GEFCO RAIL 1 wide

GEFCO, lider în soluții de logistică auto, a transportat 500 de tone de componente auto esențiale de la Wuhan, din China către Franța, cu ajutorul unuia dintre primele trenuri dedicate (block trains) care au plecat din orașul chinez de la instalarea carantinei Covid-19 și până în prezent.

În contextul unei cereri ridicate pentru transport feroviar din China și cu majoritatea marfarelor având destinația finală Germania, GEFCO a colaborat îndeaproape cu operatorii de transport feroviar și ai terminalelor pentru a coordona această livrare specială și a trimite un tren dedicat direct în Franța.

GEFCO a oferit o soluție door-to-door, de livrare directă, care include toate aranjamentele  necesare de dinainte și după transport, rutier și aerian, încărcarea containerelor la furnizorii din Shanghai și Chengdu, procedurile personalizate și depozitarea în Franța.

Cele 41 de containere au ajuns la terminalul Lille Dourges din Dourges, nordul Franței, la 19 zile de la colectare, pe 21 aprilie 2020, după un traseu de 10.000 km parcurși prin șapte țări: China, Kazahstan, Rusia, Belarus, Polonia, Germania și Franța.

GEFCO a oferit proceduri fără contact uman în toate terminalele, ca parte a procedurilor stricte de siguranță în contextul COVID-19. Prin transportarea componentelor pe cale feroviară, timp de trei săptămâni, în containere sigilate, s-a asigurat că nu există niciun risc de contaminare.

Logistica feroviară este un serviciu important din portofoliul GEFCO, oferind o soluție mai ieftină comparativ cu transportul aerian și cu reduceri importante de emisii CO². Acest  tren dedicat, pe un coridor definit, care a venit din China către Europa, a asigurat o reducere de 4500 tone a emisiilor de CO² în comparație cu transportul aerian.

GEFCO 2

Alice Defranoux, Global Rail Manager, GEFCO a declarat: „Asigurarea primului block train de la Wuhan către Franța a marcat o realizare importantă pentru GEFCO în contextul provocărilor globale generate criza COVID-19. În aceste vremuri dificile, soluția noastră de transport feroviar reprezintă o propunere sustenabilă, eficientă din punctul de vedere al costurilor și al timpului, dar și de încredere.”

„Ne bucurăm să vedem că restricțiile încep să fie ridicate pe măsură ce țările sunt în proces de redresare. Sunt foarte mândră că fac parte din echipa GEFCO, în care colegii continuă să dea dovadă de agilitate și excelență în colaborarea cu clienții noștri, lucrând împreună, pe deplin dedicați și uniți, cu scopul depășirii limitelor”, a completat Alice Defranoux.

Odată cu întreruperea activităților fabricilor auto în Europa, GEFCO a venit cu soluții de stocare a componentelor în depozite locale, pentru a le asigura clienților un acces rapid la stocuri imediat ce producția a repornit. Cu scopul de a ajuta producătorii în reluarea activității, GEFCO a transportat peste două milioane de măști pentru a proteja sănătatea angajaților la revenirea la lucru. Inițial, aceste transporturi de echipamente de protecție au fost realizate pe calea aeriană, dar acum continuă cu ajutorul trenurilor speciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *