Bucuresti, 12 August 2022 – ELKO Romania, membra a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, a prezentat cele mai noi tehnologii din industria de securitate, retelistica si stocare alaturi de partenerii sai: Axis Communications, Allied Telesis, Milestone Systems, BriefCam, HP Romania si Hewlett Packard Enterprise.

Peste 80 de oameni de business sau specialisti tehnici din diferite companii publice sau private, precum si integratori de securitate s-au reunit pentru a fi la zi cu ceea ce ne ofera cele mai noi tehnologii si solutii din portofoliul ELKO Romania.

ELKO_Solutii2_0_2778

In ELKO punem accent pe valorile viitorului, cele care nu vor mai diferentia un business de oameni, pentru ca business-ul viitorului va fi facut cu empatie, responsabilitate sociala si implicare. Consideram ca parteneriatele rezistente sunt cele care au ghidat si vor ghida intotdeauna succesul unei companii”, a spus in deschidere Lavinia Ioana, Manager de Solutii in cadrul ELKO, punand accent pe legaturile umane create intre canalul de parteneri ELKO, care colaboreaza pentru a implementa cele mai bune solutii tehnice in acest domeniu al securitatii.

Inovatiile prezentate in cadrul evenimentului sunt dezvoltate pe ultimele tehnologii care transforma viitorul infrastructurilor de securitate, supraveghere, stocare si computatie. Procesele edge realizate de tehnologiile de integrare si conectare a sistemelor de supraveghere, deep learning si sistemele de management a securitatii sunt esentiale pentru a asigura fiabilitatea infrastructurii de securitate a unei companii.

ELKO_Solutii2_0_2800

Bogdan Gavril, Sales Engineer, Trainer si A&E Manager Axis Communications, impreuna cu Calin Poenaru, Country Manager la Allied Telesis, au prezentat factorii esentiali care adauga valoare sistemelor de supraveghere. „ELKO Solutii 2.0 este o intalnire unde se discuta tehnologiile de viitor, unde acuratetea si precizia informatiilor captate devin din ce in ce mai bune. Toate aceste imbunatatiri duc la moduri de raportare mai eficiente, accesul la informatii din ce in ce mai specifice devine mult mai usor, iar platformele de monitorizare devin mult mai intuitive si simplu de utilizat”, a declarat Bogdan Gavril. Solutiile prezentate se bazeaza pe tehnologii de inteligenta artificiala cu o disponibilitate 24/7, cu performanta si acuratete sporita. Bogdan Loznianu, Business Development Solutions Manager la ELKO Romania a prezentat cum functioneaza practic procesele de stocare, interpretare si management al acestor sisteme.

Prin aplicatiile BriefCam si Cammra de tip LPR edge, informatiile captate in timp real de camerele de supraveghere Axis se pot interpreta si utiliza ca metadate prin serverele de management peste platforma Milestone XProtect.

ELKO_Solutii2_0_1117

Intelegem gradul de importanta a tehnologiei pentru clientii nostri care construiesc solutii in domeniul securitatii cibernetice si, prin urmare, investim multa energie pentru a mentine functiile de securitate existente la zi si in siguranta. In plus, solutiile noastre au fost create tocmai pentru a raspunde unor nevoi specifice din piata care au fost dezvoltate pe platforma edge ACAP”, a spus Bogdan Gavril.

Participantii au apreciat prezentarile si demonstratiile live pe tehnologia Axis Communications prin solutia de video management Milestone XProtect si functionalitatile de alertare si cautare in timp real de la BriefCam cu aplicatia LPR edge Cammra.

In partea a doua a evenimentului au fost prezentate echipamentele de tip statii grafice performante si solutii de VR din portofoliul HP, demonstrate prin prezentarea unui studiu de caz de utilizare a tehnologiei VR in domeniul militar. Statiile grafice reprezinta cele mai puternice echipamente din portofoliul de produse HP, echipate cu ultimele generatii de procesoare si placi video, ultimele tehnologii disponibile in materie de memorie RAM si stocare, si un nivel inalt de securitate atat la nivel de software, cat si hardware.

Cererea pentru spatiul VR a explodat in ultimii ani, in special in urma interactiunilor virtuale din perioada pandemica. Intr-un mediu care se schimba foarte mult, spatiul de gaming isi doreste mai multa interactiune in VR, iar echipamentele vor avea un impact foarte mare in viitor in spatiul de training, de dezvoltare de produse. Astfel, echipamentele VR sunt esentiale pentru a sustine dezvoltarile tehnologice din viitor”, a declarat Daniel Jarul, Enterprise Sales Account Manager HP.

