București, 28 Septembrie 2017 – Sute de mii de tineri sunt gata să își înceapă studiile universitare. Din motive de sănătate și eficacitate, este bine să te gândești la achiziționarea unui monitor inovator, dar accesibil. Specialistul în materie de display AOC a realizat o listă cu monitoarele din portofoliul său care să răspundă cerințelor speciale ale studenților.

 

În zilele de astăzi, laptopurile și tabletele sunt produse nelipsite pentru un student. Teme, analize statistice, scrierea de lucrări și eseuri, crearea de prezentări sunt realizate îndeosebi pe aceste dispozitive. După ce termină aceste sarcini, studenții folosesc, de asemenea, computerele pentru a juca jocuri video, pentru a viziona filme și emisiuni TV sau pentru orice altă formă de divertisment. Chiar dacă aceștia petrec multe ore în fața calculatoarelor, dacă ei nu dețin un monitor de dimensiuni potrivite, sunt limitați la ecranele mici ale laptopurilor și tabletelor, de regulă 13”-15”, cel mult de 17”.

în timpul lucrului în echipă este posibil ca mai mulți studenți să lucreze pe un singur laptop. Din nefericire, unghiurile înguste de vizualizare și un ecran mic au ca rezultat un mediu mai puțin productiv, necesitând constant ajustări. Când studenții vor să vizioneze serialul preferat împreună în apartament sau în camera de cămin, din nou, vor fi forțați să facă asta pe un ecran mic, astfel pierzând detalii importante, ajustând postura lor în funcție de ecranul laptopului și, eventual, experimentând schimbări de culoare din cauza unghiului de vizualizare.

Un studio făcut de Microsoft în 2003 (sursă) indică o creștere de 9% a productivității atunci când este folosit un ecran mai mare (15” ecran plat vs. 46.5” ecran curbat). Similar, rezultatele unui studiu realizat în 2016 (sursă) indică faptul că folosirea a două monitoare are ca rezultat o performanță mai mare.

Din acest motiv, studenții trebuie să se gândească să își mărească arsenalul cu un monitor de dimensiuni mari, atât pentru a stimula productivitatea în timpul studiilor, cât și pentru a profita de un ecran mai mare pentru divertisment.

 

Monitoare de design

Pentru cei care caută un model stilat, AOC recomandă seria PDS, în care designul inovativ și calitatea superioară a imaginii se întâlnesc – rezultatul unei colaborări cu faimoasa casă de design Studio F. A. Porsche.

Modelul PDS241 dispune de un panou AH-IPS de 24” (60.5 cm) cu 3 margini fără ramă, cu rezoluție Full HD (1920×1080 pixeli). Designul elegant este asimilat cu o gamă largă de culoari, unghiuri largi de vizualizare și tehnologia AOC SuperColor WCG. Semnalul de alimentare și cel al monitorului funcționează prin suport și sunt așezate într-o cutie separată.

Super subtire cu stand asimetric

Super-subțire cu un stand asimetric

Modelul de dimensiuni mai mari, PDS271, are un panou AH-IPS de 27” (68.8 cm) cu 3 margini fără ramă. La fel ca și fratele său mai mic, PDS241, monitorul vine echipat cu un stand metalic asimetric și un design premium minimalist. Și aici, gestionarea cablurilor este rezolvată în același mod, pentru a evita aglomerația în spatele monitorului.

Cutie externă pentru semnal de alimentare

Cutie externa pentru semnal de alimentare

Echilibrează munca și joaca
Cei care preferă să se relaxeze după o zi lungă de studiat prin intermediul jocurilor video, ar trebui să investească într-un monitor din seria de gaming AGON. Aceste monitoare îndeplinesc, în mod natural, toate așteptările pe care un student le-ar avea de la un monitor, însă, mai mult, acestea vin cu o serie de caracteristici speciale care vor încânta orice gamer serios.

Un aspect important de luat în considerare este sănătatea utilizatorilor. După ce și-au petrecut timpul în fața calculatorului studiind, petrecerea mai multor ore pe PC ca să se joace ar putea avea un impact asupra ochilor și a posturii utilizatorilor.

