Evenimentul va avea loc la Craiova, în Sala Maură a Complexului ”Minerva”, sâmbătă, 3 decembrie 2011.
A răspuns invitației noastre și va onora evenimentul cu prezența sa, remarcabila artistă lirică internațională Felicia Filip, prim-solistă a Operei Naționale din București. Ovaționată pe scene mari ale lumii – Covent Garden, din Londra, sau pe scena Operei din Viena, artista a fost decorată de Preşedintele României cu titlul de „Cavaler al Meritului Cultural”, cea mai înaltă distincţie acordată unui cântăreţ român în activitate.

Sensibilă și cu sufletul aproape de cei mici – fiind, de asemenea, și consilier artistic al Operei Comice pentru Copii București, ”noua regină a Traviatei” a răspuns cu căldură invitației noastre de a fi prezentă la Gala ”Vasiliada”.

”Societatea mai bună în care ne dorim să trăim este una a echilibrului și dreptății, a democrației și a responsabilității sociale. Grija pentru cel de lângă tine nu este un act grandilocvent și nici unul benevol. Filantropia reprezintă un gest de dreptate socială, un act ce se întoarce însutit spre cel ce îl săvârșește”, spune Felicia Filip, referitor la evenimentul organizat de Asociația Vasiliada în Cetatea Băniei.

Cunoscuta soprană va fi însoțită de soțul său, Cristian Mihăilescu, regizor de operă și director general al Operei din Brașov. Alăturându-se în acest demers filantropic soției sale, regizorul, compozitorul, dar și artistul Cristian Mihăilescu susține că ”bucuria aproapelui este și bucuria ta; mai binele lui reprezintă mai binele tuturor. Filantropia este un act normal, un act omenesc, un act creștinesc. Iar noi, românii, suntem un popor credincios”.

Gala de Caritate ”Vasiliada” va fi deschisă de ÎPS Acad. Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei, Arhiepiscop al Craiovei și Președinte de Onoare al Asociației Vasiliada.

”În concepția Bisericii noastre, bogăția materială are o singură întrebuințare – aceea de a-i ajuta pe cei săraci. Iar milostenia pe care o facem izvorăște dintr-o dorință permanentă de a descoperi pe Mântuitorul Hristos în cel sărac, în cel bolnav, în cel orfan și în cel întemnițat. Cuvintele Sfântului Vasile cel Mare, părintele asistenței sociale, ne sunt pilduitoare: ”Tu ești sărac! Un altul este mai sărac decât tine. Tu ai pâine pentru zece zile, el nu are decât pentru o zi. Fă parte în chip darnic din prisosul tău celui ce nu are nimic!”, îndeamnă Înaltpreasfinția Sa pe cei care vor participa la acest eveniment caritabil.

Urmărind realizarea a două obiective importante – promovarea și cultivarea sentimentului de responsabilitate socială în sectorul de afaceri din Oltenia, dar și atragerea de fonduri pentru construirea a două centre rezidențiale pentru mame și copii aflați în dificultate, Gala de Caritate ”Vasiliada” este eveniment unic pentru Craiova, atât prin amploarea sa, cât și prin mesajul pe care îl transmite – acela de a dezvolta un comportament filantropic activ al comunității economice din Oltenia.