Bucureşti, 3 octombrie 2011 – Lista de profesionişti de top din domeniul tehnologiei web care participă anul acesta la HTW, este acum completată si de specialişti în sfera investiţiilor, a finanţării afacerilor si de reprezentanţi ai celor mai importante programe de susţinere a startup-urilor web din Europa. La ediţia din acest an a conferinţei vor participa 750 de persoane din Europa de Est interesate de toate aspectele pe care le implică dezvoltarea unei afaceri web. Conferinţa se va desfăşura între 9 şi 10 noiembrie la Bucureşti.
Specialiştii din sfera finanţării afacerilor completează lista vorbitorilor la How to Web 2011

Printre acestia se numara antreprenorul de succes originar din California, Doug Richard, care a pus bazele a 7 companii şi a fost unul din „dragonii” din primele două ediţii ale show-ului de televiziune “Dragon’s Den”, din Marea Britanie. Fondatorul School for Startups, program care oferă seminarii pe teme antreprenoriale pentru tinerii care vor să pună bazele unei afaceri, a confirmat prezența în cadrul conferințeiHow to Web 2011. Acesta consideră că “antreprenoriatul poate fi predat şi trebuie să fie învăţat”.

Eoghan Jennings este unul dintre specialiştii în antreprenoriat care este implicat în foarte multe programe care susţin startup-urile la nivel de mentorat sau investiţii, precum StartupBootcamp sau Bandwidth Ventures. Un alt nume important, care susţine şi investeşte în programele de antreprenoriat specializate pe domeniul web este Mikko Jarvenpää (Chief Markering Geek, HackFwd). Compania HackFwd investeşte în talentele din Europa, ajutându-i pe programatori să pună bazele afacerilor proprii. Alţi reprezentanţi ai programelor de susţinere a startup-urilor care vor susţine prezentări în conferinţă sunt: Chris Kowalczyk (Gamma Rebels), Jon Bradford (Sprinboard şi ignite100) şi reprezentanţii Seedcamp, Carlos Espinal şi Reshma Sohoni.

Mikko Järvenpää, Chief Marketing Geek HackFwd: „Sunt încântat să particip laHow to Web. Scena startup-urilor din Europa de Est e într-o creștere vertiginoasă și HackFwd e foarte interesat să susțină cei mai buni programatori din Romania și din regiune. După ce am lucrat cu piețele emergente din Europa de Est în cadrul Google acum câțiva ani, sunt foarte încântat să am o relație de prima mână cu startup-urile de astăzi.”

Cum investițiile reprezintă o componentă esențială a unei afaceri, programul conferintei include discursuri si panel-uri pe aceasta tema, la care vor participa Sitar Teli (Manager de Investiții Doughty Hanson Technology Ventures), Chris Grew (Partner Orrick), care prin compania pe care o conduce ofera consultanta firmelor de-a lungul intregii “vieti financiare” și Alex Hoye, business angel și consultant tech renumit.

În cadrul unui panel special pe teme financiare, unde se vor avea în vedere toate elementele pozitive, dar și problemele de care care se poate lovi o companie, vor lua cuvântul mai mulți vorbitori specializați in acest domeniu. Printre aceștia se numără Michael Jackson (Angel Investor), antreprenor american transformat în investitor, care momentan lucrează cu afacerile din Europa. El este implicat în diverse programe de susținere a antreprenoriatului web, precum Seedcamp şi StartupBootcamp. În cadrul aceluiași panel vor paricipa și Dan Lupu (Intel Capital), director în cadrul organizației de investiții globale a companiei Intel, care realizează investiții de capital în start-up-urile de tehnologie și Mihai Sfințescu (3TS Capital Partners), partener într-una dintre cele mai importante companii de private equity și venture capital din Europa Centrală şi de Est.

La ediția din acest an a How to Web, Marius Ghenea, business angel și antreprenor în serie, alături de Marcin Grodzicki (LinkFindr.com) vor susține workshop-uri pe teme de business. Marius Ghenea a fost unul dintre investitorii participanti la emisiunea Arena Leilor, formatul romanesc al “Dragon’s Den”, fiind totodată mentor și susținător în cadrul proiectului School for Startups România. Marcin Grodzicki este unul dintre fondatorii LinkFindr, un software menit să ajute utilizatorii rețelelor sociale să evalueze şi totodată să păstreze legătura cu prietenii din canalele digitale diferite.

How to Web 2011oferă antreprenorilor web din Europa de Est posibilitatea de a lua parte la un eveniment în care cei mai buni profesionişti din domeniu le vor pune la dispoziţie toate informaţiile, cunoştinţele şi contactele de care au nevoie pentru a-şi putea dezvolta afacerea web la nivel internaţional sau global. Pe lângă acestea, se vor prezenta modele est-europene de succes, tendinţe globale din sfera de activitate şi noi aplicaţii şi tehnologii web sau mobile.