Din acest motiv, AOC oferă tehnologia Flicker-Free, care utilizează lumină de fundal directă în locul tehnicii PWM (pulse-width modulation). Asta înseamnă că utilizatorii vor experimenta mai puțină oboseală a ochilor și durerile de cap asociate. Similar, modul Low Blue Light integrat monitoarelor AOC reduce lumina albastră dăunătoare cu unde de scurtă durată, contribuind la sănătatea ochilor utilizatorului și, de asemenea, reducând tulburările de somn cauzate de lumina albastră artificială.

Monitoarele AOC vin, de asemenea, echipate cu AOC Ergo Dial Base, o serie de ajustări ale înălțimii, înclinării și rotirii care asigură postura optimă a jucătorilor, astfel încât aceștia să nu mai aibă dureri de gât.

AOC promovează sesiuni de joc responsabil și aceste caracteristici nu ar trebui să descurajeze utilizatorii să ia o pauză din când în când de la calculator, fie că îl utilizează pentru studio, fie pentru distracție.

Monitorul curbat AG322QCX, cu un ecran cu rezoluție QHD de 2560 x 1440 pixeli de 31.5” (80 cm), are o rază de curbură extrem de mică de 1800 mm pentru un nivel de imersiune adăugat și un design cu 3 margini fără rame. O rată de refresh de 144 Hz și tehnologia AMD FreeSync sunt cele mai bune cerințe pentru o sesiune de joc.

image001(3)

AG322QCX are fațete aproape invizibile pe 3 margini și oferă o varietate de moduri de jocuri

AG251FG dispune de un panou TN Full HD (format 16:9, 1920 x 1080 pixeli) de 24.5” (62.2 cm) și o rată de împrospătare de 240 Hz, un timp de răspuns de 1 ms, precum și NVIDIA ULMB pentru reducerea fenomenului de motion blur. Ecranul include caracteristici specific jocurilor precum AOC Shadow Control și moduri prestabilite de joc pentru ”FPS” (first person shooter), ”RTS” (real-time strategy), ”Racing” și ”Gamer”, cu modulul inclus NVIDIA G-SYNC, o alegere perfectă pentru jucătorii care au plăci grafice NVIDIA și care caută acest avantaj competitiv.

Pentru utilizatorii NVIDIA: AOC AGON AG251FG cu un stand ergonomic și 240 Hz

NVIDIA AOG AGON AG 251FG

 

Modelul AG352UCG dispune de un panou VA de 35” (88.9 cm) cu rezoluție UltraWide QHD de 3440 x 1440 pixeli, care permite jucătorilor să intre în lumea jocurilor epice și să se bucure de o grafică extrem de detaliată. Cu o rază a curburii extrem de mică, de doar 2000 mm, poziționează studenții direct în mijlocul acțiunii. Monitorul oferă o rată de reîmprospătare de 100 Hz și NVIDIA G-SYNC.

AOC AGON AG352UCG

Stand ergonomic și curbură de 2000 mm: AOC AGON AG352UCG


Modele inovatoare

Studenții care sunt în căutarea unui monitor eficient ar trebui să se uite cu atenție la Seria 90, care include monitoare cu dimensiune de la 24” și până la 27”, echipate cu panouri avansate IPS, precum și o gamă largă de culori. Designul fin cu 3 margini fără rame se potrivește cu setările pentru monitoarele legate între ele. Două sau chiar mai multe monitoare alăturate oferă un sprijin considerabil în ceea ce privește spațiul de pe birou, opțiune care, în schimb, poate crește productivitatea. Eficiența energetică a monitoarelor contribuie la reducerea costurilor și a amprentei de carbon a utilizatorilor.

Monitor_AOC_90P(1)

Atrăgător și funcțional: noua serie 90 cu design fără rame pe 3 margini

 

 

Despre AOC

AOC este unul dintre brandurile globale de top de pe piaţa display-urilor. Calitatea înaltă, serviciile de primă clasă, designul atrăgător, inovațiile și funcțiile eco integrate, precum și preţurile competitive reprezintă motivele pentru care din ce în ce mai mulţi clienţi şi parteneri de distribuţie au încredere în AOC. AOC oferă display-uri ce corespund nevoilor oricărui tip de utilizator, fie profesionist, amator sau gamer. AOC este subsidiară TPV Technology Limited, cel mai mare producător de displayuri LCD la nivel global.

www.aoc-europe.com