9.300 Dolari nedeclarati de un cetatean roman

Politistii de frontiera de la P.T.F. Aeroport Bucuresti-Otopeni, impreuna cu lucratorii vamali, au descoperit asupra unui cetatean roman, 9.300 USD nedeclarati, pe care intentiona sa ii scoata ilegal din tara.

Astfel, la punctul de frontiera sus-mentionat s-a prezentat pentru a iesi din Romania, cu o cursa in directia Frankfurt, cetateanul roman Danut M., in varsta de 37 ani.
Cu ocazia efectuarii unui control de rutina, intrebat fiind de catre membrii echipei de control –politist de frontiera si lucrator vamal – daca poseda bunuri cu regim special sau sume in valuta peste plafonul maxim admis, cel in cauza a declarat ca detine suma de 35.000 USD, motiv pentru care i s-a adus la cunostinta faptul ca poate iesi din tara cu suma maxima de 10.000 USD, restul valutei urmand a-i fi inapoiata la reintoarcerea in tara.
Procedandu-se insa la efectuarea unui control amanuntit asupra celui in cauza, politistii de frontiera si lucratorii vamali au mai descoperit, in bagajele cetateanului roman, nedeclarata, suma de 9.300 USD.
Valuta descoperita in plus (fata de cea declarata) a fost retinuta in vederea confiscarii de catre autoritatea vamala, persoana in cauza fiind sanctionata contraventional in conformitate cu reglementarile legale in vigoare.

Despre INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI DE FRONTIERA

Serviciul de Relatii Publice din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera
Fabian Badila
tel. 408.74.04
igpf2002@yahoo.com

INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI DE FRONTIERA

www.politiadefrontiera.ro

Contact INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI DE FRONTIERA