Asociatie engleza lupta pentru piata de tigari electronice

In ultimul timp, in tarile in care tigara electronica este tot mai populara, incep sa apara asociatii de tigari electronice, asociatii ce-si propun sa lupte pentru aceste produse si sa creeze anumite reglementari in beneficiul utilizatorilor. ECITA – Electronic Cigarette Industry Trade Organization (Organizatia comerciantilor din industria de tigari electronice) este una dintre aceste organizatii ce s-a nascut in Anglia. Iata o parte dintr-un interviu acordat de unul dintre fondatorii ei Katherine Devlin.
tigara electronica nr1
tigara electronica nr1
Alege tigari electronice de calitate!
www.tigaraelectronica-nr1.ro

Intrebare: Una dintre preocuparile multor oameni, fie ei pro sau contra tigari electronice, este ca aceasta industrie in curs de dezvoltare pare sa nu fie reglementata la fel de strict ca si alte industrii. ECITA pare sa fie o organizatie care sa se asigure ca produsele respecta standardele de calitate. Asa este?

Raspuns: Exact despre asta este vorba. Am realizat destul de devreme ca problema cu care se confrunta industria de tigari electronice este credibilitatea. Credibilitatea noastra a fost atacata de organizatii precum FDA ( Food and Drug Administration ) sau WHO ( World Health Organization ) din moment ce aceste produse au inceput sa devina atractive pentru fumatori dar si datorita faptului ca ar putea deveni o amenintare la adresa unor lideri de piata deja cunoscuti.

Intrebare: Va referiti la FDA ca un factor de decizie mondial. Nu exista indoiala ca are influenta la nivel mondial. Ca un cetatean britanic considerati ca FDA este in esenta un instrument al politicii interne americane? Credeti ca FDA este un actor in aceasta discutie?

Raspuns: Cred ca SUA are propriul mod de a aborda aceasta situatie, si sper ca aceasta abordare sa nu afecteze accesul publicului la aceste produse. Daca FDA va fi in continuare un actor atunci, sigur da: ca este bine sau nu, aceasta organizatie a fost incredintata sa reglementeze toate produsele ce contin nicotina cum ar fi medicamentele, produsele din tutun, produsele ce se incadreaza in sectorul distributiei de nicotina, precum si tigarile electronice. Speram ca vom aveam posibilitatea sa colaboram cu FDA in acest sens.

Intrebare: Vad un avantaj considerabil pentru furnizorii de tigari electronice care devin membri ECITA. Care este relevanta acestei organizatii pentru aburitori de tigara electronica?

Raspuns: Din ceea ce aud de la aburitori sunt multi care nu iau in considerare deloc standardele, dar exista un numar semnificativ care se preocupa de calitatea si siguranta tigarilor electronice pe care le cumpara si le folosesc. Pentru toti aburitorii speram ca programele riguroase de testare la care furnizorii se ofera voluntari si care sunt sustinute de membrii ECITA, sa le ofere clientilor necesarul de incredere.

Intrebare: Ca utilizator de tigara electronica, ceea ce ar trebui sa te preocupe este daca produsul este disponibil si accesibil, indiferent daca iti place sau daca este suficient de sigur. Dar un producator sau un furnizor trebuie sa se concentreze pe standarde si siguranta. Avans in vedere ca principalul argument impotriva tigarilor electronice a fost lipsa de concordanta, a fost ECITA formata pentru a contracara aceste puternice stimulente de a scoate de pe piata aceste produse?

Raspuns: Intocmai! Ar fi fost sinucidere sa lasam industria de tigari electronice sa continue asa cum era, fara standarde in vigoare, si cu o tendinta de desconsiderare de orice fel. Cu toate acestea propunerea originala FDA, de a reglementa tigarile electronice ca produse medicinale ca mai apoi sa fie interzise, a ridicat cateva intrebari in randul publicului. Ne-am gandit ca aceste afirmatii necesita mai multe explicatii, prin urmare ne-am gandit sa le aducem.