Admitere pe loc şi consultaţii gratuite cu experți în educaţie din peste 60 de instituții de învățământ din Europa în “Săptămâna Educației în străinătate”
Universităţi din Marea Britanie acordă în mod automat burse pentru fiecare student admis din România, ca o formă de compensare pentru situaţia de criză cu privire la permisele de muncă.

Reprezentanții a peste 60 de universități şi licee de elită din Europa vor vizita România pentru a participa la “Săptămâna Educației în străinătate”, care se va desfășura între 2 și 9 martie în cadrul proiectului internațional „ World Education “.
Programul include trei târguri specializate, respectiv pe 2 şi 3 Martie, 8 şi 9 Martie în Hotel Hilton din București, pe 7 Martie, la Hotel IBIS din Constanța.
Saptamana Educatiei in Strainatate, 2-9 martie 2013

Forumul se desfăşoară aproape de sfârșitul campaniei de admitere pentru universităţile din Olanda, Danemarca, Franța, Elveția și altele.

Evenimentul va oferi şi o a doua șansă pentru cei interesaţi să studieze în Marea Britanie, unde în mod oficial sesiunea de aplicaţii s-a încheiat pe 15 ianuarie. Acest lucru va fi posibil prin procedura “ON SPOT ADMISSION”, pe care universitățile britanice o vor aplica în zilele de târg printr-un interviu de 15 minute. Candidaţii care susţin cu succes interviul vor primi o scrisoare de „admitere condiționată” și vor fi admişi în mod automat, după prezentarea ulterioară a diplomei de Bacalaureat sau de Licenţă și rezultatul testului de limbă străină.

“Politicile universităților din Marea Britanie sunt neschimbate și nu sunt afectate de controversele apărute în Anglia cu privire la problema emigrării și permisele pentru dreptul la muncă pentru cetăţenii români și bulgari”, a spus Svetlan Danev din partea firmei de consultanță educaţională “Integral Group” – coordonator al proiectului “World Education” în România, Bulgaria și Albania. Potrivit datelor sistemului de admitere centralizat în Marea Britanie, numărul de solicitanți români a scăzut cu 4,4% pentru anul 2013-2014, la această oră fiind înregistraţi 2112 aplicanţi, comparativ cu cifra de 2210 din anul trecut. Potrivit lui Danev interesul universităţilor britanice pentru studenţii români a rămas constant. La sfârșitul anului 2012, cu peste 4.600 de studenți, România rămâne în Top 10 state membre UE, pentru numărul de studenţi în Marea Britanie. Este de așteptat ca după sesiunea de admitere 2013 numărul lor să depăşească 5500.

Două universităţi din Marea Britanie au anunțat un sprijin financiar suplimentar pentru fiecare candidat admis din România. Universitatea din Salford va acorda o bursă socială specială de 1500 de lire sterline, care va fi acordată în mod automat în numerar pentru fiecare student din România înscris la studii universitare”, a spus Danev. Universitatea acordă şi o bursă suplimentară de 2000 de lire sterline pentru studenţi cu rezultate remarcabile și respectiv câte 1500 și 4000 de lire sterline reducere din taxele de studiu pentru masterate şi MBA. Universitatea Bradford a anunțat, de asemenea, burse speciale pentru toți solicitanții din România, cu diplome notate peste 9.00, care vor primi 3500 de lire sterline în primul an, și alte 1.000 de lire sterline in anul 2 si 3, dacă vor păstra performanţele academice. Toți ceilalți cetățeni români vor primi 500 de lire în mod automat, în momentul înscrierii. Universitatea va găzdui o conferință națională intitulată “Studenții români în străinătate – provocare acceptată”, la mijlocul lunii martie, cu participarea ambasadorului României în Marea Britanie. Olanda oferă admitere timpurie pentru români și va face înscrieri în timpul evenimentului, pentru a le oferi locuri pentru cele mai populare programe. Ţara se plasează pe locul al doilea în Europa din punct de vedere al atractivităţii cu peste 1500 de programe în limba engleză şi taxe de studiu mici.

Servicii gratuite de consultanţă educaţională pentru admitere în Danemarca și Franța și masterate accesibile sunt printre cele mai importante teme ale evenimentului „Săptămâna Educaţiei în străinătate”. La proiect se alătură anul acesta șase universități de top din Italia, Marea Britanie şi SUA lideri in domeniul arhitecturii, designului şi pedagogiei.

World Education aduce la Bucureşti şi colegii de elită din Marea Britanie, Elveția și Germania. În special pentru elevii români vor fi acordate burse cuprinse între 30% și 75% din taxele de școlarizare. Organizatorii, “Integral Group”, vor anunța un concurs de burse pentru elevii de 16 de ani, prin care vor avea ocazia să îşi finalizeze studiile liceale în străinătate și să obțină o diplomă britanică, la prețuri mai mici comparativ cu învățământul privat din România. În cadrul evenimentului „Săptămâna Educaţiei în străinătate” vizitatorii vor avea ocazia să beneficieze de consultaţii gratuite şi să aleagă şi cea mai potrivită tabără de limbi străine în străinătate din peste 300 de propuneri.

Vor fi organizate seminarii specializate pentru elevi și părinți susţinute chiar în colaborare cu studenți români care studiază deja în străinătate. Astfel candidații vor primi sfaturi și vor învăţa trucuri pentru o admitere de succes.

Informații complete despre programul târgurilor pot fi găsite pe site-ul proiectului la adresa: www.worldeducation.ro, unde se efectuează înregistrarea pentru participarea la sesiunile de admitere pe loc, pentru seminarii sau pentru consultaţii gratuite.