Glicerina vegetala: Ce trebuie sa stie utilizatorii de tigari electronice

Unul dintre ingredientele principale care se gasesc in lichidul pentru tigari electronice este glicerina vegetala. Iata cateva lucruri pe care aburitorii de tigara electronica trebuie sa le stie despre aceasta substanta.
tigara electronica nr1
tigara electronica nr1
Alege tigari electronice de calitate
www.tigaraelectronica-nr1.ro

Potrivit unor studii din Canada, aproximativ 20% din lichidele pentru tigara electronica prezente pe piata sunt pe baza de glicerina vegetala. Ce este mai important pentru utilizatorii de tigari electronice sa stie este ca, in timp ce glicerina vegetala (VG) nu este acelasi lucru cu propilen glicolul (PG), o alta substanta dominanta in e-lichid, acestea au un profil de risc similar. Ca si PG-ul, glicerina vegetala este recunoscuta in general ca o substanta sigura. La fel ca si PG-ul, aceasta substanta se regaseste in multe produse de ingrijire personala, inclusiv in produse de ingrijire orala. De asemenea este utilizata si ca un substitut al zaharului – acest lucru poate explica usorul gust mai dulceag al e-lichidelor pentru tigara electronica. Oricum nu va ganditi ca daca baza este PG, nu mai sunt usor dulci aceste lichide. Ideea este ca folosind tigari electronice, nu mai avem acel gust de ars dat de tigara clasica prin ardere.

VG sau PG?

Din punct de vedere al sanatatii, fie ca aburiti un e-lichid pe baza de PG sau VG, nu conteaza. Exista cateva diferente din perspectiva confortului utilizatorului.

Unele persoane care au o sensibilitate la PG (cum ar fi durere in gat) au constatat ca VG nu are acelasi efect. Unele „efecte secundare” pe care VG le poate avea sunt: calmarea crampelor musculare si durerile musculare, deci un efect pozitiv nu negativ cum v-ati fi asteptat.

Lichidul pentru tigara electronica pe baza de glicerina vegetala este cunoscut ca produce mai multi vapori. Cu toate acestea, unii utilizatori sustin ca densitatea acestei substante poate sa scada durata de viata a atomizorului… acesta se infunda mai repede.

Fie ca preferati e-lichidele pe baza de PG sau pe baza de VG, ambele sunt substante considerate sigure.

Importatorii mari de tigari electronice au renuntat sa mai importe lichide pe baza de PG, pentru a nu mai exista discutii in presa. Amintiti-va ca au existat confuzii facute specia