Din Ordinul viceprim-ministrului, ministru interimar al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne continuă și astăzi misiunile aeriene de acordare de sprijin și intervenție medicală specializată împreună cu personal SMURD.

Din Ordinul viceprim-ministrului, ministru interimar al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne continuă și astăzi misiunile aeriene de acordare de sprijin și intervenție medicală specializată împreună cu personal SMURD.În această dimineaţă, piloţii MAI au decolat cu un elicopter tip SMURD către localitatea Racoviţă din judeţul Brăila, pentru a prelua şi transporta o gravidă de 29 de ani către o unitate medicală specializată. Elicopterul a aterizat la destinaţie în jurul orei 10.05.Totodată, la ora 10.10, de la Unitatea Specială de Aviaţie Bucureşti, a decolat un alt elicopter de capacitate mare, de tip MI-17, acesta urmând să se deplaseze către localitatea brăileană Bordei Verde, pentru a prelua două cazuri ce necesită asistenţă medicală de urgenţă. Imagini filmate de la aceste intervenții vor fi puse la dispoziția mass-media.

* * *

În cursul zilei de luni 27 ianuarie 2014, piloții MAI au salvat 23 de persoane aflate în situații critice din Galați, Vrancea și Buzău.Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor interne sunt pregătiţi să intervină şi astăzi, 28 ianuarie a.c., cu elicopterele din dotare, în zonele afectate de condiţiile meteorologice extreme din ultimele zile. Astfel, opt elicoptere sunt pregătite să intervină în misiuni de salvare şi asistenţă aeromedicală. Pentru misiunile de salvare, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie vor utiliza patru elicoptere de capacitate mare (MI-8 şi MI-17) de la unităţile din Bucureşti şi Iaşi, două elicoptere SMURD Eurocopter EC-135 din Bucureşti şi Constanţa, precum şi un elicopter IAR 316B, aflat la Unitatea Specială de Aviaţie Tulcea.De asemenea, un alt elicopter EC-135 poate fi utilizat în intervenţiile destinate salvării persoanelor din zonele afectate de vremea severă, acesta putându-se adapta cu uşurinţă diferitelor tipuri de misiuni – monitorizare, căutare-salvare, asistenţă medicală etc.