În ultimele luni am făcut toți schimbări majore în viețile noastre. Acum, pe fondul crizei provocate de COVID-19, ne punem cu toții întrebarea dacă ne vom întoarce oare la ”normal” sau unele aspecte ale vieților noastre vor fi diferite, pentru totdeauna?

Pentru a ne ajuta să răspundem la această întrebare, Panasonic a identificat nouă trenduri imediate ale societății, cuprinse în cinci teme importante: calitatea aerului, îngrijirea personală, alimentația sănătoasă și păstrarea legăturilor cu ceilalți.

Unele dintre concluziile studiilor reflectă schimbări care se produceau deja, dar au fost accelerate de evenimentele globale, în timp ce altele prezintă provocări cu totul noi. Cu toate acestea, fiecare tendință evidențiază modul în care produsele și inovațiile Panasonic sunt proiectate pentru a ajuta familiile și afacerile să navigheze și să prospere în această nouă lume.

Trendul nr. 1: Wellness ambiental – pe măsură ce ne adaptăm la ”noul normal”, oamenii își vor dori să fie în siguranță, acasă și la birou, instalând tehnologii de îmbunătățire a sănătății în spațiile în care locuim, lucrăm sau socializăm. *1

Aerele condiționate Panasonic cu destinație comercială sau casnică și noile purificatoare de aer sunt dotate cu tehnologia Nanoe X, care utilizează radicalii Hidroxil – cunoscuți ca și ”detergentul naturii” – pentru a opri dezvoltarea bacteriilor, a împiedica răspândirea virusurilor și a mucegaiului și a neutraliza mirosurile nedorite. Aceste molecule sunt adăugate nanoparticulelor de apă care sunt difuzate în întreaga cameră.

Cercetări independente au arătat că tehnologia Nanoe X inhibă până la 99.9 % din anumite bacterii. *²

Trendul nr. 2: Îngrijirea personală acasă – în condițiile în care saloanele de îngrijire și frizeriile sunt închise sau funcționează la capacitate redusă pentru a respecta distanțarea socială, oamenii vor continua să acorde mai multă atenție îngrijirii părului acasă.

Uscătoarele de păr Panasonic utilizează tehnologia Nanoe™ pentru a păstra aspectul sănătos și strălucitor al părului fără a apela la un salon de înfrumusețare. Ionii Nanoe™ produși conțin de 1.000 de ori mai multe particule de apă decât ionii negativi convenționali, fiind absorbiți în profunzime de păr, pentru un echilibru perfect al hidratării.

Aparatele de tuns Panasonic, cum ar fi modelul SC60, utilizează un motor performant, similar cu cele care propulsează trenurile cu levitație magnetică maglev pentru a oferi performanțe fără precedent – ajutându-i chiar și pe debutanții tunsului acasă să obțină rezultate deosebite.

Trendul nr. 3 – Alimentație sănătoasă acasă – familiile pregătesc alimente mai sănătoase, de multe ori pentru a compensa rutina zilnică lipsită de activitate fizică datorată lucrului de acasă.

Gama de electrocasnice pentru bucătărie ”Experience Fresh” de la Panasonic combină tehnologii de ultimă generație cu knowhow-ul japonez al gătitului sănătos. De exemplu, japonezii au o lungă tradiție în prepararea mâncării folosind aburul, datorită beneficiilor acestui proces. Cercetările arată că, gătind broccoli la abur, se păstrează 94% din conținutul său de vitamina C, în timp ce fierberea acestuia o reduce la jumătate.

Noul cuptor mixt cu abur CS89, este cel mai complex construit de Panasonic și vă permite să preparați două tăvi de mâncare simultan, ușurând alegerea unor feluri de mâncare sănătoase.

Trendul nr. 4: Gătitul fără risipă – încercăm din ce în ce mai mult să folosim toate ingredientele depozitate în dulapuri.

Conform unui sondaj recent realizat de John Lewis and Waitrose*3, un sfert din britanici spun că încearcă să folosească toată mâncarea, incluzând și ingredientele uitate câteodată pe raftul dulapurilor – alimente neperisabile precum făina, fructele uscate, nucile, mirodeniile și semințele.

Mașina de pâine Croustina de la Panasonic este ideală pentru utilizarea acestor ingrediente pentru a prepara pâine proaspătă, chiar și aluat de pizza, alimente care pot îngloba ca și toppinguri chiar și mai multe alimente rămase.

Coacem pâine pe timp de criză, poate pentru că pâinea este chiar una din fundațiile civilizației umane”*4  Vox.com

Trendul nr. 5: Privim mai mult la televizor și în diferite momente ale zilei

Date din raportul BARB arată o creștere importantă în ceea ce privește privitul la televizor începând cu ora 16, aspect care evidențiază numărul tot mai mare al celor care lucrează de acasă.*5 Privitul la televizor atunci când lumina ambientală este puternică cauzează o contracție a pupilelor, întunecând imaginile afișate pe ecran mai mult decât atunci când privim la televizor în condiții de întuneric perfect.

Televizoarele Panasonic sunt ideale pentru vizionare în timpul zilei deoarece dețin două caracteristici care optimizează automat imaginea afișată în funcție de oră, păstrând calitatea originală a imaginii: Dolby Vision IQ și Filmmaker Mode cu Intelligent Sensing.

Dolby Vision IQ extinde avantajele Dolby Vision dincolo de HDR optimizând într-un mod inteligent calitatea imaginii indiferent de lumina ambientală sau tipul de conținut.

Panasonic nu numai că asigură suport pentru Filmmaker Mode, ci îl adaugă funcției sale originale “Intelligent Sensing”, care ajustează dinamic imaginea în funcție de nivelul luminii ambientale. Această caracteristică a fost proiectată împreună cu studiouri de film din Hollywood pentru a asigura o percepție a culorii și a imaginii corespunzătoare cu intenția producătorilor, obținându-se imagini cu HDR la nivelul de calitate Hollywood în locații întunecate sau bine iluminate.

Trendul nr. 6: Facem mai mult streaming decât oricând – cercetările arată că o treime din oameni petrec mai mult de 3 ore pe zi urmărind servicii video la cerere, în timp ce dintr-o locuință obișnuită s-au contractat cel puțin două servicii de streaming în timpul perioadei de lockdown.

Panasonic este unul din puținii producători care oferă televizoare care sunt atât calibrate pentru Netflix, asigurând acuratețea completă în reproducerea intenției artistice a creatorului de conținut, cât și recomandate de Netflix deoarece oferă o experiență mai bună în utilizarea aplicațiilor Netflix, datorită ușurinței în utilizare și faptului că au fost riguros testate pentru performanță.

Televizoarele din 2020 recomandate de Netflix includ seriile începând cu HX800.

Trendul nr. 7 – Menținerea legăturii cu cei vulnerabili – vânzările de telefoane fixe au crescut cu 80 %, odată cu grija oamenilor de a vorbi mai mult cu persoanele în vârstă.

Persoanele în vârstă sunt considerate o categorie vulnerabilă, ele nu se pot întâlni cu familia sau prietenii în condițiile de dinainte de declararea pandemiei. Din acest motiv, retaileri cum ar fi John Lewis & Partners au raportat o creștere bruscă a vânzărilor de telefoane fixe utilizate pentru a ține legătura cu cei dragi.

Panasonic este unul dintre cei mai mari producători de telefoane fixe din lume, deținând o serie de telefoane fixe fără fir și terminale mobile proiectate pentru persoane în vârstă, care au taste mari, retroiluminate, meniuri simple, taste pentru creșterea volumului și chiar butoane GPS care permit transmiterea locației direct unui contact din agendă.

Trendul nr. 8: Lucrul de acasă – aproape 4 din 10 europeni au început lucrul de acasă ca rezultat al pandemiei COVID-19, experții numind aceasta o schimbare permanentă.*9 *10

”Noul normal” va aduce mai mulți oameni să lucreze de acasă, conducând la o creștere proporțională a utilizării aplicațiilor pentru videoconferințe cum ar fi Zoom sau Microsoft Teams.

Căștile fără fir Panasonic S500W True Wireless sunt ideale pentru astfel de utilizatori. Reducerea zgomotului la standarde profesionale înseamnă că poți lucra din bucătăria ta, din camera de zi sau chiar din grădină, zgomotul ambiental fiind eliminat. În același timp, tehnologii inovative de producere și captare a undelor sonore, separă vocea ta de zgomotul de fond (de exemplu plânsetul unui bebeluș) în așa fel încât toți cei prezenți în conferință te vor auzi clar și suficient de puternic.

Trendul nr. 9 – Folosirea rețelelor sociale a luat amploare – de la a rămâne informat până la a partaja rețetele de pâine cu maia.

Timpul alocat de noi pentru a utiliza rețelele sociale a crescut mult în ultima perioadă, accelerând un trend existent deja prin care mii dintre noi partajează rețete și sfaturi culinare. *11

O alegere minunată pentru bucătarii celebri în devenire, camera Panasonic LUMIX G100 poate fi folosită la vloguri culinare, oferind funcții de înregistrare direcțională a sunetului, fie că vă adresați publicului vostru din fața sau din spatele camerei.

Referințe.

*1 https://info.trendwatching.com/10-trends-for-a-post-coronavirus-world
*² Mai mult despre teste: https://www.panasonic.com/global/corporate/technology-design/technology/nanoe.html
*3 https://www.johnlewispartnership.co.uk/content/dam/cws/pdfs/Juniper/Britain-Through-the-Lockdown-John-Lewis-and-Waitrose-Report.pdf
*4 https://www.vox.com/the-highlight/2020/5/19/21221008/how-to-bake-bread-pandemic-yeast-flour-baking-ken-forkish-claire-saffitz
*5 https://www.barb.co.uk/download/?file=/wp-content/uploads/2020/05/Barb-Viewing-Report-2020_32pp_spreads_FINAL.pdf
*6 https://advanced-television.com/2020/05/05/research-lockdown-boosts-avod-attraction/
*7 https://rakutenadvertising.com/en-uk/media-and-press/content-fomo-consumers-demand-more-entertainment-during-lockdown-and-beyond/
*8 https://www.johnlewispartnership.co.uk/content/dam/cws/pdfs/Juniper/Britain-Through-the-Lockdown-John-Lewis-and-Waitrose-Report.pdf
*9 https://www.euronews.com/2020/05/15/coronavirus-is-working-from-home-going-to-be-a-legacy-of-lockdown
*10 https://www.eurofound.europa.eu/data/covid-19/working-teleworking
*11 https://www.statista.com/statistics/1110864/online-media-use-during-the-coronavirus-pandemic-europe/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *