Anul curent reprezinta o adevarata provocare pentru domeniul retail la nivel global. Toate afacerile au fost nevoite sa se adapteze pentru a supravietui si multe magazine au ales sa migreze in mediul online sau sa isi transforme sediile fizice si conditiile de lucru pentru a implementa masurile necesare pentru a-si adapta facilitatile noilor restrictii privind activitatea economica pe timp de pandemie. Deseori, acest lucru s-a tradus printr-o scadere dramatica a profitabilitatii si a performantei.

In momentul de fata, companiile de retail au nevoie de o solutie pentru a monitoriza, printre altele, purtarea mastii de protectie in spatiile inchise, precum si fluxul de clienti. Multe magazine au ales sa transfere respectivele sarcini catre angajati, insa aceasta varianta a avut un rezultat nedorit prin expunerea sanatatii personalului si disconfortul vizitatorilor. Provocarea managerilor este de a gasi si implementa o solutie eficienta si neintrusiva de monitorizare care sa isi justifice costul de adoptare, chiar si dupa ce lucrurile vor reveni la normal.

ELKO Romania propune o astfel de solutie prin intermediul tehnologiei video oferite de partenerii sai, Milestone Systems si Axis Communications. Milestone este furnizorul platformei de management video XProtect, o platforma capabila sa gestioneze sisteme de supraveghere video si, prin anumite module si extensii software, sa ofere analize amanuntite pe baza acestuia. Aplicatia integreaza cu o compatibilitate vasta diferite echipamente de supraveghere video si ofera control de la distanta utilizatorului prin intermediul platformelor online pentru desktop si mobil.

In practica, cu ajutorul platformei Milestone XProtect si a elementelor hardware si software necesare in cadrul unei solutii pot fi numarate persoanele din magazin, se pot detecta momentele cand distantarea sociala este compromisa si poate fi alertat personalul din magazin atunci cand un client nu poarta masca de protectie. Cu ajutorul alertelor setate in aplicatie, angajatii pot fi anuntati atunci cand apare o abatere de la reguli, iar acestia vor urma protocolul necesar. Un astfel de sistem integrat este eficient si confortabil pentru toate partile interesate. Milestone pune la dispozitie mai multe variante de buget care sa acopere caracteristicile necesare si sa faca posibila adaptarea in functie de nevoile clientului. Pentru companiile mai mici, de tip IMM, care doresc sa se convinga de capabilitatile sale,  compania ofera gratuit versiunea XProtect Essential+.

XProtect este un platforma versatila la care se pot adauga module pentru a acoperi diferite functionalitati specifice implementarii. In cazul proiectelor de retail, mentionam modulul XProtect Retail care face posibila corelarea in timp real a fluxului camerelor video cu datele financiare provenite de la casele de marcat sau bancomate. Orice incident sau tentativa de frauda vor putea fi astfel mult mai bine documentate si solutionate in cel mai eficient mod.

Axis Communications prezinta o solutie pe partea hardware optima pentru monitorizarea video in spatiile inchise. Recent aparut pe piata, modelul AXIS M3065-V de camere tip „dome” vine cu tehnologia necesara pentru un sistem de securitate video bine pus la punct. Aceste camere au o constructie ultra-portabila si discreta, inregistreaza la calitate Full HD 1080p si pot transmite imagini clare in cadre cu luminozitate dificila. Mai mult, camerele sunt capabile sa produca analiza de date pe baza fluxului de imagine prin intermediul aplicatiilor native precum AXIS People Counter. Acest echipament poate fi integrat de asemenea si cu Milestone XProtect mentionat mai sus. AXIS M3065-V este un model de buget care nu face compromisuri la calitate si performanta si este ideal pentru implementarea in magazine, receptii de hotel,  in restaurante si alte spatii inchise.

Asadar, pe timp de pandemie, ELKO Romania vine in intampinarea retailerilor cu propuneri pentru a gestiona aglomeratia din spatiile inchise intr-un mod neintrusiv si eficient. Solutiile prezentate isi pastreaza utilitatea si dupa ce lucrurile revin la normal. Un ghid Milestone recent aparut demonstreaza flexibilitatea functiilor unui sistem de supraveghere video modern. Tehnologia de supraveghere video poate aduce beneficii nu doar pe planul securitatii, ci si in optiunile de marketing. Un manager va putea sa centralizeze date demografice, date utile despre comportamentul clientilor si zonele de interes din magazin care pot ajuta la luarea deciziilor in ceea ce priveste optimizarea programului angajatilor, rearanjarea marfurilor si amplasarea dinamica a ofertelor. Ghidul complet care prezinta noua metode prin care tehnologia video ajuta companiile din domeniul retail sa respecte regulile impotriva Coronavirus si sa optimizeze experienta oferita clientilor poate fi obtinut de la link.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente si mai sigure, prin crearea de solutii inovative, care ajuta la imbunatatirea securitatii si ofera noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de retea, Axis ofera produse si servicii de supraveghere si analiza video, control acces si sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajati in peste 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a oferi solutii. Fondata in 1984, Axis este o companie cu sediul in Suedia, listata la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul: www.axis.com.

Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

Despre Milestone Systems

Milestone Systems este furnizorul de top la nivel global al industriei de platforme IP software deschise pentru management video; tehnologia care ajuta lumea sa fie mai sigura, protejeaza bunurile si creste eficienta afacerilor. Milestone faciliteaza comunitatii pe platforma deschisa sa conduca colaborarea si inovarea in dezvoltare si utilizarea tehnologiei video deschise, cu solutii sigure si accesibile, asa cum s-a  dovedit in peste 150.000 de locatii din intreaga lume. Fondata in 1998, Milestone este o companie autonoma, parte a grupului Canon.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.milestonesys.com.

Despre ELKO Group si ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand 400 de producatori si oferind o gama larga de peste 40.000 de produse si servicii catre mai mult de 10.000 de companii, producatori de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 31 de tari in Europa si Asia Centrala. Compania are peste 1.000 de angajati, iar cifra de afaceri a grupului in 2019 s-a ridicat la 1.883 de milioane USD (1.682 milioane EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicatii, solutii smart building si smart city – precum si electronice de consum. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom.

Mai multe informatii: www.elko.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *