Noi cercetari confirma ca tigara electronica este un instrument de renuntare la fumat

Contrar FDA ( Food and Drug Administration ) care recomanda utilizatorilor de tigari electronice sa treaca la produsele de renuntare la fumat aprobate doar de ei, noi cercetari aparute in International Journal of Clinical Practice, efectuate sub conducerea lui J. Fouls, profesor la Penn State University, confirma ca tigara electronica este un instrument care ne ajuta sa renuntam la fumat.
tigara electronica nr 1
tigara electronica nr 1
Alege tigari electronice originale!
www.tigaraelectronica-nr1.ro

Folosirea unei tigari electronice aduce mai putine riscuri sanatatii ( poate chiar deloc ) decat folosirea unei tigari traditionale. De asemenea, poate aduce imbunatatiri vizibile ale starii de sanatate.

Cu toate acestea, FDA si alte organizatii anti-fumat sustin ferm ca tigara electronica este periculoasa pentru cei care o utilizeaza.

Tigarile electronice nu sunt aprobate de FDA ca fiind produse de renuntare la fumat. Administratia le-a clasificat ca fiind un produs al tutunului in Aprilie, 2011. Insa, un numar tot mai mare de studii arata ca tigara electronica este un adevarat succes pentru fumatorii care doresc sa renunte la fumat. Majoritatea dintre acesti fumatori au marturisit ca au apelat la tigara electronica dupa ce au incercat mai intai produsele aprobate de FDA, care nu au avut nici un efect. Insa, cel mai important motiv pentru care tigara electronica are efect este ca imita perfect gestul de a fuma fara a inhala substante cancerigene si fara fum toxic. De fapt, studiile confirma ca procentul de utilizatori de tigara electronica care au renuntat complet la fumat este cu mult mai mare fata de procentul celor care au folosit guma, plasturi sau medicamente aprobate de FDA.

Este dubios cum organizatii precum American Lung Association (ALA), American Cancer Society (ACS) si FDA care au menirea de a proteja si de a promova sanatatea, asociaza riscul cu folosirea tigarilor electronice fara probe substantiale sau cercetari care sa sustina aceste afirmatii.

Cu toate acestea, chiar si cea mai mare cantitate de lichid pentru tigara electronica contine o cantitate de nitrozamine similara cu cea aprobata de FDA ca fiind doza maxima zilnica. Chantix, un medicament care este declarat ca fiind bun pentru renuntarea la fumat, s-a dovedit a avea numeroase reactii adverse printre care si cazuri de sinucidere. Aceste reactii au fost stabilite in urma unor studii organizate de FDA. Insa, acestia continua sa recomande medicamentul ca fiind un medicament de renuntare la fumat.

Prim urmare, cum putem avea incredere in FDA care spune ca tigara electronica este periculoasa fara a oferi dovezi concrete. Iar numeroase studii facute in lumea intreaga arata ca tigara electronica este o alternativa buna de a renunta la fumat. Ca sa nu mai spunem ca exista sute de mii de utilizatori care folosesc tigara electronica si contrazic vehement afirmatiile FDA.