Atunci cand iti proiectezi noua locuinta trebuie sa iei in calcul si proiectarea instalatiilor de gaz, electrice, termice si sanitare. Este important sa te ocupi de acest aspect in timp util, deoarece lucrarea odata demarata va fi greu de oprit fara a provoca diverse daune si incetiniri in demersul executiei. Pentru toate aceste tipuri de instalatii este recomandat sa cumperi produse si materiale de cea mai buna calitate, caci toata aceasta lucrare se doreste a fi pe viata. Investesti putin mai mult in calitate, dar cel putine stii sigur ca nu vei avea probleme foarte mari de-a lungul timpului. O societate care se ocupa cu proiectarea si chiar si cu executia de astfel de instalatii este Proconfort din Sibiu. Poti apela oricand la serviciile ei, cu cea mai mare incredere si sigur vei fi multumit.
Proiectarea instalatiilor de gaz cu Proconfort

Proiectarea instalatiilor de gaz

Informatii despre gazul natural

Gazul natural este acel gaz inflamabil aflat sub forma de zacamant in adancurile pamantului. Gazul natural este alcatuit in mare parte din metan, singura diferenta dintre acestea este compozitia lor chimica.

Deci, putem spune ca de fapt, gazul natural este un amestec de mai multe gaze si poate fi de natura diferita, in functie de locul unde a fost asezat zacamantul. Pe langa metan, gazele natrale mai sunt alcatuite din etan, propan si hidrocarburi nesaturate. Foarte valoroase sunt gazele naturale care contin heliu, deoarece din ele se extrage acest gaz rar.

Gazul natural a luat nastere prin procese care se aseamana cu formarea petrolului, petrol alaturi de care il intalnim adesea. Gazul natural este mai usor decat aerul, este inodor, insipid si foarte inflamabil. El se foloseste foarte mult pentru incalzirea locuintelor.

Despre proiectarea instalatiilor de gaz

Pentru realizarea unui proiect de gaze natural trebuie respectati urmatorii pasi:

1. Beneficiarul preda toate documentele necesare, completate si achita contravaloarea proiectului;

2. Un angajat delegat de catre o firma autorizata realizeaza releveul instalatiei;

3. Se completeaza si se depun actele la centrul de relatii cu clientii care apartine de operatorul de distributie;

4. Se ridica acordul de la operatorul de distributie;

5. Se realizeaza si se depune proiectul de gaz pentru a fi avizat de catre operatorul de distributie;

6. Se ridica acest proiect de la operator;

7. Se preda proiectul avizat beneficiarului, impreuna cu nota de plata pentru serviciile operatorului.

Alte informatii utile

Daca esti persoana fizica ai nevoie de urmatoarele documente pentru a obtine acordul de acces: copie dupa buletin sau dupa pasaport, act de spatiu sau extras dupa cartea funciara, ultima factura de gaz, cerere acord de acces, contract mandat si formularul de acceptare a modalitatii de plata, ultimele trei puncte sunt speciale pentru persoanele fizice.

Daca esti persoana juridica ai nevoie de urmatoarele acte pentru obtinerea accesului: certificatul de inregistrare, act de spatiu sau adeverinta de la primarie, ultima factura de gaz, cerere acord de acces, contract mandat si si formularul de acceptare a modalitatii de plata, toate pentru persoanele juridice.

Despre Proconfort

Proconfort s-a infiintat in judetul Sibiu inca din anul 2004. Domeniul principal de activitate al companiei presupune proiectarea si executia de diverse instalatii, cum ar fi cele de gaz, termice sau sanitare. Abordand o gama larga de servicii, societatea Proconfort vine in ajutorul tuturor oamenilor care doresc sa beneficieze de inalte standarde de calitate.

La baza reusitei si rezistentei in timp a companiei Proconfort stau calitati precum seriozitatea, calitatea tuturor produselor si serviciilor si profesionalismul de care da dovada echipa in orice situatie. Proconfort se afla mereu la curent cu toate noutatile din acest domeniu, de aceea este una dintre cele mai apreciate companii.

Proconfort crede intr-o stransa legatura cu proprii clienti, astfel reusind sa gaseasca intotdeauna solutiile cele mai bune. Societatea a obtinut succesul prin multa munca in echipa, prin perseverenta, prin proiecte de cea mai buna calitate, precum si prin dorinta de a se impune pe piata romaneasca de profil.

Cele mai importante servicii Proconfort sunt: proiectarea de instalatii de gaz, instalatii sanitare si instalatii termice. Proconfort detine urmatoarele autorizatii de functionare: autorizatie tip PDS, autorizatie tip PDI, autorizatie tip EDS, autorizatie tip EDI, certificare ISO si autorizatie ANRE si ISCIR.