ELKO_Solutii2_0_0977

Continuitate si rezilienta cu HPE Greenlake

Pentru a intregi tabloul de solutii de securitate, tehnologiile Hewlett Packard Enterprise de stocare si prelucrare a datelor in sisteme fizice asigura continuitate si rezilienta, prin componente de ultima generatie si performante inalte. Pentru un model de plata de tip pay-per-use, Hewlett Packard Enterprise pune la dispozitie clientilor produsul HPE Greenlake, ce asigura flexibilitate din punct de vedere resurse si economic, fiind construit pentru a raspunde celor mai variate nevoi.

„Tehnologiile care nu credeam ca vor exista in acest secol sunt deja aici. Piata de supraveghere video si stocarea datelor este intr-o crestere semnificativa si una pe care ne-o dorim. Datorita nevoilor de banda cauzate de avansarea ampla a tehnologiilor camerelor de supraveghere si a serverelor care le sustin, tehnologiile de stocare si compresare a datelor trebuie sa se alinieze la aceste nevoi de tehnologie. Echipamentele HPE sustin aceasta cerere si sunt premiate ca cele mai performante produse din categoria tehnologiilor edge si Enterprise”, a sustinut Florin Andries, Servers Category Manager Hewlett Packard Enterprise.

ELKO_Solutii2_0_0910

Platforma GreenLake reprezinta o solutie edge-to-cloud care poate oferi companiilor flexibilitatea si scalabilitatea necesara atat in stocare, cat si in procesare, care le ajuta sa-si remodeleze sarcinile de lucru locale si in cloud in functie de necesitati si evolutie. Toate acestea asigura un mod mult mai eficient de acces, gestionare si stocare al aplicatiilor, fluxurilor de date si al proceselor de securitate printr-un model de plata as-a-service a datacenter-ului.

”Foarte multe companii au un model de lucru hibrid, cu sarcini de lucru in cloud si altele in datacenterul local. Migrarea in cloud nu se poate realiza 100%, din motive de control, securitate, suveranitate si acord cu normele in vigoare. Prin platforma As-a-Service GreenLake, companiile pot beneficia de flexibilitate, scalabilitate si modalitatile de plata ale unui cloud prin datacenterul lor local. GreenLake Central este platforma care ajuta companiile sa monitorizeze si sa gestioneze mediile de lucru locale si in cloud utilizate, facilitand accesul la noi resurse la un click distanta. Datele importante ale companiei sunt stocate in siguranta, iar departamentul de IT devine o echipa agila, ce raspunde instant nevoilor de business”, a spus Ana Maria Iordache, Business Development Manager ELKO Romania.

ELKO_Solutii2_0_0916

Metadate si valorificarea acestora prin deep learning

Cu ajutorul Axis Communications, companiile au acces la cele mai noi, precise si eficiente solutii de securitate care pot fi gestionate intr-o interfata intuitiva, usor de folosit si cu o putere impresionanta de extragere si procesare in timp real a informatiei. Datorita fluxului foarte mare de date captate de camerele Axis, Milestone vine cu platforma de video management pentru a ajuta procesul de interpretare a datelor colectate de camerele de supraveghere si asigura un ciclu de captare si gestionare a informatiilor, convertite in metadate cu valorificarea acestora prin deep learning si prin solutia Cammra de la FF Group.

Aceste procese comunica prin intermediul tehnologiei Allied Telesis, continuand cu spatiile de stocare a datelor. Iar provocarile proceselor de stocare si gestionare a datelor sunt rezolvate prin noile tehnologii HPE, cu ajutorul GreenLake.

Specialistii ELKO Romania va stau la dispozitie pentru a afla mai multe informatii despre solutiile de securitate, retelistica si stocare din portofoliul partenerilor sai.

Despre ELKO Group si ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand 400 de producatori. Compania ofera o gama larga de produse si servicii catre mai mult de 10.000 de retaileri, producatori de calculatoare, integratori de sisteme si companii din diferite domenii, in 11 tari din Europa. Cifra de afaceri a ELKO Group in 2021 s-a ridicat la 2.2 miliarde USD (1.8 miliarde EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicatii, solutii smart building si smart city – precum si electronice de consum. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom. Mai multe informatii la: www.elko.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *