București, 3 februarie 2022 – Compania italiană Novacolor lansează prima sa colecție de tapeturi, semnată de arhitecta și designerul de interior Barbara Sansonetti, inspirată de morfologia planetei văzute de sus. Colecția este disponibilă în România în showroom-urile companiei Color Smart, unic distribuitor și importator Novacolor.

Ideea colecției s-a născut din vizualizarea fotografiilor prin satelit ale planetei noastre și din frumusețea unor locuri care, de sus, formează în mod natural modele geometrice. Inspirată de aceste figuri geometrice, arhitecta Barbara Sansonetti a dezvoltat șapte modele originale, care pot fi ușor repetate chiar și la dimensiuni importante.

Delhi Arancio_Puro web

Odată cu începutul pandemiei cei mai mulți dintre noi și-au reconfigurat casele astfel încât părinții să lucreze de acasă în timp ce copiii erau la școala virtuală. Spațiile multifuncționale au preluat puterea pentru un timp, alungând liniștea căminului, încurajând dezordinea, haosul, mutarea cu biroul de colo dincolo, cu hârtii rătăcite, ochelari pierduți, teme mâncate  de cățel.

Încet, încet farmecul lucratului de acasă a scăzut în intensitate, așa că pentru 2022 revin în actualitate teme precum confortul, funcționalitatea, culorile vii și spațiile personalizate. Casa își ia drepturile înapoi și se transformă în locul liniștit, ce ne oferă calm, relaxare, unde ne retragem ca să ne refacem forțele sau să ne bucurăm de intimitate.

Eixample Multicolor_MM web

Dacă există un cuvânt care rezumă ideile și tendințele în amenajările cu tapet pentru 2022, acesta este biofilie. Termenul despre care puțini știau ce înseamnă înainte de pandemie este acum folosit pe scară largă pentru a descrie trendul de design interior care este inspirat de natură și împrumută elemente din natură pentru a crea un spațiu interior armonios. Designerii de tapet au urmat trendul, în contextul în care anul 2022 este marcat de dorința oamenilor de a se întoarce în natură, de a se reconecta cu ea. Și pentru că pandemia a accentuat importanța de a trăi și a lucra într-un  spațiu plăcut și relaxant, amenajarea locuinței a fost și încă este, pentru mulți români, un obiectiv major.

Huelva Bianco_Archi+ Pietra web

Aceste schimbări de mentalitate stau la baza tendințelor de design în categoria tapetului în 2022, designerii preluând elemente ale naturii și aducându-le în casă, creând un sentiment de armonie și seninătate. Folosind și elemente de iluminare, 2022 este anul în care se creează spații de locuit îndrăznețe, dar confortabile și senine. Iată care sunt  cele mai importante 5 trenduri care vor defini amenajările cu tapet în acest an.

Karaba Bianco_Marmorino KS web

Mai aproape de natură

Aducerea în interior a culorilor și temelor naturii este cheia anului 2022. Albastrul și verdele se numără printre nuanțele preferate, dar poți folosi și nuanțe îndrăznețe și curajoase pentru a crea o atmosferă cool în casă, care să inducă în același timp un sentiment de calm și bunăstare. Gândește-te la albastru strălucitor, mediteranean sau verde smarald, măslin sau salvie pentru a aduce armonie. Formele îndrăznețe, geometrice din arhitectură pot oferi, de asemenea, inspirație spațiului tău. Exteriorul este noul interior.

Nets Rosso_Africa web

Pereți texturați

Tapetul nu trebuie să fie unidimensional, iar utilizarea texturilor diferite creează puncte de interes și pereți de mare efect. Crearea efectului de lemn, piatră sau marmură are ca rezultat o atmosferă naturală, plăcută, relaxantă. Dacă un perete întreg îmbrăcat în tapet ți se pare prea mult, bordurile din tapet pot ajuta, pentru a încadra și accentua o anumită zonă a unei camere. O altă variantă eficientă pentru a obține o cameră pe care toți prietenii tăi o vor remarca este combinația de tapet și vopsea specială.

Camere neobișnuite

Camerele mai mici, care nu se disting prin nimic, sunt cea mai bună oportunitate de a demonstra că un pic de distracție și creativitate cu tapet pot face minuni. În 2022, baia pare a fi locul  predilect pentru a transforma radical o încăpere cu ajutorul tapetului.

Sustenabilitate

Nu este vorba doar de a aduce senzația estetică a naturii în casă, ci și de a decora și acționa în viața de zi cu zi. Materialele obținute în mod durabil, prin eliminarea substanțelor nocive, de-a lungul întregului lanț de aprovizionare, creează autenticitate și grijă în decizia ta de cumpărare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *