Primarul municipiului Ploieşti, dl. Emil Calotă va participa la acţiunea de finalizare a lucrărilor de consolidare realizate la şcoala “Elena Doamna”, miercuri, 26 mai 2004, la ora 17.00.
Consolidare scoala

Inclusă în programul administraţiei municipale de modernizare a unităţilor de învăţământ, şcoala “Elena Doamna” a beneficiat etapizat în perioada 2000-2004 de lucrări de consolidare şi reabilitare.

În martie 2003 au demarat lucrările pentru consolidarea corpurilor D şi C. Totodată au fost înlocuite instalaţiile electrice şi sanitare, s-a modernizat sistemul de încălzire prin dotarea cu radiatoare în locul sobelor şi instalarea unei centrale termice, holurile şi grupurile sanitare au fost placate cu gresie şi faianţă, iar faţada celor două clădiri a fost reparată.Investiţiile au fost asigurate de municipalitate (800 de milioane lei) şi prin fonduri de la Banca Mondială ( 4,4 miliarde lei).

În plus, în ultimii 4 ani, Primăria municipiului Ploieşti a susţinut financiar lucrările de reparare a faţadei şi a sobelor şi de modernizare a sălilor de clasă şi a gruprilor sanitare din corpul A al şcolii. Fondurile alocate s-au ridicat la 1,5 miliarde de lei.

Investiţiile realizate de administraţia locală în parteneriat cu Banca Mondială vor continua la şcolile nr. 14 şi 23. Prin lucrările de acest gen realizate la unităţile de învăţământ ploieştene municipalitatea intenţionează să asigure condiţii optime pentru derularea procesului de învăţământ.