Luni, 5 decembrie 2011, incepand cu ora 17:00, la Teatrul Odeon va avea loc concursul din cadrul proiectului “5 Licee 5 Teatre”. 5 trupe de teatru din 5 licee din capitala vor urca pe scena Odeonului pentru a prezenta piesele pregatite pe parcursul proiectului. Fundatia ECDL ROMANIA alaturi de partenerii sai, Centrul de Informare ONU pentru Romania, Primaria Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si UNITER , va invita la evenimentul de inchidere a primei editii “5 Licee 5 Teatre” si la premierea pieselor de teatru ce vor avea loc la Sala Majestic a Teatrului Odeon.
“5 Licee 5 Teatre” isi propune sa incurajeze implicarea liceenilor in activitati culturale prin accesul acestora in institutii si la spectacole de teatru provocandu-i in acelasi timp la un concurs de piese de teatru.

Pe parcursul Editiei I a proiectului, 150 de elevi din 5 licee din capitala, intre care si membrii ai trupelor de teatru din scoli, au putut viziona gratuit piese din repertoriul a 5 teatre partenere din Bucuresti:Teatrul Mic, Teatrul de Comedie, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Tineretului Metropolis si Teatrul Ion Creanga.

Liceele participante la prima editie “5 Licee 5 Teatre” sunt: Scoala Superioara Comerciala Nicolae Kretzulescu, Liceul Teoretic Al.I. Cuza, Colegiul National Gheorghe Sincai, Scoala Centrala, Liceul Teoretic D. Bolintineanu.

Trupele de teatru ale liceelor au participat si la activitati interactive cu reprezentanti ai teatrelor partenere si au fost coordonati de catre acestia in punerea in scena a unei piese de teatru scurte pe tema „Drepturile Omului”. Proiectul se va finaliza luni, 5 decembrie, cu reprezentatiile si premierea celor 5 piese de teatru realizate de liceeni in cadrul proiectului.