• Această nouă soluție software le permite furnizorilor de servicii de telecomunicații să implementeze tehnologia 5G la nivelul unor noi scenarii inovative de utilizare pentru consumatori și companii, având rezultate garantate
  • Construită pe baza expertizei Ericsson și unei arhitecturi flexibile, noua soluție facilitează modele de business personalizate și nevoile de dezvoltare , propunând noi scenarii de utilizare avansate
  • Ericsson 5G RAN Slicing consolidează capacitățile de slicing end-to-end de rețea necesare pentru a furniza servicii diferite utilizând infrastructură comună


Ericsson (NASDAQ: ERIC) a lansat o soluție 5G de segmentare a rețelelor (network slicing) pentru rețelele de acces radio (RAN), care le va permite furnizorilor de servicii de telecomunicații să ofere servicii 5G personalizate, cu rezultate garantate.

Disponibilă acum pe piață, soluția Ericsson 5G RAN Slicing alocă resurse radio programate la 1 milisecundă și facilitează gestionarea multidimensională a diferitelor servicii pe segmentele de rețea. Astfel, sunt consolidate capacitățile complete de slicing (segmentare) pentru gestionarea și orchestrarea dinamică a resurselor, asigurând o experiență de înaltă calitate pentru consumatorul final, în cazul unor multiple scenarii de utilizare.

Soluția de segmentare (network slicing) susține rețele logice multiple pentru diferite tipuri de servicii, utilizând o infrastructură comună. Este un factor esențial pentru a putea valorifica oportunitățile de venituri generate de tehnologia 5G, precum calitatea video sporită, conectivitatea în interiorul unei mașini, realitatea virtuală și extinsă. Un raport Ericsson estimează că piața de consum pentru furnizorii de servicii va ajunge la 712 miliarde de dolari, până în 2030. Totodată, se estimează că piața pentru network slicing, în segmentul enterprise, va ajunge la 300 miliarde de dolari până în 2025 (date GSMA). Pe măsură ce tehnologia 5G avansează, furnizorii de servicii caută să maximizeze rentabilitatea investițiilor lor, prin adresarea unor domenii inovatoare și generatoare de venituri suplimentare: cloud gaming, fabricile inteligente și serviciile medicale inteligente.

Per Narvinger, Head of Product Area Networks, în cadrul Ericsson, susține: „Soluția Ericsson 5G RAN Slicing optimizează în mod dinamic resursele radio pentru a oferi servicii de network slicing de acces radio cu o eficiență sporită a spectrului. Soluția noastră se distinge prin faptul că asigură suport pentru servicii de management și orchestrare complete, pentru o furnizare rapidă și eficientă a serviciilor. Acest lucru le oferă furnizorilor de servicii posibilitatea de a se diferenția și le garantează performanța necesară pentru monetizarea investițiilor 5G în diverse scenarii de utilizare. Utilizând tehnologia 5G ca platformă de inovație, continuăm să creăm valoare pentru clienții noștri.”

Procesul de segmentare a rețelelor (network slicing) reprezintă unul dintre cele mai importante modele de implementare a tehnologiei 5G. În prezent, compania Ericsson are angajamente globale privind serviciile 5G de network slicing pentru rețele RAN, transport, core network și orchestrare, inclusiv scenarii de utilizare pentru segmentul consumatorilor și cel industrial, cum ar fi operațiunile la distanță asistate video, AR/VR, TV/Media pentru streaming de evenimente sportive, cloud gaming, orașe inteligente și aplicații pentru industria 4.0 și siguranța publică.

Toshikazu Yokai, Executive Officer, Chief Director of Mobile Technology, KDDI, declară: „Procesul de slicing end-to-end este esențial pentru monetizarea investițiilor 5G, iar cel de RAN slicing va ajuta la realizarea acestui lucru. Prin RAN slicing, vor fi asigurate calitatea și latența solicitate de clienții noștri, în diferite segmente din rețelele mobile”.

Mark Düsener, Head of Mobile and Mass Market Communication, Swisscom, afirmă: „Ne pregătim pentru următoarea etapă a tehnologiei 5G, în care vom aplica slicing-ul de rețea end-to-end, iar RAN slicing-ul este esențial pentru a obține performanțe garantate. Prin partajarea eficientă a resurselor de rețea în diferite segmente, vom putea furniza servicii de telecomunicații pentru diverse scenarii de utilizare a tehnologiei 5G, precum siguranța publică sau rețelele mobile private”.

Sue Rudd, director, Networks and Service Platforms, Strategy Analytics, afirmă: „Ericsson este primul furnizor care oferă o soluție end-to-end completă, cu o segmentare RAN (RAN slicing) bazată pe  alocarea dinamică a resurselor radio în mai puțin de 1 milisecundă, folosind mecanisme de control radio integrate, pentru a asigura calitatea serviciului radio în timp real. Această abordare de servicii complete integrează optimizarea radio cu orchestrarea rețelei într-o manieră controlată, pentru a putea asigura un proces de RAN slicing privat, virtual și securizat în mod inerent, fără a se pierde 30-40% din capacitatea spectrului din cauza ‘hard slicing-ului’. Soluția Ericsson de RAN slicing dinamic, în timp real acoperă limitările rețelelor radio  în favoarea profitabilității slicing-ului end-to-end.”

Despre Ericsson 5G RAN Slicing

Soluția Ericsson 5G RAN Slicing oferă o gestionare unică, multidimensională a diferențierii serviciilor, care permite eficientizarea partiționării dinamice a resurselor radio, asigură un standard de calitate și funcționalitatea de orchestrare a segmentelor pentru respectarea acordului de furnizare a serviciilor (SLA). Construită pe baza expertizei Ericsson și a unei arhitecturi flexibile de segmentare, soluția partajează în mod dinamic resursele radio la un interval de 1 milisecundă, pentru a asigura o eficiență optimă a spectrului, fapt care le permite operatorilor de servicii să pună la dispoziția clienților lor scenarii de utilizare flexibile și versatile. Soluția asigură suport end-to-end în gestionarea și orchestrarea/armonizarea segmentelor de rețea pentru livrarea rapidă a serviciilor și facilitează modele business pentru rețele private virtuale, hibride și dedicate. De asemenea, soluția poate fi folosită și pentru serviciile de comunicare de tip misiune-critică/urgențe.

NOTE PENTRU EDITORI:

Participați la o sesiune live pe această temă pe 4 februarie 2021, 15:00 CET, pe LinkedIn,Facebook,Twitter sau YouTube.

Link-uri asociate:

5G RAN slicing

Descărcați raportul 5G RAN slicing aici

Network slicing

Vizitați Tech Unveiled

Automatizarea serviciilor

Despre Ericsson

Ericsson facilitează furnizorilor de servicii de comunicații să capteze întreaga valoare a conectivității. Portofoliul companiei acoperă domenii precum Rețele, Servicii Digitale, Managed Services și Business-uri Emergente și este menit să sprijine clienții noștri în procesul de digitalizare, sporire a eficienței și identificarea de noi surse de venit. Investițiile Ericsson în inovații au pus beneficiile telefoniei și ale conexiunii mobile la dispoziția a miliarde de oameni la nivel global. Ericsson este o companie listată la bursa Nasdaq Stockholm  și  Nasdaq New York. www.ericsson.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *