Conceptul end-to-end dezvoltat de compania Axis, lider global in echipamente video de retea, urmareste sa propuna solutii complete de securitate adaptate nevoilor specifice in diferite domenii de activitate. Aplicatia de video management (VMS) AXIS Companion poate fi o componenta cheie a unei astfel de solutii. In functie de nevoile organizatiei, solutia va include si camere si echipamente hardware suplimentare, precum controlere de acces si difuzoare de retea. Pe langa functia specifica de supraveghere, aplicatia de analiza video poate include o gama de functii in vederea imbunatatirii eficientei operationale si a profitabilitatii.

„Desi a fost creata pentru nevoile de supraveghere de baza, platforma AXIS Companion este excelenta in integrarea echipamentelor hardware si poate fi eficienta intr-o multitudine de situatii”, a explicat Göran Haraldsson, Global Product Manager in cadrul companiei Axis. Va prezentam mai jos doua situatii in care companiile au beneficiat mai mult decat de nivelul de securitate oferit de AXIS Companion.

Acces de la distanta a sistemului video

Programul AXIS Companion VMS le permite utilizatorilor sa acceseze camere multiple din fiecare locatie (plus inregistratoare si alte accesorii) si le ofera mai multor utilizatori posibilitatea accesarii de la distanta, in mod securizat, pentru a putea viziona inregistrarile si fluxurile video pe telefonul mobil, pe tableta sau pe computer. Aplicatia, care este usor de utilizat, permite accesarea mai multor locatii pentru ca proprietarul unui lant de magazine, de exemplu, sa poata monitoriza cu usurinta intreaga activitate a firmei sale selectand dintr-un meniu simplu magazinul pe care doreste sa il vizualizeze.

Lantul suedez de cluburi de fitness Friskis& Svettis, care are sucursale in mai multe orase, utilizeaza camere IP cu platforma AXIS Companion pentru a proteja locatiile si personalul impotriva furturilor si actelor de violenta.

Sus Andersson, Director General Facility in cadrul companiei Friskis& Svettis din Malmö: „Am decis ca Axis este solutia potrivita pentru noi atunci cand am auzit ca ne permite sa accesam camerele si inregistrarile video de la distanta, de pe dispozitivele noastre mobile.

Astfel, pot sa spun ca, in total, diferitele solutii disponibile pentru AXIS Companion raspund nevoilor specifice ale fiecareia dintre locatiile noastre si ne-au simplificat mult activitatea de zi cu zi. Echipele din toate cele patru locatii ale noastre sunt extrem de multumite, iar noi suntem incantati ca am luat aceasta decizie.

Cu noua solutie de securitate, am renuntat chiar la serviciilor companiilor de paza fizica, deoarece camerele vegheaza pentru siguranta noastra”.

Aflati mai multe despre solutia pe care a ales sa o instaleze compania Friskis& Svettis aici.

In crestere odata cu nevoile companiilor

Axis end-to-end este abordarea care sustine cresterea si dezvoltarea afacerilor, deoarece permite adaugarea cu usurinta a unor noi locatii, functionalitati sau dispozitive noi. Companie de curierat si transport de top din Canada, Purolator, a dorit sa isi imbunatateasca sistemele de supraveghere video de tip analog, care erau depasite, prin adaugarea de solutii IP complexe in toate punctele sale de desfacere. Solutia aleasa de ei a constat din camere IP Axis si platforma de video management AXIS Companion.

Jason Ball, Manager de Solutii Tehnologice de Securitate in cadrul companiei Purolator, a afirmat: „Aveam nevoie de un sistem care sa fie extensibil, dar care sa nu presupuna cheltuieli mari. Ne-am dorit o solutie care sa fie flexibila, scalabila si bine integrata in infrastructura noastra de securitate actuala, dar care sa nu faca rabat de la calitate”.

Mai multe detalii despre solutia de securitate a companiei Purolator puteti gasi in acest studiu de caz.

La un anumit moment, afacerile ar putea avea nevoie de un sistem de supraveghere chiar mai avansat, iar conceptul Axis simplifica reutilizarea echipamentelor hardware in cazul trecerii la un sistem VMS mai puternic cum ar fi, de exemplu, AXIS Camera Station.

Securitate cibernetica integrata

Ca si in cazul tuturor solutiilor Axis validate, securitatea este de o importanta cruciala, aceasta fiind principalul domeniu in care AXIS Companion combina tehnologia avansata cu usurinta in utilizare.

„Dorim sa incorporam cunostintele pe care le detinem in solutiile noastre, iar securitatea cibernetica este o parte importanta din aceasta. Clientii si integratorii nu ar trebui sa fie nevoiti sa devina experti in criptare si securitate, motiv pentru care ne asiguram ca protectia este integrata in solutiile noastre”, a afirmat Göran.

Practic, aceasta inseamna ca serviciul de acces de la distanta AXIS Secure Remote Access este utilizat pentru a crea un canal de comunicatie criptat si securizat. „Beneficiul acestuia consta in faptul ca clientii nu trebuie, de exemplu, sa deschida porturi sau sa configureze routere. Acest lucru face ca programul AXIS Companion sa fie mai usor de utilizat si elimina riscul crearii de vulnerabilitati”, a explicat Göran.

Suport pentru mai multi utilizatori

Cea mai noua versiune a programului AXIS Companion dispune de o functie imbunatatita de suport pentru mai multi utilizatori, care permite adaugarea cu mai multa usurinta a utilizatorilor. Persoana responsabila pentru gestionarea retelei poate decide ce nivel de acces se poate acorda fiecarui utilizator si ii va putea apoi trimite o invitatie pentru a incepe utilizarea programului.

Solutiile complete oferite de Axis reprezinta o modalitate prin care companiile isi pot achizitiona un sistem Axis de securitate, adaptat la nevoile lor specifice. Aflati mai multe informatii despre Solutiile Axis complete de supraveghere.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente si mai sigure, prin crearea de solutii inovative, care ajuta la imbunatatirea securitatii si ofera noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de retea, Axis ofera produse si servicii de supraveghere si analiza video, control acces si sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajati in peste 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a oferi solutii. Fondata in 1984, Axis este o companie cu sediul in Suedia, listata la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS.

Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul: www.axis.com.

Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *