World Photography Organisation și Sony România anunță că românul Teodor Toma este câștigătorul competiției National Awards, din cadrul Sony World Photography Awards 2022.

Programul National Awards este o inițiativă a World Photography Organisation și Sony, având ca scop susținerea comunităților locale de fotografi din întreaga lume, competiție la care anul acesta au participat 61 de țări.

Peste 340.000 de imagini din 211 teritorii au fost înscrise la Sony World Photography Awards 2022 și peste 170.000 au fost selectate pentru competiția Open (din care au fost aleși câștigătorii National Awards).

.

Teodor Toma a fost selectat în mod anonim de către jurați pentru fotografia sa numită A Potter, încadrată în categoria Portret din cadrul competiției Open. Imaginea înfățișează un bărbat înconjurat de vase de lut din a căror confecționare își câștigă existența.

Teodor Toma este un tânăr fotograf de 24 de ani care locuiește în București, România. Acesta și-a descoperit pasiunea pentru fotografie în urmă cu 10 ani. În 2012 a și primit, de altfel, primul său aparat foto DSLR și de atunci învață și se documentează despre acest domeniu, dorindu-și să evolueze cât mai mult.  În prezent, câștigătorul National Awards 2022 fotografiază portrete, peisaje, dar și mașini și multe altele.

Despre reușita sa, Teodor a declarat: „Eram acasă, abia ajunsesem de la facultate când am primit mail-ul. Prima dată când l-am deschis și citit am crezut că nu este adevărat. Nu pot descrie în cuvinte bucuria pe care am trăit-o în acel moment. Este o onoare pentru mine să mă aflu pe aceeași listă lângă atâți fotografi talentați din lume. Acest premiu mă motivează să continui ceea ce fac, să fotografiez frumosul din jurul meu.”

În calitate de câștigător al National Award în România, Teodor Toma va primi echipament foto profesionist din partea Sony, pentru dezvoltarea viitoarelor proiecte și, de asemenea, lucrarea sa va fi inclusă atât în expoziția, cât și în cartea Sony World Photography Awards.

Câștigătorii globali ai categoriilor Student, Youth, Open și Professional din cadrul competiției Sony World Photography Awards 2022 vor fi anunțați pe 12 aprilie 2022 și vor fi prezenți în cadrul expoziției de la Somerset House, Londra (13 aprilie – 2 mai 2022). Pentru mai multe informații despre câștigători și listele scurte, vă rugăm accesați www.worldphoto.org  

NOTE

DESPRE SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS

Produsă de World Photography Organisation, competiția de nivel internațional Sony World Photography Awards reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul fotografic global. Aflată la cea de-a 13a ediție,

expoziția cu intrare liberă este o voce a fotografiei globale și oferă o perspectivă vitală asupra artei fotografice contemporane. Aflată deja la cea de-a 15a ediție, competiția cu înscriere gratuită reprezintă o voce globală a fotografiei, oferind perspective vitale în ceea ce privește fotografia contemporană și oferindu-le atât artiștilor consacrați, cât și celor în curs de formare, Sony World Photography Awards oferă oportunități pentru expunerea muncii lor, la nivel mondial. În plus, competiția recunoaște munca celor mai influenți artiști care lucrează în acest mediu, prin intermediul Outstanding Contribution to Photography Awards; printre cei care au primit această distincție se numără Martin Parr, William Eggleston și Nadav Kander, Gerhard Steidl, Graciela Iturbide. Premiile promovează lucrările fotografilor câștigători și ale celor aflați pe lista scurtă, în cadrul unei expoziții prestigioase anuale organizate la Somerset House din Londra. Pentru rezervarea de bilete, accesați worldphoto.org/sony-world-photography-awards-exhibition

DESPRE WORLD PHOTOGRAPHY ORGANISATION

Organizația Mondială a Fotografiei este o platformă globală pentru inițiativele din lumea fotografiei. Activând în peste 220 de țări, scopul organizației este acela de a ridica nivelul de conversație în acest domeniu celebrând cele mai bune imagini și cei mai buni fotografi din lume. Organizația se remarcă prin crearea relațiilor pe termen lung cu fotografii, dar și cu partenerii de marcă din industrie. World Photography Organisation găzduiește un număr mare de evenimente anuale, precum: Sony World Photography Awards, cea mai mare competiție de fotografie din lume, dar și PHOTOFAIRS, International Art Fairs Dedicated to Photography. Pentru mai multe detalii accesați www.worldphoto.org. Urmăriți World Photography Organisation pe Instagram (@worldphotoorg), Twitter (@WorldPhotoOrg) și LinkedIn/Facebook (World Photography Organisation). Hashtag-urile noastre sunt #sonyworldphotographyawards #swpa #swpanews

DESPRE SONY GROUP CORPORATION

Sony Group Corporation este o companie de divertisment creativ cu o fundație solidă în domeniul tehnologiei. De la servicii de Gaming și servicii de rețea, la Muzică, Imagini, Produse și Soluții Electronice, Soluții din domeniul Imagisticii și Tehnologiilor de Detectare și Servicii Financiare – misiunea Sony este aceea de a învălui lumea în emoție, prin puterea creativității și a tehnologiei. Pentru mai multe informații accesați sony.com/en

DESPRE SONY CORPORATION

Sony Corporation este responsabilă pentru divizia Products & Solutions (EP&S) din cadrul Sony Group. Cu viziunea de a „continua să ofere Kando și Anshin oamenilor și societății din întreaga lume, prin dezvoltarea tehnologiei și prin adresarea noilor provocări”, Sony va continua să creeze produse și servicii în segmente precum home entertainment & sunet, imagistică și comunicații mobile. Pentru mai multe informații accesați sony.net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *