Căldura de la TESS HOUSE mai scumpă cu 28%

SC TESS HOUSE SRL, unicul distribuitor de energie termică în sistem centralizat la nivelul municipiului Fălticeni, a primit aprobarea Consiliului Local Fălticeni pentru actualizarea preţului energiei termice…

SC TESS HOUSE SRL, unicul distribuitor de energie termică în sistem centralizat la nivelul municipiului Fălticeni (centrala de cartier – n.n.), a primit aprobarea Consiliului Local Fălticeni pentru actualizarea preţului energiei termice produsă în centralele termice ale societăţii, respectiv de la 799.000 lei/Gcal la 1.024.972 lei/Gcal.
Necesitatea actualizării preţului a fost confirmată la sfârşitul lunii februarie a acestui an, de către ANRSC. Majorarea de 229.057 lei/Gcal reprezintă influienţa noilor preţuri ale gazelor naturale (creştere cu 55%) şi ale energiei electrice (creştere 28%).
Reamintim că falticenenii au renunţat la sistemul centralizat în vara anului 2002, cînd unui sondaj, doar 150 de apartamente dintr-un total de 6800 au mai dorit menţinerea în funcţiune a vechiului sistem de termoficare. În prezent locuitorii municipiului se încălzesc astfel:4246 centrale proprii, 1214 sobe, 205 sistem centralizat (centrală de cartier TESS HOUSE), 982 încălzire alternativă gaz motorină şi doar 249 apartamente nu au asigurată o sursă proprie de încălzire.

Despre Primaria Municipiului Falticeni

Compartiment mass-media
ref. Alexandru Mitu

massmedia@falticeni.ro

PRIMARIA MUNICIPIULUI FALTICENI

www.falticeni.ro

Contact PRIMARIA MUNICIPIULUI FALTICENI