119018625_10158906885738140_4678492534835936025_o

Dorești să experimentezi noi aventuri? Nu ai un program stabilit pentru weekend-ul 11-13 septembrie?

Echipa Vertical Adventure îți propune un tur al vârfurilor stâncoase, dar și al unor tăuri de legendă din masivul Retezat. Participa și tu la activități de team building organizate de către aceștia în Retezat și profită de ultimele zile cu vreme bună.

În ceea ce privește itinerariul zilelor petrecute în munții Retezat, acesta este următorul:

Ziua 1: Vineri, prima zi te vei întâlni cu echipa Vertical Adventure la ora 20.00 în Cârnic, jud. Hunedoara. După o verificare a echipamentului individual, urmează să porniți la lumina frontalelor către gazda voastră pentru următoarele 2 nopți – Cabana Gențiana, una dintre cele mai frumoase cabane din masiv. Călătoria se va face cu un bagaj mic, deoarece cabana vă așteaptă cu pături călduroase și ceai aromat din plante locale!

Ziua 2: Sâmbătă dimineață veți servi micul dejun privind crestele cărora cu o seară înainte doar le întrezăreati profilul. Nu veți pierde prea mult timp deoarece vă așteaptă o zi lungă și plină de priveliști spectaculoase ale unuia dintre cei mai frumoși munți din țara noastră! Traseul vă poartă pașii pe la Bordul Tomii, apoi la Tăul Pietrele și sus pe Șaua Bucură. De aici, ținta este Vf Peleaga (2509m) – unde veți face o pauză de masă mai lungă, și fratele lui mai mic, Vf. Păpușa. Drumul de întoarcere de pe cele 2 vârfuri îl veți lua pe Valea Rea, cu o scurtă vizită și la Tăul dintre Brazi, o bijuterie vizuală a masivului. Pe seară ajungeți din nou la cabana Gențiana, iar după o cină copioasă poveștile vin de la sine la o cană de ceai cald!

Ziua 3: Duminică împachetați rucsacii și porniți către Valea Stânișoarei trecând pe la Cabana Pietrele. Odată ajunși pe vale, veți urcă pe ea până La Borduleț, apoi către Șaua Retezatului, ca într-un final să ajungeți la ținta zilei – Vf. Retezat (2485m). După o binemeritată pauză de vârf, retragerea o veți face pe Culmea Lolaia, înapoi la Cabana Pietrele și mai departe către Cârnic.

Echipamentul necesar pentru această călătorie este format din: rucsac 20-30 litri, geacă impermeabilă, bluza corp, bocanci trekking, pantaloni trekking, buff, șapcă, frontală, cremă protecție solară, ochelari de soare, sticlă apă și mâncare.

Tariful pentru un tur al vârfurilor stâncoase, dar și al unor tăuri de legendă din masivul Retezat este de 250 lei. Acest tarif include ghidaj pe traseu, organizarea întregului itinerariu, consiliere în pregătirea echipamentului individual și poze din tură. De asemenea în cazul în care ai câteva obiecte care îți lipsesc din echipament, poți să îi contactezi pe cei de la Vertical Adventure, iar aceștia îți vor da o mâna de ajuton în completarea echipamentului.

Dacă îți dorești un weekend montan cu priveliști ce se anunță de vis prin prisma prognozei meteo, atunci rezervă-ți locul prin: mesaj pe pagina de facebook @Vertical Adventure sau la telefon 0725 214 194 – Călin.

Dacă nu ești liber weekend-ul acesta, urmărește pagină de facebook Vertical Adventure și vezi ce activități de team building mai pregătesc aceștia. Când găsești o activitate pe placul tău, nu ezita să te înscrii și să te bucuri de ceea ce îți oferă natura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *