CURTEA MIRACOLELOR – Spectacol de dans contemporan

Compania de Dans MICROBIS din cadrul Casei de Cultura a Studentilor Sibiu pregateste un spectacol de mare anvergura. Este vorba de Curtea Miracolelor, un spectacol de dans contemporan a carui coregrafie este semnata de Hugo Wolff.
CURTEA MIRACOLELOR – Spectacol de dans contemporan
Premiera acestui eveniment va avea loc la Bucuresti, în data de 9 mai 2004, în sala de spectacole a Casei de Cultura a Studentilor din capitala. Spectacolul a fost realizat cu sprijinul financiar al Autoritatii Nationale Pentru Tineret, Agentiei Pentru Sprijinirea Studentilor si al unor sponsori locali care nu au ramas nepasatori la nevoile tinerilor (S.C. UTIL-SAN SRL, S.C. BARNCONF SRL, TIPOGRAFIA MASIB, S.C. LORETA CONF SRL, S.C. GENERAL ELECTRICS MATERIALS SRL).
Implicarea studentilor în proiecte culturale este ratiunea de existenta a Caselor de Cultura ale Studentilor si asadar si obiectivul principal al proiectului Curtea Miracolelor. Acest proiect a fost gândit si realizat cu un mare spijin studentesc. Astfel, muzica, aproximativ o ora si jumatate de spectacol, a fost conceputa de unul dintre studentii sibieni. De asemenea, designul vestimentar al costumelor si conceperea afisului de prezentare a spectacolului sunt semnate tot de studenti ai centrului universitar sibian. Mai mult decât atât, trupa MICROBIS este formaa? în primul rând de studenti si apoi de elevi. Înca de la debutul proiectului, studentii implicati sau nu în actiunile Casei Studentilor au fost încurajati a? participe creativ la realizarea lui.
Având în vedere amploarea spectacolului si importanta mesajului pe care el îl transmite, consideram ca munca studentilor la realizarea acestui proiect trebuie popularizata atât în tara (centrele universitare si culturale), dar si în strainatate, mai ales ca ei au dat dovada de profesionalism în toate etapele premergatoare demararii propriu-zise a proiectului. Astfel, premiera Curtii Miracolelor de la Bucuresti este primul pas al turneului de promovare pe care spectacolul îl va avea în toata tara, dar si în strainatate. Consideram ca acestea sunt de bun augur studentilor participanti la proiect si ar putea reprezenta o rampa de lansare pentru ei.

Despre Agentia pentru Sprijinirea Studentilor
Unul dintre mesaje importante pe care piesa si implicit spectacolul îl poarta este un semnal de alarma cu privire la consumul de droguri si de alcool în rândul tinerilor. Din pacate, odata cu democratia, tara noastra a devenit tinta unor traficanti de droguri care profita de lipsa de experienta si naivitatea tinerilor pentru a-i atrage pe un drum care nu are întoarcere. O problema si mai mare este aceea ca sunt vizati în primul rând elevii si studentii. Acest proiect, prin mesajul spectacolului, trage un serios semnal de alarma asupra consecintelor pe care consumul de droguri si alcool le poate avea asupra vietii tânarului tentat sa alunece pe aceasta panta. Spectacolul are în prim-plan comparatia dintre doua epoci, una nealterata de „moartea alba”, iar cealalta distrusa la nivel social si afectiv de consumul de stupefiante si alcool.

021 315 71 65
ass1999@k.ro
AGENTIA PENTRU SPRIJINIREA STUDENTILOR
www.agentiastudentilor.ro
Contact AGENTIA PENTRU SPRIJINIREA STUDENTILOR