București, 3 noiembrie 2020 – McDonald’s anunță lansarea inițiativei „Pai la Cerere”, care se desfășoară în toate restaurantele sale din România. De la finalul lunii octombrie, angajații McDonald’s oferă paie pentru băuturi exclusiv la cererea clienților, cu scopul de a încuraja consumatorii să renunțe la consumul paielor de plastic, excepție făcând anumite băuturi, precum shake-urile, limonadele și frappe-urile de la McCafé, dar și comenzile de la McDrive, unde toate băuturile vor fi oferite cu paie. De asemenea, atunci când aleg să comande prin McDelivery, clienții au opțiunea de a alege în aplicațiile de comandă dacă vor să primească sau nu paie pentru băuturile lor.

Acțiunea face parte din angajamentul global McDonald’s de a dezvolta constant ambalaje mai sustenabile, astfel încât în 2025 să își atingă obiectivul ca 100% dintre ambalajele destinate clienților să fie produse din surse regenerabile, reciclate sau certificate și să recicleze ambalajele în toate restaurantele sale din întreaga lume.

Acesta este al doilea pas pe care compania îl face în acest an în România pentru a înlocui ambalajele existente cu variante mai sustenabile, după ce în ianuarie 2020 a schimbat ambalajul înghețatei McFlurry, înlocuind paharul de plastic cu o variantă realizată din hârtie. La finalul acestui an, McDonald’s va schimba și ambalajele de salată, urmând ca în 2021 să introducă noi variante sustenabile pentru soluțiile de ambalare din restaurantele sale.

 

„La McDonald’s ne-am asumat că până în 2025, la nivel global, vom înlocui toate ambalajele de plastic din restaurante, astfel încât 100% dintre acestea să provină din surse regenerabile, reciclate sau certificate. Ne aliniem acestei promisiuni și la nivel local, în România, unde implementăm și dezvoltăm soluții de ambalare sustenabile, având grijă în același timp să menținem standardele de calitate și experiența plăcută din restaurante. Știm că tot mai mulți clienți își doresc să protejeze mediul înconjurător și îi invităm să ne susțină în demersul nostru, astfel încât împreună să reușim să reducem cât mai mult cantitatea de paie de plastic”, a declarat Paul Drăgan, director general Premier Restaurants România.  

 

Inițiativa „Pai la Cerere” face parte din platforma de sustenabilitate Better M, prin care McDonald’s promite să dezvolte noi soluții de ambalare pentru produsele destinate clienților, integrând constant în acest proces standardele de sustenabilitate și sugestiile venite din partea consumatorilor.

***

 

Despre Premier Restaurants România

Premier Restaurants România operează restaurantele McDonald’s în România. McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 86 de restaurante în 26 de orașe, dintre care 41 restaurante cu McDrive și 41 de cafenele McCafé. Până în prezent, compania a investit peste 800 milioane de lei în România și are o echipă de 5.500 de angajați care le oferă consumatorilor produsele preferate, pregătite din ingrediente de calitate și servite de fiecare dată cu zâmbetul pe buze.

Pentru mai multe informații vizitați: www.mcdonalds.ro și www.facebook.com/McDonalds.ro

 

Despre Premier Capital

Premier Restaurants România este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România. Premier Capital plc operează 159de restaurante în 6 țări și are peste 8.800 de angajați. Premier Capital plc reprezintă business-ul McDonald’s al grupului Hili Ventures Ltd, grup implicat în diverse operațiuni de logistică, transport naval, inginerie, petrol și gaze, tehnologie, proprietăți, ospitalitate și leasing și care deține parteneriate cu McDonald’s și Apple. Activi în 10 țări din centrul și estul Europei și Africa de Nord cu o echipă de 9.500 de angajați, Hili Ventures este partener Cisco, CMA CGM, Diebold Nixdorf, Gemalto, Hofmann, IBM, Konecranes, Lenovo, Microsoft, NCR, Tranter, Terberg, și alte companii globale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *