etc.
Au o serie de avantaje competitive cu care s-au impus pe piata mondiala:
–  Masurarea temperaturii se face fara contact fizic, ceea ce e esential pentru evitarea contaminarilor
–  Timp scurt (o secunda) de detectare a temperaturii la suprafata pielii unei persoane
–  Detectarea temperaturii mai multor persoane, simultan, in locurile aglomerate
–  Alarmare instantanee a personalului de securitate in cazul unor persoane cu febra
–  Integrarea modulelor de Inteligenta Artificiala reduce la minim alarmele false generate de alte surse de caldura

Ce tipuri de sisteme de camere termografice au fost instalate la sediile Dacia – Renault
In total, la Uzinele Dacia Mioveni, la Centrul Tehnic Renault Titu si la sediul Renault Bucharest Business Connected, Eutron Invest Romania a instalat 156 de echipamente Hikvision, camere termografice portabile si fixe, precum si video recordere de retea.

„Acordam mare atentie bunastarii publice, de aceea lucram continuu pentru a crea cat mai multe produse menite sa ofere siguranta si incredere. Inovam in mod constant, iar proiectul dedicat masurarii temperaturii a fost dezvoltat din dorinta de a crea ceva inteligent, benefic publicului larg, un proiect valoros care demonstreaza inca o data contributia adusa dezvoltarii durabile a societatii. Folosim tehnologia pentru a oferi o structura vietii inteligente, eficiente si convenabile. Ne bucuram ca putem oferi un strop de bucurie si speranta cu ajutorul progresului stiintific si tehnologic.” – spune Jermy Wang, Manager Regional Hikvision Romania.

Camerele termografice instalate la Dacia – Renault au o acuratete remarcabila in masurarea temperaturii umane, iar scala de detectare a temperaturii este situata intre 30°C – 45°C.

“Parteneriatul Eutron – Hikvision nu este la primul proiect de anvergura si notorietate. Proiectele realizate folosind produse si sisteme Hikvision au fost permanent orientate sa rezolve problemele clientilor Eutron. Suntem onorati de colaborarea cu o companie renumita si esentiala pentru economia romaneasca, cum este Dacia – Renault.” – a declarat Dan Tone, CEO Eutron Invest Romania.

Hikvision DeepinMind NVR, bazate pe algoritmi Deep Learning
Cercetatorii Hikvision perfectioneaza continuu si o serie de Network Video Recorder (NVR) inteligente care analizeaza continutul livrat de camerele video, inclusiv cele termografice, si sunt capabile sa ia decizii privind securitatea unor perimetre fara interventie umana.
Bazate pe algoritmi de Inteligenta Artificiala si pe solutii avansate de recunoastere faciala, au o acuratete de 90% in evitarea alarmelor false.
Echipamentele NVC functioneaza si in cazul in care persoanele scanate poarta masti de protectie.

Tipurile de echipamente termografice Hikvision instalate la Dacia – Renault:

Camera termografica portabila DS-2TP31B-3AUF
Usor de purtat si manevrat, aceasta camera termografica este alimentata cu o baterie reincarcabila Li—ion. Poate functiona continuu timp de 8 ore intre incarcari. Datele sunt afisate pe un ecran LCD de 2,4 inci.

Link: https://www.hikvision.com/europe/products/Thermal-Products/Thermography-thermal-cameras/temperature-screening-series/ds-2tp31b-3auf/)

Camera termografica portabila DS-2TP21B-6AVF/W
Vine cu filtre si functii video care ii asigura o precizie deosebita in detectarea temperaturii. Display de 3,5 inci. Poate functiona continuu timp de cinci ore intre doua incarcari ale acumulatorului.

Link: https://www.hikvision.com/europe/products/Thermal-Products/Thermography-thermal-cameras/temperature-screening-series/ds-2tp21b-6avf-w/

Camera termografica fixa DS-2TD2617B-3/PA
De tip Bullet, poate fi instalata in locurile cu trafic uman intens. Se remarca prin tehnologiile evoluate de procesare a imaginii (Adaptive AGC, DDE, 3D DNR) si prin sensibilitatea deosebita a modului videotermal cu o rezolutie de 160×120. Are si functie de alarma audio.
Important: Aceste camere pot scana temperatura mai multor persoane simultan, ceea ce le face utile in detectarea suspiciunilor de imbolnavire in aglomeratii.
Link: https://www.hikvision.com/europe/products/Thermal-Products/Thermography-thermal-cameras/temperature-screening-series/ds-2td2617b-3-pa/

Aceste camere sunt calibrate cu ajutorul unui echipament special, care asigura precizia

deosebita a masuratorilor.

Camerele termografice au fost integrate intr-o retea cu echipamente de tip Network Video Recorder (Cod: 8-ch 1U 4K NVR), fiecare cu 8 canale video IP, cu live view, inregistrare si redare, inclusiv la rezolutie 4K. Video recorderul Hikvision vine si cu functii suplimentare, de genul numararea oamenilor si poate integra si modele de camere deja existente la beneficiar.

Video cu echipamente termice:

  1. Solutii termice pentru depistarea temperaturii:https://youtu.be/U3Ka7o1LF98
    sau https://youtu.be/7_3QTCyo3O0
  1. Camera termografica de mana:https://youtu.be/r1h1erZQdyg

sau https://www.youtube.com/watch?v=46sFzTs0p24&feature=youtu.be

  1. MinMoe: sistem de control acces & depistarea temperaturii: https://www.youtube.com/watch?v=EahzlFS-5kA
  1. Poarta de acces cu sistem dual: depistarea temperaturii si detectarea metalelor

https://www.youtube.com/watch?v=eaD968U87I4 sau https://www.youtube.com/watch?v=PK6Tvhcl7SE&feature=youtu.be

  1. Solutia de monitorizare a densitatii vizitatorilor:

https://youtu.be/Nm_bQDhAm0k

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *