MS_

Cuplele rapide pneumatice cunoscute ca si cuplaje de aer sau deconectari rapid pneumatice, sunt utilizate in principal pentru aplicatii pneumatice, aparate cu sisteme pneumatice, conectarea sculellor de aer, a furtunurilor sau a altor instrumente care au alimentare cu aer comprimat. Ele sunt de asemenea utilizate cu alte gaze si pot fi folosite cu fluide de joasa presiune.

In industria pneumatica, un cuplaj pneumatic poate fi mentionat sub diferite denumiri. De exemplu un cuplaj cu furtun de aer, cuplaj de aer comprimat, cuplaj pneumatic, sau cuplaj compresor se refera la acelasi produs.

Montarea poate fi, de asemnea, utilizata in loc de cuplare. De asemenea este comun mentionarea tipului cum ar fi cuplele plastice, metalice, filetate sau bradulet. Cuplajele de aer comprimat sunt disponibile in diferite variante pentru toate tipurile de aplicatii. Cu toate acestea, furtunurile si cuplele trebuie sa fie adecvate pentru sistemul specific de aer comprimat.

Problema este ca majoritatea cuplelor arata la fel la exterior deci sunt mai greu de identificat. Exista un mod oarecum acceptat de a le identifica prin numararea “dungilor” subtiri si groase pe corpul cuplajului, dar este destul de inutil, deoarece nu toata lumea respecta acest lucru.

De asemenea, daca nu ai doua cuplaje de la un singur producator, banda groasa a unei companii poate arata ca banda subtire a altei companii.

Diferitele tipuri de cuple rapide pneumatice

La nivel global sunt o multime de cuple rapide pneumatice. Pentru piata Europeana cele mai folosite cuple pneumatice sunt cele euro si orion.

In Europa, Orion 5.5 (standard suedez) si Euro 7.2 (standard german) sunt cele mai comune standarde, prin care euro este adesea preferat. Cuplele rapide Euro 7.2 au un diametru mai mare fata de Orion 5.5. Dar totusi e de retinut ca Orion 5.5 are o dimensiune asemanatoare cuplelor Euro 7.2, dar cu toate acestea ele nu sunt compatibile. Cuplajele Orion sunt deosebit de populare in Benelux (Belgia, Olanda, Luxemburg) si Elvetia.

Diametru cuple rapide pneumatice

Fluxul de aer si diametrul intern sunt doi factori importanti de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un cuplaj pneumatic potrivit. DN este diametrul intern masurat in mm al cuplajului pe partea de conectare.

Un pasaj mai mare va avea ca rezultat mai multa capacitate de aer si o pierdere mica de energie. Deoarece iesirea cuplajului poate avea un diametru mai mic, diametrul de pe partea de conectare nu este singurul diametru intern care trebuie luat in considerare.

Cuplajele pneumatice sunt disponibile cu sau fara supapa. O supapa dintr-un cuplaj de aer este utilizata pentru a preveni pierderea aerului comprimat. Rar este necesara o supapa pentru conexiunile semipermanente, pentru a preveni obstructia fluxului de aer. Cu toate acestea deconectarea conexiunilor poate fi periculoasa daca un furtun contine inca aer comprimat si nu este tinut corespunzator in timpul deconectarii.

Astfel daca doresti cuple rapide pneumatice de calitate pentru sistemul tau pneumatic, site-ul celor de la ph-t este locul de unde potrivit. Magazinul lor este dotat cu o gama variata de cuple rapide pneumatice, mai exact cuple rapide pneumatice de plastic, metal, filetate si bradulet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *