Bucuresti, 2 februarie 2022 – Vodafone Romania anunta principalii indicatori de performanta financiara pentru trimestrul incheiat la 31 decembrie 2021, potrivit rezultatelor raportate astazi de Vodafone Group Plc. Veniturile din servicii au fost de 191,5 milioane de euro si continua sa fie stabile pe evolutia trimestriala.

Baza de clienti de servicii mobile si fixe si de solutii IoT a Vodafone Romania a ajuns la 11,2 milioane la 31 decembrie 2021.

„In 2021, ne-am concentrat, pe de o parte, pe a minimiza impactul contextului actual asupra companiei, si, in acelasi timp, ne-am extins si consolidat reteaua pentru a ne asigura ca atat clientii din mediul urban, cat si cei din cele mai indepartate zone raman conectati, cu acces fiabil la servicii fixe si mobile de calitate. Privind inainte, cuvantul cheie este ‚schimbare’. Atat la nivel de industrie, cat si de companie, ne asteptam la o schimbare de ritm. Veti vedea un Vodafone mai dinamic in 2022 si in anii ce vor urma”, a declarat Achilleas Kanaris, CEO Vodafone Romania.

FOTO Achilleas Kanaris_CEO Vodafone Romania

In trimestrul trei al anului trecut (1 octombrie – 31 decembrie 2021), Vodafone a dezvoltat o serie de proiecte pentru clientii sai, persoane fizice si companii, precum si initiative menite sa protejeze planeta si sa-i ajute pe cei care au nevoie. La inceputul lunii octombrie, Vodafone si-a extins suportul oferit companiilor mici si mijlocii prin platforma V-Hub, care asigura acum si posibilitatea testarii gratuite de noi tehnologii si solutii digitale. Black Friday a adus “5€ Shop”, prin care clientii Vodafone puteau alege smartphone-uri, gadgeturi, accesorii si servicii mobile si fixe la super reduceri sau pachete la oferta disponibile in rate de doar 5 euro/luna. Iar Craciunul a venit cu daruri pentru clienti: tablete, vouchere pentru achizitia de telefoane smart, gadgeturi, internet nelimitat, dar si cea mai buna experienta de vizionare TV de pe piata, prin platforma Vodafone TV. Mai mult, in decembrie, un euro pentru fiecare tranzactie (abonament nou si reinnoire de abonament) realizata de clientii Vodafone de mobil, internet si televiziune a fost redirectionat pentru achizitionarea de echipamente digitale pentru copiii si tinerii din peste 140 de case de tip familial si centre de plasament din Bucuresti si alte 23 de judete.

La inceputul lunii octombrie, Vodafone a lansat cartelele SIM ecologice realizate din plastic reciclat, ca parte a angajamentului companiei de a reduce impactul operatiunilor sale asupra mediului. Iar ca partener de tehnologie al Salvamont Romania, singurul serviciu de salvare montana din tara, Vodafone a asigurat fondurile necesare pentru achizitionarea de echipament pentru localizarea victimelor avalanselor (sistemul Recco), o premiera nationala.

Mai mult, in T3 2021, Vodafone Supernet Fibra a primit certificarea pentru cea mai buna experienta de utilizare a internetului fix din Romania de la auditorul german independent umlaut, care a analizat cinci milioane de esantioane de trafic de internet. Aceasta este prima astfel de certificare conferita de auditorul umlaut unui operator de retea de internet fix din Romania.

Despre Vodafone

Unica prin amploarea sa, ca cea mai mare companie de telecomunicatii si tehnologie din Europa si Africa, Vodafone transforma modul in care traim si lucram prin inovatie, tehnologie, conectivitate, platforme, produse si servicii. Vodafone opereaza retele mobile si fixe in 21 de tari si colaboreaza cu retele mobile in alte 52 de tari. La 31 decembrie 2021, aveam peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix si peste 22 de milioane de clienti ai serviciilor TV.

Vodafone este lider mondial in domeniul IoT (Internet of Things), conectand peste 142 de milioane de dispozitive si platforme prin inovatie care se aliniaza cu aspiratiile societatii pentru orase mai curate si mai sigure, transport mai bun si agricultura la cele mai inalte standarde. Pozitia de lider digital a Vodafone schimba, de asemenea, si modul in care guvernele ofera asistenta medicala si educatie si modul in care companiile, in special intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri), deservesc clientii.

Am revolutionat segmentul fintech din Africa prin M-Pesa, care isi sarbatoreste a 15-a aniversare in 2022. Este cea mai mare platforma fintech din regiune, si ofera acces la servicii financiare unui numar de peste 51 de milioane de oameni intr-un mod sigur, accesibil si convenabil.

Misiunea noastra este sa „conectam pentru un viitor mai bun” care faciliteaza o societate digitala incluziva si durabila. Facem pasi importanti pentru a limita impactul companiei asupra planetei prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera pana la net zero pana in 2040, prin achizitia de 100% energie electrica din surse regenerabile in Europa si in toate operatiunile noastre pana in 2025, reutilizand, revanzand sau recicland 100% din echipamentele noastre de retea care devin redundante. Vodafone lucreaza in mod proactiv pentru a extinde accesul la conectivitate pentru comunitatile rurale, studenti si pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca. De mai bine de 30 de ani, Fundatia Vodafone a sprijinit comunitatile din Europa si Africa in domeniile sanatatii, educatiei si egalitatii.

Sustinem diversitatea si incluziunea prin politicile noastre de maternitate si concediu parental, prin furnizarea de oportunitati multiple de dezvoltare femeilor cu ajutorul conexiunilor mobile si fixe, precum si prin imbunatatirea accesului la educatie si abilitati digitale pentru femei si pentru societate, in general. Apreciem si tratam cu respect toate persoanele, indiferent de rasa, etnie, dizabilitate, varsta, orientare sexuala, identitate de gen, credinta, cultura sau religie.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com, urmariti-ne pe Twitter la @VodafoneGroup sau conectati-va cu noi pe LinkedIn la www.linkedin.com/company/vodafone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *