Pachetul Euro26 si la SNSPA – Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative

15 universitati din tara ofera gratuit studentilor lor pachetul Euro26 * Ghidul Euro26 pentru 2004, ghidul tanarului european * pana la vara, si alte universitati pot deveni partenere Euro26 oferind un serviciu european la dispozitia studentilor
Pachetul Euro26 si la SNSPA – Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative

Lansat in octombrie 2003, pachetul Euro26 – ce cuprinde cardul Euro26 STUDENT si cardul bancar Euro26 VISA emis in colaborare cu Banca Transilvania – este deja prezent in buzunarele a peste 12.800 de studenti din 15 universitati din tara.

Ultimul parteneriat, incheiat saptamana trecuta, este dezvoltat cu Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti – SNSPA. Studentii isi ridica formularele pentru eliberarea celor 2 carduri de la secretariate, le completeaza si le returneaza insotite de o fotografie. Toate cardurile STUDENT sunt eliberate de Euro26 Romania, organizatia de tineret responsabila din partea EYCA (European Youth Card Association, asociatie europeana sub patronajul Consiliului Europei) pentru dezvoltarea cardului Euro26 in Romania. Euro26 Romania lucreaza numai cu voluntari pentru gestionarea distribuirii Euro26 in Bucuresti. In tara, organizatiile studentilor asigura implementarea programului si in acest fel se creeaza o mai stransa legatura intre studenti si universitate.

Prin parteneriatul cu Euro26 Romania universitatile ofera un serviciu gratuit studentilor lor : o legitimatie de student europeana, recunoscuta, ce ofera reduceri si facilitati posesorilor sai. Pachetul Euro26 contine o asigurare medicala de calatorie gratuita, aceasta fiind o facilitate substantiala acordata studentilor. De asemenea, prin colaborarea organizatiilor studentesti, se asigura o colaborare intre universitate si organizatiile de studenti in cadrul unui parteneriat cu beneficii pentru toti cei implicati.

Prin accesul gratuit al studentilor la cardul bancar, se asigura un tip de educatie pentru utilizarea mijloacelor moderne de gestionare a finantelor. Desi o parte din studenti si-au facut card ocazional, pentru a primi burse sau salarii (in cazul in care sunt si angajati), majoritatea studentilor nu se gandesc sa-si faca un card, uneori nici chiar pana la finele studiilor. Prin Euro26, un numar mare de tineri detin si invata sa foloseasca un mijloc de plata modern, pot primi bani de la parinti sau din strainatate, pot utiliza cardul pentru diferite plati.

Impreuna cu pachetul Euro26, studentii primesc Ghidul complet al reducerilor din Romania, cu informatii despre asigurarea medicala, despre cardul bancar si despre reducerile din tarile din reteaua EYCA – 38 de tari dezvolta cardul Euro26 si peste 4.000.000 de tineri sunt posesori ai acestui card, beneficiind de reduceri si facilitati.

Pentru ca si alte universitati sa ofere acest pachet gratuit studentilor lor, este nevoie sa se incheie un parteneriat cu Euro26 Romania. Pana la vare este de asteptat ca si alte universitati sa intre in program.

Cardurile Euro26 STUDENT sunt inseriate la nivel european, fiecare posesor avand o serie unica in Europa ce contine codul tarii si indicativul S (student).

Incepand cu aceasta saptamana si pana la sfarsitul lunii, Euro26 va derula o campanie de informare in Bucuresti, in universitatile partenere. Sub titlul INFO DAYS, voluntarii Euro26 vor sta de vorba cu studentii, ii vor invata cum sa-si foloseasca cardurile, ce reduceri sa acceseze, cum sa utilizeze asigurarea si cardul bancar. Intre 10 si 12 martie, EuroVoluntarii vor fi in ASE, intre 15 si 18 martie la Universitatea din Bucuresti, din 22 martie la SNSPA si din 29 martie la Universitatea Spiru Haret. Tot la standurile EURO26 studentii isi pot lasa CV-urile pentru a se inscrie in programul de voluntariat de la Euro26 Romania.

Euro26 Romania – Cardul european de tineret

Despre Euro<26 Romania Euro26 este cardul european de tineret pentru tinerii sub 26 de ani, oferindu-le reduceri si facilitati in domeniile lor de interes. Cardul este girat de Consiliul Europei ca instrument pentru incurajarea mobilitatii tinerilor. Oana Taralunga PR Manager oana@euro26.org.ro EURO<26 ROMANIA www.euro26.ro Contact EURO<26 ROMANIA