2

O electrovalva este o supapa controlata electric. Supapa are un solenoid, care este o bobina electrica cu miez feromagnetic mobil de tip piston in centrul sau. In pozitia de repaus, pistonul inchide un orificiu mic. Un curent electric prin bobina creeaza un camp magnetic.

Campul magnetic exercita o forta in sus asupra pistonului care deschide orificiul. Acesta este principiul de baza care este utilizat pentru deschiderea si inchiderea electrovalvelor.

Informatii electrovalve rapide:

-Se utilizeaza doar pentru lichide si gaze curate.

-Supapele actionate indirect necesita un diferential de presiune pentru a functiona.

-Sunt utilizate pentru deschiderea, inchiderea, dozarea, distribuirea sau amestecarea suportului cu 2 sau mai multe intrari/iesiri.

-Actiune rapida.

-Optiuni pentru suprascrieri manuale, aprobare gaz, separare media si multe altele.

-Se poate incalzi deoarece necesita energie pentru a comuta si a ramane in aceeasi pozitie (in functie de tip).

-Frecvent in sistemele de incalzire, aer comprimat, vid, irigatii, spalari auto, etc.
Cum functioneaza o electrovalva in general

O electrovalva este formata din doua componente principale, un electromagnet si un corp al valvei. Un selonoid are o bobina inductiva electromagnetic in jurul unui miez de fier in centru numit piston. In repaus, poate fi normal deschis sau normal inchis. In starea deconectata, o supapa normal deschisa este deschisa si o supapa normal inchisa este inchisa.

Cand curentul curge prin solenoid, bobina este energizata si creeaza un camp electromagnetic. Acest lucru creeaza o atractie magnetica cu pistonul, miscandu-l si depasind forta arcului.

Daca supapa este inchisa in mod normal, pistonul este ridicat astfel incat garnitura sa deschida orificiul si sa permita fluxul mediu prin supapa. Daca supapa este deschisa in mod nomral, pistonul se deplaseaza in jos, astfel incat garnitura sa blocheze orificiul si sa opreasca fluxul mediului prin supapa. Inelul de umbrire previn vibratiile si zumzeturile in bobinele de curent alternativ.

Caracteristici speciale ale electrovalvei

-Reducerea puterii electrice: un impuls de curent scurt este alimentat pentru a deschide sau inchide supapa si puterea electrica este redusa suficient de departe pentru a o mentine pe pozitie. Acest lucru ajuta la conservarea ei.

-Blocarea: sau versiunea cu bobina cu impuls ofera o solutie pentru aplicatii cu comutare de frecventa joasa. Supapa este alimentata de un scurt impuls magnetic pentru a deplasa pistonul. Apoi se foloseste un magnet permanent pentru a mentine pistonul in acea pozitie fara arc suplimentar sau camp magnetic.

-Presiune inalta: versiunile de inalta presiune sunt proiectate pentru cerinte de presiune de pana la 250 bari.

-Anulare manuala: caracteristica anuala optionala de anulare manuala ofera o siguranta si o comoditate mai buna in timpul functionarii, testarii, intretinerii si in cazuri de pana de curent.

In urma acestui articol vei avea mai multe cunostinte despre electrovalve si implicit sa faci o alegere corecta in cazult achizitionarii. Astfel daca doriti sa cumparati o electrovalva cei de la ph-t ofera solutia buna atat pret cat si calitate pentru echipamentele voastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *